Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Autorondreizen > Autorondreis Argentinië - San Juan

Autorondreis Argentinië - San Juan

Per huurauto naar Talampaya en Ischigualasto


Suan Juan geniet bij velen bekendheid vanwege de wijnproductie en de bijzondere rotsformaties in Ischigualasto en Talampaya. Een andere attractie van deze provincie is het grote aantal prehistorische vondsten van fossielen uit het Trias tijdperk. In het archeologische museum Mariano Gambier in San Juan maakt u een reis door de tijd, waarbij de culturen die in dit gebied geleefd hebben worden uitgelicht, van de prehistorische bewoners tot de Spanjaarden in 1560. Tijdens deze 8-daagse reis bezoekt u al deze plekken en gaat u ook naar het El Leoncito Nationaal Park bij Barreal. Dit park beschermt de vegetatie van de hooglanden van het Andesplateau en is dé plek om de sterrenhemel te bewonderen. De hemel is hier 's nachts vrijwel altijd kraakhelder. De rustige wegen in dit gebied maken het bij uitstek geschikt voor een relaxte autorondreis.


DIASHOW

Valle de la Luna in het Ischigualasto N.P. (foto: Argentina Turismo)

Autorondreis Argentinië - San Juan

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in San Juan en start selfdrive

Deze selfdrive start bij aankomst op het vliegveld van San Juan. Hier aangekomen neemt u de huurauto voor de komende dagen in ontvangst en rijdt u naar de accommodatie even buiten het centrum van San Juan. Vervolgens heeft u deze dag om San Juan en omgeving te ontdekken. De stad is na een verwoestende aardbeving in 1944 geheel opnieuw opgebouwd, waarbij rekening is gehouden met mogelijke toekomstige aardbevingen. De gebouwen zijn 'aardbevingproof' gebouwd en de straten en pleinen zijn extra breed gemaakt. Het archeologisch museum van Mariano Gambier is zeker een bezoek waard. Het museum toont een collectie van bijzondere precolumbiaanse voorwerpen, met als pronkstuk een mummie van een jonge indiaanse jongen die in de bergen van de Andes werd gevonden. Het museum ligt ongeveer 10 km ten zuiden van San Juan.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Naar Barreal

Na het ontbijt vertrekt u in de richting van Barreal. Dit prettige dorpje ligt in de vallei van het enorme Mercedario massief en de Andes. Onderweg passeert u de pre-Andes bergketen, vanwaar u fantastische uitzichten heeft over de bergen. Aan te bevelen is om onderweg een stop te maken in de buurt van Calingasta, waar u Cerro Alcázar, een vreemde rotsformatie met prachtige kleuren, kunt aanschouwen. (ca. 220 kilometer rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Omgeving Barreal

Deze dag kunt u gebruiken om de omgeving van Barreal te verkennen. Een optie is om de Pampa de Leoncito te bezoeken. Pampa de Leoncito is een prachtig opgedroogd meer, waar u uitkijkt op het El Leoncito Nationaal Park. Door de uitgestrektheid van de pampa, is deze plek door de NASA aangewezen als noodlandingsplek voor space shuttles. In de omgeving zijn een aantal belangrijke sterrenwachten, omdat in deze regio de sterrenhemel het helderst is van heel Argentinië. Het is mogelijk om een sterrenwacht te bezoeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Terug naar San Juan

Deze dag reist u van Barreal terug naar San Juan. Voordat u in San Juan aankomt kunt u in de omgeving een van de vele wijnhuizen bezoeken, zoals Graffigna of Cavas de Zonda. De wijnen uit de San Juan regio behoren tot de beste wijnen van Argentinië. (ca. 220 kilometer rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Naar San Agustín de Valle Fértil

's Ochtends verlaat u San Juan en bezoekt u de Ullum dam, gelegen in de Quebrada de Ullum op ongeveer 18 kilometer van San Juan. Hier kunt u genieten van het adembenemende uitzicht van de kloof. Ook kunt u nog een bezoek brengen aan een van de wijnhuizen in de omgeving. Vervolgens rijdt u door de woestijn richting San Agustín de Valle Fértil. (ca. 243 kilometer rijden)
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Ischigualasto N.P. en naar Villa Unión

Het einddoel vandaag is Villa Unión (ca. 223 kilometer rijden). Onderweg passeert u het Ischigualasto Nationaal Park en het Talampaya NP. Het bijzondere aan de parken is dat hier - als een van de weinige plaatsen ter wereld - de verschillende aardlagen zo duidelijk te zien zijn. Het is aan te raden vandaag Ischigualasto NP (ook wel Valle de la Luna) te bezoeken. Met uw eigen auto maakt u een tocht langs de indrukwekkende natuurverschijnselen in dit park; in de eerste auto is een gids aanwezig die op de stopplaatsen informatie verschaft. De tocht door Ischigualasto duurt ongeveer 3 uur. Van Ischigualasto rijdt u in ongeveer 1,5 uur naar Villa Unión.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Talampaya N.P.

Deze dag kunt u gebruiken voor het bezoek aan Talampaya NP. Het park is opgericht ter bescherming van bijzondere zandsteenformaties en fossiele resten van dinosaurussen en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Talampaya NP ligt op 60 kilometer afstand van Villa Unión (ca. 40 minuten rijden). Bij het bezoekerscentrum kan de auto worden geparkeerd en vervolgens kan er een excursie worden geboekt om het park te bezoeken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Terug naar San Juan en einde van de selfdrive

Na het ontbijt stapt u weer in de auto richting San Juan. Op het vliegveld van San Juan levert u de huurauto weer in en eindigt deze selfdrive door de regio San Juan.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

8-daagse selfdrive door prehistorisch San Juan, met zijn prachtige landschappen en bijzondere nationale parken

 • code AR0020
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.000 - € 1.500
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 2-3
 • comfort 2-3
 • startpunt San Juan

accommodatie
Gedurende de selfdrive overnacht u in middenklasse hotels. Upgrades zijn op een aantal plaatsen mogelijk.

vervoer
Tijdens deze selfdrive beschikt u over een huurauto. Standaard wordt een compacte 5-deurs auto aangeboden. Upgrades zijn mogelijk.

reisgezelschap
Individueel

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Het hele jaar door.


Let op!
Deze selfdrive kan ook eindigen in La Rioja, of een onderdeel vormen van een selfdrive van Mendoza naar bijvoorbeeld Salta. We informeren u graag over de mogelijkheden.


Inbegrepen
 • alle overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • huurauto Compact 5-deurs, inclusief basisverzekering
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • optionele excursies
 • overige maaltijden
 • benzine
 • persoonlijke uitgaven en verzekeringen
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds