Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Rondreizen > Argentinië en de Atacama

Argentinië en de Atacama

Rondreis door het authentieke noorden


Het noorden van Argentinië is in toeristisch opzicht relatief onbekend en daardoor ook in toeristisch opzicht 'onbemind'. Voor liefhebbers van fascinerende woestijnlandschappen en een authentieke reiservaring heeft het noorden van Argentinië heel veel te bieden. Tijdens deze rondreis komt u langs verschillende highlights van de noordelijke Argentijnse Andes en de Atacama-woestijn rond San Pedro de Atacama in het noorden van Chili. Voor wie in onze zomermaanden de mooiste plekken van Argentinië en Chili wil ontdekken is dit de perfecte reis.


DIASHOW

Molinos in het ochtendlicht (foto: Arno Luft)

Argentinië en de Atacama

Waarom deze reis?

 • Start in Buenos Aires en eindigt in Santiago
 • Ideale reis voor de zomermaanden
 • Roadtrippen door onontdekte gebieden
 • Woenstijnen, zoutvlaktes, geisers en geërodeerde berglandschappen

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Buenos Aires

Na aankomst op het vliegveld van Buenos Aires wordt u opgehaald op het vliegveld en naar het hotel gebracht. Afhankelijk van het tijdstip van aankomst kunt u hier de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije ochtend Buenos Aires - vlucht naar La Rioja

U heeft de ochtend vrij ter besteding in Buenos Aires en in de middag wordt u naar het vliegveld gebracht vanwaar u naar La Rioja vliegt. Bij aankomst in La Rioja ontmoet u de gids die u welkom heet. La Rioja is omgeven door de prachtige toppen van de Sierra de Velasco.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Talampaya en Ischigualasto Nationaal Park

De gehele dag staat vandaag in het teken van het bezoek aan twee nationale parken. Als eerste bezoekt u het Talampaya Nationaal Park met z'n fascinerende geologische formaties. Hier maakt u een mooie wandeling tussen prachtige steil oprijzende kliffen van rode zandsteen van dit bijzondere natuurgebied. Vervolgens bezoekt u het Ischigualasto Nationaal Park. Dit park is opgericht ter bescherming van bijzondere zandsteenformaties en fossiele resten van dinosaurussen. Aan het einde van de dag keert u terug naar La Rioja.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Van La Rioja naar Tucumán

Vandaag reist u per bus van La Rioja naar Tucumán. Via de Totoral pas rijdt u door de groene velden, suikerriet- en tabaksplantages naar Tucumán waar u in de middag arriveert. In het hotel wordt u welkom geheten door de gids. Hierna maakt u een stadstour waarbij u het Plaza de Independencia en het park bezoekt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Van Tucumán naar Cafayate

In de ochtend vertrekt u via de Ruta Nacional en de kloof van Río de los Sosas door de subtropisch jungle via Tafí del Valle naar Cafayate, waar u overnacht. Cafayate is het centrum van een belangrijke wijnproducerende regio (witte Torrontés wijnen) met bekende wijnhuizen zoals Etchart.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Naar Salta

In de ochtend bezoekt u in Cafayate enkele bodegas, waar u de lokale wijnen kunt proeven. Na de lunch reist u verder naar Salta. U passeert hierbij de fantastische erosielandschappen van de Las Conchas kloof.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Salta

In de ochtend kunt u Salta op eigen gelegenheid gaan verkennen. Salta is een prachtige koloniale stad. Naast het oude centrum rond Plaza de 9 de Julio is er een kleurrijke markt en zijn er verschillende levendige pleinen. In de middag maakt u een stadtour waarbij u de kathedraal, de koloniale kerken en het San Bernardo klooster in de stad bezoekt. Vanaf de San Bernardoheuvel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende Lerma Vallei.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Purmamarca en de Humahuaca kloof

Het is een bijzondere ervaring om door de subtropische jungle nabij Salta omhoog te rijden naar de Humahuaca kloof. De eerste stop is in het stadje Purmamarca, gelegen aan de voet van de 'zevenkleurige' berg (Cerro de los Siete Colores). Vervolgens bezoekt u de indiaanse ruïnes van Tilcara waar u een goed beeld krijgt van de rijke geschiedenis van de lokale bevolking. Aan het einde van de kloof ligt het dorpje Humahuaca. Na afloop van deze excursie keert u terug naar Salta.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Cachi

Via een prachtige route reist u vandaag van Salta naar het dorpje Cachi. Dit dorpje is prachtig gelegen in de Calchaqui Vallei op een hoogte van 2280 meter. Het dorpje kenmerkt zich door de witte koloniale gebouwen en adobe huizen. U bezoekt het archeologisch museum en kunt het dorpje te voet verkennen. Via het nationale park "Los Cardones" rijdt u terug naar Salta.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Van Salta naar San Lorenzo

U heeft de ochtend ter vrije besteding in Salta. U kunt bijvoorbeeld het historisch of archeologisch museum bezoeken of neerstrijken op een van de vele terrasjes rondom het Plaza de 9 de Julio. Na de middag vertrekt u richting San Lorenzo, gelegen in de nabijheid van Salta en omgeven door subtropische bossen. San Lorenzo is een paradijs voor natuurliefhebbers, vooral vogelspotters. Het contrast met het Andesgebergte en de vlaktes is enorm. U neemt vandaag afscheid van de gids die u de afgelopen dagen heeft begeleid.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Vrije dag San Lorenzo

Vandaag kunt u heerlijk relaxen bij het zwembad van het hotel. Of u maakt een excursie; zo kunt u gaan paardrijden of vogels gaan spotten. Dichtbij het hotel start een trekking van ongeveer 4 uur wandelen door het subtropisch bos. Tijdens deze trekking leert u van alles over het ecosysteem van de jungle. Kortom, een dag waarop u zich niet hoeft te vervelen!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Lipán kloof, zoutmeren en naar Chili

Een lange reisdag voert u vandaag door de Lipán kloof omhoog richting de Atacamawoestijn in Chili. Onderweg rijdt u langs zeer uitgestrekte zoutmeren waar (meestal) honderden flamingo's te zien zijn. Tijdens de rit naar Chili komt u over een pas van maar liefst 4600 meter hoog. Ook passeert u onderweg enkele actieve vulkanen waaronder de Láscar en de Licancabur. Tegen het einde van de middag komt u aan in San Pedro de Atacama in Chili waar u de komende 3 nachten verblijft. U wordt verwelkomd door een lokale gids die het programma van de komende dagen met u doorspreekt.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 San Pedro de Atacama en de Valle de la Luna

Na de lange busrit van gisteren hoeft u vandaag nauwelijks te reizen. In de ochtend kunt u het oasestadje San Pedro de Atacama op eigen gelegenheid verkennen en een bezoek brengen aan het beroemde archeologische museum. Tegen het einde van de middag, als het zonlicht op z'n mooist is, bezoekt u de maanvallei; een landschappelijk zeer mooi stukje woestijn met bergen van rode klei, zandduinen en zoutlagen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Tatio geisers en Salar de Atacama

Al heel vroeg in de ochtend vertrekt u per bus naar de Tatio geisers. Met name in de koude nachtlucht condenseert de stoom van dit fumarolenveld tot indrukwekkende rookzuilen. Het mooiste moment van de dag is wanneer de zon net boven de bergen uitklimt en met z'n stralen de stoomwolken verlicht. Als het spektakel voorbij is rijdt u terug naar San Pedro de Atacama. In de middag maakt u een excursie naar de Salar de Atacama, een zoutvlakte waar diverse flamingo's te zien zijn.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Terug naar Salta via de Cañon del Toro

Via een bijzondere en echt prachtige route reist u vandaag terug naar Salta in het noorden van Argentinië. U reist langs de Miscanti en Miñiques vulkanen naar San Antonio de los Cobres. Van hieraf daalt u geleidelijk af door de Cañon del Toro naar Salta. Dit is dezelfde kloof waardoor Argentinië's beroemdste treinreis 'de Trein naar de Wolken' voert. De grootste attractie van deze kloof zijn de opvallend bont gekleurde erosielandschappen. U overnacht in Salta.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Vlucht Salta naar Buenos Aires

In de ochtend wordt u naar het vliegveld van Salta gebracht voor de vlucht terug naar Buenos Aires. Daar wordt u naar het hotel gebracht en kunt u de rest van de dag naar eigen inzicht besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Einde van de reis

Afhankelijk van uw tijdstip van vertrek wordt u van het het hotel naar het vliegveld van Buenos Aires gebracht. Daar eindigt deze reis.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.

Algemene informatie

Fascinerende rondreis door het onontdekt Noord-Argentinië en Chili perfect voor de zomer.

 • code AR0009
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 3.000 - € 4.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 2
 • comfort 2-3
 • startpunt Buenos Aires
 • eindpunt Santiago

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis steeds in nette hotels van de toeristenklasse (***)

vervoer
De ritten naar en van San Pedro de Atacama zijn altijd per (voor Zuid-Amerikaanse begrippen) comfortabele openbare bussen. Ander vervoer is soms met een bus, soms per privé transfer.

reisgezelschap
Individuele reis

minimaal 2 deelnemers

niveau
Het programma is actief maar niet echt zwaar. U maakt enkele keren 'optionele' wandelingen van enkele uren.

reisperiode
Dit arrangement kan het hele jaar geboekt worden, echter de beste reistijd is van april t/m oktober.Inbegrepen
 • alle overnachtingen volgens programma
 • alle transfers volgens programma op basis privé vervoer
 • alle maaltijden volgens programma
 • entrees voor nationale parken
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten incl. taxen en toeslagen
 • lokale vluchten en lokale airporttaxen
 • optionele excursies en entrees
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds