Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Rondreizen > Rondreis Argentinië compleet

Rondreis Argentinië compleet

Pampa's en tango's


Deze individuele rondreis door Argentinië voert u langs een groot aantal van de mooiste bezienswaardigheden van Argentinië. De reis begint in de levendige hoofdstad Buenos Aires waar u kennismaakt met de tango. In het zuiden van Argentinië bezoekt u Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde. In de omgeving van El Calafate kunt u indrukwekkende gletsjers aanschouwen en maakt u kennis met de oneindige Argentijnse pampa's. In het merengebied bij Bariloche maakt u de prachtigste wandelingen en kunt u genieten van de bife de chorizo (biefstuk). Het noordwesten rondom de stad Salta is weer compleet anders. De uitzichten op door erosie ontstane rotsformaties en gekleurde bergen, maar ook de vriendelijke lokale bevolking, maken een bezoek aan het dit deel van Argentinië de moeite meer dan waard. Deze reis wordt spetterend afgesloten bij de indrukwekkende watervallen van Iguazú.


DIASHOW

Tangodanserer mozaïek in de lobby (foto: Arno Luft)

Rondreis Argentinië compleet

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Buenos Aires

Na aankomst op de luchthaven van de hoofdstad Buenos Aires wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht en kunt u op pad gaan voor een eerste kennismaking met deze mondaine wereldstad.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag Buenos Aires

Vandaag heeft u een vrije dag om op eigen gelegenheid Buenos Aires te verkennen. Een goede plek om de verkenning van de stad te starten is het Plaza de Mayo, waar talloze belangrijke gebeurtenissen in de Argentijnse geschiedenis zich hebben afgespeeld. U bevindt zich hier in het Microcentro, waar ook o.a. het winkelcentrum Galerías Pacífico en de winkelpromenade van La Florida te vinden zijn. Ook kunt u vanaf het Plaza de Mayo de haven Puerto Madero bezoeken. Aan de waterkant van de Rio de la Plata kunt u flaneren over de boulevard, heerlijk eten of een bezoek brengen aan de Fragata Sarmiento, het oude zeilschip uit de 19e eeuw dat tegenwoordig dienst doet als museum. Andere interessante wijken/bezienswaardigheden zijn de wijk Recoleta met de imposante begraafplaats waar ook Eva Perón begraven ligt, het gekleurde straatje El Caminito in de wijk La Boca en de hippe en trendy wijk Palermo.

's Avonds wordt u opgehaald bij het hotel en meegenomen naar twee plaatselijke milonga's. In deze danssalons beoefenen locals en soms ook professionals de tango. Onder het genot van een drankje wordt u ondergedompeld in de emotionele dansstijl en muziek van de tango.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Naar Ushuaia

U wordt opgehaald bij het hotel en naar het binnenlandse vliegveld van Buenos Aires gebracht (Aeroparque). Vervolgens checkt u in voor de vlucht naar Ushuaia. Na aankomst in de zuidelijkste stad van de wereld wordt u weer opgewacht voor de transfer naar het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Excursie over het Beaglekanaal

U maakt vandaag een boottocht over het Beaglekanaal. Onderweg passeert u kolonies met aalscholvers en zeeleeuwen. Het eindpunt van de tour is Isla Gable, waar een kolonie Magelhaenpinguïns nestelt. Hiervandaan vaart u weer terug naar de haven van Ushuaia.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Tierra del Fuego NP en naar El Calafate

In de ochtend maakt u een excursie naar het Tierra del Fuego Nationaal Park. U krijgt uitleg over de geschiedenis van dit park, u maakt een korte wandeling langs de Lapataia baai en gaat natuurlijk in de waterrijke bossen van het park op zoek naar de bevers die hier voorkomen. De boomsoort die hier het meest voorkomt is de lenga, een typisch Patagonische boom, net als de coihue. Het is heerlijk om door dit gebied te wandelen en de intens zuivere lucht in te ademen. In de middag vliegt u van Ushuaia naar El Calafate, uitvalsbasis voor excursies naar onder andere de Perito Moreno gletsjer.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Bezoek Perito Moreno gletsjer

De Perito Moreno gletsjer is vermoedelijk Zuid-Amerika's bekendste ijsrivier. U reist vanuit El Calafate in ongeveer twee uur naar de gletsjer. Tegenover de gletsjer zijn talloze loopbruggen aangebracht vanwaar u goed uitzicht heeft op de gletsjer om te zien hoe ijsschotsen zo groot als flatgebouwen afbreken en in het water van het Canal de los Témpanos storten. Optioneel kunt u nog een boottocht of een korte ijstrektocht bovenop de gletsjer maken (Minitrekking). Let wel dat de minitrekking van tevoren dient te worden gereserveerd. Na afloop reist u terug naar El Calafate.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Nog meer gletsjers

Hopelijk smaakt het bezoek aan de gletsjer van gisteren naar meer, want vandaag maakt u een excursie naar de Upsala gletsjer. Een zeer spectaculaire dagexcursie is de Discovery excursie van Estancia Cristina. U wordt vanuit El Calafate naar Puerto Bandera gebracht. Hier gaat u aan boord voor de ongeveer 3 uur durende boottocht richting Estancia Cristina. Tijdens deze boottocht passeert u verschillende ijsbergen en onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de Upsala gletsjer. Bij Estancia Cristina gaat u aan land en maakt u per 4WD een tocht door een bergachtig gebied naar de oostzijde van de Upsala gletsjer. Na een wandeling van een half uur heeft u een geweldig uitzicht op de Upsala gletsjer. Aan het eind van de middag vaart u terug naar Puerto Bandera en wordt u teruggebracht naar El Calafate.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Naar Bariloche

Vandaag vliegt u naar het noordelijke deel van Patagonië; naar het merengebied rondom Bariloche. San Carlos de Bariloche is de belangrijkste toeristische bestemming van de streek. Z'n populariteit dankt Bariloche in eerste instantie aan de prachtige landschappen in de omgeving, maar inmiddels is ook de stad zelf een trekpleister door het grote aanbod van tours, restaurants, activiteiten, etc. In onze zomermaanden is Bariloche vooral een skibestemming, tijdens onze wintermaanden zijn vooral bergwandelen en andere outdooractiviteiten populair.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Verkenning merengebied

U maakt vandaag een excursie door de prachtige omgeving van Bariloche. De tocht voert tot de provinciegrens tussen Río Negro en Neuquén langs het Nahuel Huapi meer. Vervolgens rijdt u via de Valle Encantado, waar de overgang tussen Patagonische steppe en het Andeswoud duidelijk te zien is, richting El Portezuelo waar de rit over de prachtige Ruta de los Siete Lagos (de route van de zeven meren) begint. Dit is een deels nog onverharde bergweg door een schitterend landschap die vergelijkingen oproept met de beroemde Carretera Austral in Chili. Via de Ruta de los Siete Lagos komt u aan in Villa la Angostura. Vervolgens rijdt u terug naar Bariloche.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Richting het Noordwesten van Argentinië

U wordt naar het vliegveld van Bariloche gebracht. Via Buenos Aires vliegt u vervolgens naar Salta, gelegen in het noordwesten van Argentinië. Salta is een van de mooiste koloniale steden van het land en ligt in de groene Lerma Vallei. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Vrije dag Salta

In de grootste stad van het Argentijnse noordwesten, Salta, treft u nog sporen aan van een rijk koloniaal verleden. De Argentijnen noemen de stad dan ook 'Salta la Linda', Salta de Schone. Veel Spaanse families kwamen hier de afgelopen eeuwen naartoe vanwege de vruchtbare grond en het aantrekkelijke klimaat. De levendige, monumentale stad is gelegen op 1.200 meter hoogte. Rondom het centrale plein vindt u veel koloniale gebouwen, zoals de kathedraal, het Cabildo gebouw (het vroegere gemeentehuis) en de beroemde toren van de San Francisco kerk. In het MAAM-museum kunt u o.a. mummies zien die hoog in de Andes, op de grens met Chili, door archeologen werden aangetroffen; ze verkeren nog in perfecte staat. Speciale vermelding verdient verder de kabelbaan naar de San Bernardo heuvel; boven heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de bergen van de Andes.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Start selfdrive en naar Cafayate

In de ochtend wordt bij het hotel de huurauto afgeleverd. U reist vandaag ongeveer 195 kilometer zuidwaarts naar het stadje Cafayate, gelegen op zo'n 1880 meter hoogte in een zeer droog gebied. De route naar Cafayate leidt door de prachtige Cafayate kloof met bijzondere erosieformaties zoals de Garganta del Diablo en het Amfiteatro.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Vrije dag Cafayate

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid excursies ondernemen in de omgeving van Cafayate. In de omgeving liggen mooie kleine dorpjes, maar ook de ruïnes van Quilmes met z'n vele reuzencactussen. Een andere mogelijke invulling van de dag is een bezoek aan de wijnhuizen in de omgeving van Cafayate, zoals onder andere die van Etchart, El Esteco en het biologische wijnhuis Nanni.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Naar Cachi

Via de legendarische Ruta 40 rijdt u richting het dorpje Cachi. Onderweg kunt u Quebrada de las Flechas met z'n maanlandschap bezoeken. Wat u ook niet mag overslaan is Molinos - met de prachtige kerk en een vicuñareservaat - en het dorpje Seclantas en de Paraje el Colte. Hier kunt u zien hoe lokale kunstenaars de traditionele "poncho salteño" maken. Omdat het grootste gedeelte van de route over onverharde wegen leidt met veel bochten, doet u over een afstand van ca. 160 kilometer zeker 4 uur.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Naar Purmamarca

U reist vandaag naar Purmamarca. Vanuit Cachi rijdt u eerst door het Cardones Nationaal Park met de vele reuzencactussen. Vervolgens daalt u af via de Cuesta del Obispo. Via Salta rijdt u naar Purmamarca. Vanaf Salta kunt u kiezen tussen twee routes; een route via de snelweg of de route via La Caldera - een smalle bergweg. Omdat de rit van Cachi naar Salta redelijk veel tijd in beslag neemt (ca. 3 uur) is het aan te raden de heenreis via de snelweg te rijden; de terugreis voert dan via La Caldera terug naar Salta. Purmamarca staat bekend om z'n bijzonder gekleurde berg: de 'Cerro de los Siete Colores'.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Verkenning van de omgeving

U kunt deze dag geheel naar wens invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Humahuaca vallei met de precolumbiaanse ruïnes van Tilcara. Twee kilometer buiten Tilcara ligt El Pucará; een oud indianenfort dat gebouwd is in de 11e eeuw. Ook kunt u een wandeling maken door de beroemde Cerro de los Siete Colores. Een andere optie is om vanuit Purmamarca naar Salinas Grandes te rijden. U volgt de Cuesta de Lipán en passeert het hoogste punt dat op 4100 meter hoogte ligt. Hierna rijdt u verder naar Salinas Grandes waar u de arbeiders soms aan het werk kunt zien bij de zoutvelden. Vergeet u vooral niet een zonnebril mee te nemen, het witte zout is oogverblindend wit!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Naar de watervallen van Iguazú

Vandaag rijdt u van Purmamarca terug naar Salta. Bij mooi weer is het aan te raden de route via La Caldera - over een smalle bergweg - terug naar Salta te nemen. Op de luchthaven van Salta levert u de auto in. In de middag vliegt u naar Iguazu. Hier aangekomen wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht in Puerto Iguazu, aan de Argentijnse kant van de watervallen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Naar de Braziliaanse kant van de watervallen

Bent u klaar voor een bezoek aan de grootste verzameling watervallen van Zuid-Amerika? De Iguazú watervallen zijn ongetwijfeld één van de grootste natuurwonderen van Latijns-Amerika en in de middag brengt u een bezoek aan de Braziliaanse kant van deze indrukwekkende plek.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 19 Naar de Argentijnse kant van de watervallen

Vandaag maakt u een excursie naar de Argentijnse kant van de watervallen. Over een totale breedte van twee kilometer stort de Río Iguazú zich van een 80 meter hoog basaltplateau naar beneden. Langs de watervallen is een vrij uitgebreid net van wandelpaden en steigers aangebracht vanwaar u op eigen gelegenheid de watervallen kunt verkennen. Optioneel kunt u een spectaculaire boottocht maken naar de voet van de watervallen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 20 Einde van de reis

U wordt opgehaald bij het hotel en naar de luchthaven gebracht. Daar eindigt deze reis met Ander Licht Reizen door Argentinië.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Hotel Patios de San Telmo - Buenos Aires, San Telmo

Patios de San Telmo ligt in de wijk San Telmo, op ca. 300 meter van de Calle Defensa en ook vlakbij het beroemde plein Plaza Dorrego. De kamers zijn netjes ingericht en liggen allemaal aan een van de twee patio's van het hotel. Het hotel beschikt over 30 kamers en heeft een dakterras met zwembad.

Hotel Patios de San Telmo is door 34 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,09 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Alto Andino - Ushuaia

Alto Andino is een heel comfortabel en zeer centraal gelegen hotel in Ushuaia. Het hotel heeft een moderne, enigszins zakelijke uitstraling. Vanuit het restaurant en de ontbijtzaal heeft u door de grote ramen prachtige uitzichten op de Cordillera Darwin, de stad en het Beaglekanaal. De kamers zijn uitstekend, nieuw en zeer netjes onderhouden.

Hotel Alto Andino is door 40 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,33 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Sierra Nevada - El Calafate

Een van de betere middenklasse hotels in het centrum van El Calafate. De meeste restaurants en leuke winkeltjes liggen op 5-10 minuten lopen. De kamers zijn ruim en goed onderhouden en hebben uitzicht op de binnentuin, promenade en het Lago Argentino. Ook het goede restaurant en de ruime lobby kijken hierop uit.

Hotel Sierra Nevada is door 18 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,28 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hosteria Las Marianas - Bariloche

Kleinschalig en heel gezellig hotel op ongeveer 4 blokken van het centrale plein. Een mooie, sfeervolle lobby, een gemoedelijke ontbijtzaal waar 's ochtends het licht heerlijk binnenvalt. De kamers zijn klein maar wel heel netjes en gezellig. Gaat u voor een ruime kamer en **** faciliteiten dan moet u hier niet zijn, maar bent u op zoek naar een vriendelijk lokaal hotel dan is dit een perfecte keuze. Buiten het centrum van Bariloche liggen andere sfeerhotels maar in het centrum is dit wat ons dé plek om te verblijven.

Hosteria Las Marianas is door 20 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,10 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel La Candela - Salta

Fijn en sfeervol kleinschalig hotel met 11 kamers. De kamers zijn redelijk eenvoudig, knus en koloniaal ingericht, allemaal met bad. Trekpleister van dit hotel is de prachtige tuin met zwembad en de prettige ligging aan de rand van het microcentro, op ongeveer 400 meter van Plaza 9 de Julio met de kathedraal. Het ontbijt wordt geserveerd. Voor gasten van het hotel is er een parkeergarage. Zeer vriendelijk personeel.

Hotel La Candela is door 13 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,15 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Viñas de Cafayate - Cafayate

Deze sfeervolle accommodatie ligt op ongeveer 3 kilometer van het centrum van Cafayate, tussen de wijngaarden. Sommige kamers hebben uitzicht op de wijnvelden, andere kamers hebben uitzicht op de bergen. De kamers beschikken over een (gedeeld) terras of balkon met een zitje. De accommodatie beschikt over een restaurant, een woonkamer en een zwembad. U kunt kosteloos gebruik maken van de fietsen. Wat ons betreft een hele fijne plek om te verblijven.

Viñas de Cafayate is door 47 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,79 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

El Cortijo Boutique Hotel - Cachi

Sfeervol hotel met nette kamers. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en een kleine wastafel. Op de mooie patio zijn verschillende zitjes te vinden. Restaurant aanwezig voor ontbijt, lunch en diner. Tevens is er wifi in het hotel.

El Cortijo Boutique Hotel is door 31 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,55 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

La Comarca Hotel - Purmamarca

Hotel La Comarca ligt even buiten Purmamarca en is opgezet in de vorm van een Andes dorpje. Er zijn 12 kamers voor 2 personen, 4 cabañas voor 4 personen en 2 huisjes voor 4 tot 6 personen. Het hele hotel is opgebouwd in een adobe stijl met terracotta kleuren. De kamers zijn uitstekend onderhouden en vormen een mix tussen de lokale bouwstijl met design details. Verder is er een verwarmd zwembad, een restaurant en een giftshop.

La Comarca Hotel is door 23 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,57 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Jardin de Iguazú hotel - Puerto Iguazú

Het Jardin de Iguazú is een prettig middenklasse hotel in het centrum van Puerto Iguazu. Het hotel is netjes, goed onderhouden en de service is heel vriendelijk. Er is een mooi zwembadje met daaromheen wat zitjes. Een ontbijtbuffet is altijd ingegrepen.

Jardin de Iguazú hotel is door 21 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,43 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Zeer complete individuele rondreis langs vele topbestemmingen van Argentinië.

 • code AR0001
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 20 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Buenos Aires
 • eindpunt Puerto Iguazú

accommodatie
Tijdens deze reis verblijft u in sfeervolle middenklasse accommodaties. Upgrades zijn mogelijk.

vervoer
De reis wordt gedeeltelijk uitgevoerd met transfers en excursies en rondom Salta reist u per huurauto. Optioneel kan dit ook per (privé) transfer. Ook maakt u 6 binnenlandse vluchten (niet inbegrepen in de prijs)

reisgezelschap
Individueel, excursies soms in internationale groep.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De beste reistijd voor zowel het noorden als het zuiden zijn de maanden september, oktober, november en februari, maart, april.Inbegrepen
 • overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • bezoek milonga in Buenos Aires
 • halve dagexcursie Tierra del Fuego NP, inclusief entree
 • excursie door het Beaglekanaal
 • excursie naar de Perito Moreno gletsjer, inclusief entree
 • excursie Upsala gletsjer Estancia Cristina Discovery, inclusief lunch en entree
 • excursie rondom Bariloche
 • huurauto omgeving Salta, inclusief basisverzekering
 • GPS tijdens huurautoperiode
 • excursies naar de Argentijnse en Braziliaanse kant van de watervallen, inclusief entree NP
 • vervoer van en naar de luchthaven
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten
 • 6 binnenlandse vluchten (Buenos Aires - Ushuaia - El Calafate - Bariloche - Salta - Iguazú)
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • brandstof huurauto
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds