Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Autorondreizen > Selfdrive Noord-Argentinië

Selfdrive Noord-Argentinië

Door het authentieke noorden van Argentinië


Indrukwekkende landschappen, prachtige koloniale steden en de bewegingsvrijheid van een eigen auto; dat zijn de kernwoorden bij deze Selfdrive Noord-Argentinië.
Uw reis start in Tucumán, de grootste stad in het noordwesten. Daarna vervolgt u uw reis richting het in een groen landschap gelegen Tafí del Valle, waarbij u La Quebrada de los Sosa (Sosa kloof) doorkruist. Vervolgens staat het wijngebied rond Cafayate met z'n fabelachtige erosielandschappen op het programma. Een prachtige kleurrijke rit over de Ruta 40 brengt u daarna in het stadje Cachi, gelegen aan de voet van de 6300 meter hoge Nevado de Cachi. Van hieruit reist u naar de koloniale stad Salta. Ook Purmamarca wordt tijdens deze reis aangedaan. In de omgeving van Purmamarca liggen allerlei kleurrijke dorpjes waar inheemse ruïnes en oude kerken te bewonderen zijn en welke bekend staan om het traditionele handwerk. Ook kunt u vanuit Purmamarca een van de grootste zoutvlakten van Zuid-Amerika bezoeken, de Salinas Grandes. Van Purmamarca rijdt u via San Salvador de Jujuy terug naar Salta, het eindpunt van deze selfdrive.


DIASHOW

Wandelaars in de Garganta del Diablo (foto: Arno Luft)

Selfdrive Noord-Argentinië

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Tucumán

Deze individuele selfdrive reis start met de aankomst op het vliegveld van Tucumán. Hier aangekomen wordt u opgewacht voor de transfer naar het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Van Tucumán naar Tafí del Valle

In de ochtend neemt u de huurauto in ontvangst. Vandaag verlaat u Tucumán en rijdt u door naar Tafí del Valle. In de omgeving van Tucumán kunt u o.a. een bezoek brengen aan Villa Nougués, de Cerro San Javier en het dorpje El Siambon. Onderweg naar Tafí del Valle komt u langs de Quebrada de los Sosa (Sosa kloof). Op ongeveer 15 kilometer van Tafí del Valle ligt het dorp El Mollar, waar u het Reserva Arqueológica Los Menhires kunt bezoeken. Eenmaal in Tafí del Valle kunt u een bezoekje brengen aan Jezuïetenkapel de la Banda en aan het bijbehorende museum. U verblijft in de Estancia las Carreras, waar heerlijke kazen worden gemaakt. Hier vlakbij, in een bijzonder groen landschap, bevindt zich de Mirador del Cóndor, een mooi uitzichtpunt. (ca. 125 kilometer rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Van Tafí del Valle naar Cafayate

U rijdt via Ruta 307 en de beroemde Ruta 40 richting Cafayate. Tijdens de rit heeft u de mogelijkheid om het Pachamama museum in Amaicha del Valle en de ruïnes van Quilmes met zijn reuzencactussen te bezichtigen. Aangekomen in Cafayate kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht invullen. Onder het genot van een glas Torrontés, de lokale witte wijn, kunt u op het centrale plein het dorpsleven aan u voorbij zien trekken. Hier vindt u ook leuke terrasjes, winkels en kunstgalerieën. (ca. 135 kilometer rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag Cafayate

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid excursies ondernemen in de omgeving van Cafayate. Omringd door bergen, zandduinen en wijngaarden ligt, centraal in de Valle de Calchaquí, het plaatsje Cafayate. Aan de rand van het stadje en in de omgeving liggen verschillende bodega's en hun wijngaarden, zoals Etchart, El Esteco en Nanni. U bent welkom voor een bezoek om te zien hoe de wijn geproduceerd wordt, uiteraard kunt u daarbij ook de diverse variëteiten proeven. Een aanrader is om de Quebrada de Cafayate te bezoeken. In de eerste 80 kilometer van de route richting Salta zijn verschillende bijzondere rotsformaties te vinden, zoals de Garganta del Diablo en het Anfiteatro. Veel reizigers vergelijken dit rotslandschap met het zuidwesten van de VS en inderdaad doen de grillige vormen in oker- en terrakleuren daar wel enigszins aan denken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van Cafayate naar Cachi

Via Ruta 40 (de Argentijnse versie van Route 66) rijdt u richting het dorpje Cachi. Onderweg kunt u Quebrada de las Flechas met z'n maanlandschap bezoeken. Honderden rotsen wijzen als pijlen ('flechas') naar de hemel. Wat u ook niet mag overslaan zijn de dorpjes Molinos (met een prachtige kerk en een vicuña reservaat) en Seclantas, waar u in Paraje el Colte kunt zien hoe lokale kunstenaars de traditionele "poncho salteño" maken. Cachi is een klein dorpje op 2600 meter hoogte in de Calchaquí vallei. Vergeet vooral het leuke kerkje niet en het piepkleine Archeologisch Museum. (ca. 160 kilometer rijden over onverharde wegen met veel bochten, waardoor de reis ongeveer 6 uur in beslag neemt.)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Van Cachi naar Salta

Vandaag reist u via Ruta 40 en vervolgens Ruta 33 naar Salta. Vanuit Cachi rijdt u eerst door het Cardones Nationaal Park met de vele reuzencactussen. Vervolgens daalt u af via de onverharde bergpas Cuesta del Obispo. Salta is een van de mooiste koloniale steden van het land en ligt in de groene Lerma Vallei. (ca. 162 kilometer rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Vrije dag Salta

Vandaag heeft u een vrije dag in de stad Salta en u kunt bijvoorbeeld het prachtige koloniale centrum dat is gelegen rond Plaza 9 de Julio bezoeken. Daarbij ligt aan het centrale plein het MAAM (Archeologie museum van de hoge Andes) waar gemummificeerde mensenoffers van de Inca's vroeger werden tentoongesteld. Tegenwoordig zijn de mummies wegens respect voor de nabestaanden weggehaald, maar nog steeds is het de moeite waard het museum te bezoeken. Verder kunt u bijvoorbeeld de kabelbaan omhoog nemen, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over Salta.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Van Salta naar Purmamarca

Vandaag rijdt u van Salta naar Purmamarca. Voor deze route zijn er verschillende opties; een route via de snelweg of de route via La Caldera - een smalle (maar mooie) bergweg. Via de snelweg is de reistijd ongeveer 3 uur, via La Caldera doet u er ongeveer 4 uur over. Een andere optie is om via San Antonio de los Cobres te rijden (door het gebied van de Tren a las Nubes en langs de zoutvlaktes), maar houdt u er rekening mee dat dit een lange route is van ongeveer 10 uur met een groot verschil in hoogte, deels over onverharde wegen. Purmamarca staat bekend om z'n bijzondere gekleurde berg: de 'Cerro de los Siete Colores'.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag Purmamarca

U kunt deze dag geheel naar wens invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Humahuaca vallei met de precolumbiaanse ruïnes van Tilcara. Twee kilometer buiten Tilcara ligt El Pucará; een oud indianenfort dat gebouwd is in de 11e eeuw. Ook kunt u een wandeling maken in de beroemde Cerro de los Siete Colores en vanuit het dorp Purmamarca heeft u al een prachtig uitzicht op deze gekleurde bergrug. Een van de grote handelsroutes van het Incarijk liep vroeger door deze vallei; het wegennet, dat vele delen van het oude Incarijk met elkaar verbond, was in die tijd al vrij uitgebreid en de lama fungeerde als lastdier. Een andere optie is om vanuit Purmamarca naar Salinas Grandes rijden. U volgt de bergpas Cuesta de Lipán en passeert het hoogste punt dat op 4100 meter hoogte ligt. Hierna rijdt u verder naar Salinas Grandes waar u de arbeiders aan het werk kunt zien bij de zoutvelden. Vergeet u vooral niet een zonnebril mee te nemen, het witte zout is oogverblindend wit!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Van Purmamarca naar Salta

U verlaat Purmamarca en keert vandaag terug naar Salta. We raden u aan om onderweg de stad San Salvador de Jujuy te bezoeken, omdat hier een van de mooiste kathedralen van Noord-Argentinië staat. In Salta levert u de huurauto in. Hiermee eindigt ook deze selfdrive door het noordwesten van Argentinië.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Individuele selfdrive door Noord-Argentinië

 • code AR0013
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 10 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3-4
 • startpunt Tucumán
 • eindpunt Salta

accommodatie
Tijdens deze reis overnacht u in nette middenklasse accommodaties. Upgrades zijn mogelijk.

vervoer
Al het vervoer vindt plaats per standaard middenklasse huurauto. Uiteraard is het mogelijk te kiezen voor een grotere huurauto.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Dit arrangement kan het hele jaar geboekt worden maar qua klimaat is de periode van april t/m oktober te prefereren.Inbegrepen
 • alle overnachtingen in hotels volgens programma op basis van logies/ontbijt
 • huurauto
 • drop-off kosten huurauto
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • overige maaltijden
 • brandstof
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds