Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Autorondreizen > Selfdrive Noord-Patagonië

Selfdrive Noord-Patagonië

Per huurauto door het onbekende maar prachtige Noord-Patagonië


In het noorden van Argentijns Patagonië ligt een streek die wellicht minder bekendheid geniet dan het beroemde zuiden, maar door z'n diversiteit zeker ook een bezoek meer dan waard is. Tijdens deze selfdrive reis verkent u het noorden van Argentijns Patagonië en het Argentijnse merengebied per huurauto.

De reis start vanuit Trelew met een bezoek aan het dierenrijke Península Valdés. Daarna reist u via de Welshe enclave Gaiman dwars door de Argentijnse pampa's naar de oostrand van de Andes. Hier bezoekt u achtereenvolgens Esquel, Bariloche, Villa la Angostura en San Martín de los Andes. Iedere overnachtingsplaats biedt de gelegenheid om andere fraaie delen van het Argentijnse merengebied te verkennen, zoals de nationale parken Los Arrayanes, Los Alerces en Lanín. In dit laatste natuurgebied torent de gelijknamige, 3.747 meter hoge vulkaan majestueus uit boven de schitterende slangendennen (araucaria's). Wie dan nog durft te beweren dat het Merengebied op de Alpen lijkt, kijkt niet goed.


DIASHOW

Zeeolifanten bij Península Valdés (foto: Arno Luft)

Selfdrive Noord-Patagonië

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start selfdrive, Península Valdés

Deze reis start met de aankomst op het vliegveld van Trelew. U neemt de huurauto in ontvangst en rijdt naar het Península Valdés. Dit schiereiland aan de Argentijnse oostkust geniet wereldfaam vanwege z'n rijke dierenleven. Op het land leven guanaco's, gordeldieren, nandoes en mara's; langs de kusten leven zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns; de zee zelf is het domein van onder meer zuidkapers (walvissen) die hier komen om hun jongen te werpen. U reist 220 kilometer waarvan 66 over onverharde wegen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Península Valdés

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de mooiste plekken van het Península Valdés te verkennen. Voor walvisexcursies kunt u naar Puerto Pirámides. Een andere plek die een bezoek zeker waard is, is Estancia San Lorenzo waar een kolonie van 200.000 Magellaanse pinguïns nestelt. Tegen het einde van de middag is het de moeite waard om vanuit het hotel naar het strand te gaan, waar u dan zonder de aanwezigheid van grote groepen toeristen kunt genieten van de zeeleeuwen en zeeolifanten op het strand.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van Península Valdés naar Gaiman

Vanuit het Península Valdés reist u vandaag via Puerto Madryn en Trelew naar Gaiman. Puerto Madryn is de meest mondaine stad van het Noord-Patagonische kustgebied. Daarbij heeft de stad zich de laatste jaren ontwikkeld als een aanlegplaats voor grote cruiseschepen. Via Trelew reist u vervolgens naar Gaiman. Net als Puerto Madryn is Gaiman gesticht door immigranten uit Wales. In tegenstelling tot in Puerto Madryn houden de inwoners van Gaiman hun oorsprong in ere door middel van hun eigen tradities en 'English tea'. U reist 260 kilometer, waarvan 66 over onverharde wegen. Indien u een bezoek zou willen brengen aan de grote pinguïnkolonie van Punta Tombo op deze dag is dat mogelijk, maar dan komt er wel ongeveer 200 km aan reiskilometers bij.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van Gaiman naar Esquel

Vandaag is de langste reisdag uit de reis! U rijdt vandaag in totaal ongeveer 600 kilometer maar wel over goede verharde wegen. Het grootste deel van deze tocht voert door een leeg landschap van uitgestrekte pampa's. Esquel zelf ligt aan de oostrand van de Andes en met het naderen van Esquel krijgt u dan ook de toppen van Zuid-Amerika's belangrijkste bergketen in zicht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Esquel en omgeving

Na de lange reisdag van gisteren heeft u vandaag de tijd om in alle rust de omgeving van Esquel te verkennen. Tot de mogelijkheden behoren een bezoek aan het in landschappelijk opzicht buitengewoon mooie Los Alerces N.P. Andere mogelijkheden zijn een reis met de historische "La Trochita" trein of een actieve dag in de buitenlucht door bijvoorbeeld een rafttocht of mountainbiketocht te boeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van Esquel naar Bariloche

Vanuit Esquel aan de zuidkant van het Argentijnse merengebied, reist u vandaag noordwaarts naar San Carlos de Bariloche, de belangrijkste toeristische bestemming van de streek. Z'n populariteit dankt Bariloche natuurlijk in eerste instantie aan de prachtige landschappen in de omgeving, maar inmiddels is ook de stad zelf een trekpleister door het grote aanbod van tours, restaurants, activiteiten, etc. In onze zomermaanden is Bariloche vooral een ski bestemming, tijdens onze wintermaanden zijn vooral bergwandelen en andere outdooractiviteiten populair. Totale afstand: 290 kilometer over verharde wegen (circa 4 uur rijden).
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Bariloche en omgeving

Vandaag en de komende dagen kunt u op eigen gelegenheid excursies maken in de omgeving van Bariloche. Activiteiten zijn er genoeg want Bariloche is misschien wel hét buitensportcentrum van Argentinië. Het prachtige landschap rond het Nahuel Huapi meer leent zich daar dan ook uitstekend voor. Wandelingen, paardrijtochten, skiën (tussen juni en half oktober), mountainbiken en white-water raften zijn enkele van de populaire activiteiten.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Bariloche en omgeving

Ook deze dag kunt u nog naar eigen inzicht invullen in de omgeving van Bariloche. Een boeiende excursie zou bijvoorbeeld een boottocht over het schitterende Nahuel Huapi meer kunnen zijn. Deze boottocht voert u naar de Chileense grens waarbij u onderweg schitterende uitzichten heeft op ondermeer de Mount Tronador.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Van Bariloche naar Villa la Angostura

Een kort rit voert u vandaag van het populaire en mondaine Bariloche naar de charmante en veel rustigere plaats Villa la Angostura. Dit ligt ingeklemd tussen met bossen begroeide berghellingen en besneeuwde toppen. Net als Bariloche biedt ook de omgeving van Villa la Angostura volop mogelijkheden voor liefhebbers van outdoor activiteiten in de bergen. U reist ongeveer 80 kilometer over verharde wegen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Villa la Angostura en omgeving

Deze dag kunt u op eigen gelegenheid besteden voor de verkenning van Villa la Angostura en omgeving. Een boeiende optie is een bezoek aan het Parque Nacional Los Arrayanes, wat is gelegen op het Quetrihue schiereiland in het Nahuel Huapi meer. Dit park kent een rijke en diverse flora van planten uit de zuidelijke Andes zoals coihue, cypres, radal, palo santo en de arrayanes waaraan het park z'n naam dankt. Los Arrayanes is te bereiken middels een boottocht over Nahuel Huapi of door een 12 km lange wandeling vanuit Villa La Angostura.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Van Villa la Angostura naar San Martín de los Andes

De laatste etappe van deze reis voert u vanuit Villa la Angostura over de prachtige Ruta de los Siete Lagos (de Route van de Zeven Meren) naar San Martín de los Andes. Dit is een onverharde bergweg door een schitterend landschap die vergelijkingen oproept met de beroemde Carretera Austral in Chili. San Martín de los Andes ligt in een weids gletsjerdal aan de oevers van het Lago Lácar. Het is een sfeervol dorpje dat z'n karakter van klein bergdorp tot op heden goed heeft weten te behouden. U reist totaal ongeveer 200 kilometer, waarvan zo'n 70 km over onverharde wegen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 San Martín de los Andes en omgeving

De 3.747 meter hoge Lanín vulkaan is de naamgever van het meer dan vierhonderduizend hectare grote Nationale Park, dat goed vanuit San Martín de los Andes kan worden bezocht. Aan de basis van de permanent besneeuwde kegel van deze statovulkaan liggen eeuwenoude arauraria bossen en prachtige meren. Vanaf het Lago Huechulafquen vertrekken verschillende prachtige wandelingen door het park.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Terugkeer naar Bariloche

De laatste dag van deze self-drive reis reist u terug vanuit San Martín de los Andes naar Bariloche waar u op het vliegveld de huurauto weer inlevert. Hiermee eindigt deze selfdrive door Noord-Patagonië.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Selfdrive door het noorden van Argentijns Patagonië en het merengebied.

 • code AR0014
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.000 - € 2.500
 • reisduur 13 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Trelew
 • eindpunt Bariloche

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in nette en sfeervolle middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt. Upgrades zijn mogelijk.

vervoer
De basisauto voor dit arrangement is een compacte medium 4-deurs auto zoals een Chevrolet Corsa. Upgrades zijn mogelijk.

reisgezelschap
Individueel.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Dit arrangement kan het hele jaar geboekt worden, echter de beste reistijd is van oktober t/m april.Inbegrepen
 • alle overnachtingen in hotels volgens programma
 • huurauto inclusief basisverzekering
 • drop-off kosten huurauto
 • maaltijden op basis van logies/ontbijt
 • pakket met wegenkaarten en toeristische informatie
Niet inbegrepen
 • intercontinentale en lokale vluchten
 • excursies
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • brandstof
 • persoonlijke uitgaven en fooien
 • entree N.P. Península Valdés (29 USD pp)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds