Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Rondreizen > Highlights reis Argentinië

Highlights reis Argentinië

In drie weken langs de mooiste plekken


Argentinië is ontzettend groot. Zo groot dat er altijd keuzes gemaakt moeten worden om bij het samenstellen van een reis in dit land. Voor iemand die voor het eerst naar Argentinië gaat zijn de highlights van Argentinië vaak onvergetelijke ervaringen. Deze plekken laten zien hoe divers Argentinië is: van de tropische watervallen bij Iguazú, tot de dramatische gletsjers en bergen in Patagonië, en van de bruisende metropool Buenos Aires tot kleine dorpjes in een door mineralen gekleurd landschap rond Salta. Qua landschappelijke diversiteit kan het bijna niet verder uit elkaar liggen in een land. In deze reis van bijna drie weken ervaart u in rustig tempo de landschappelijke extremen van Argentinië.
Heeft u meer tijd dan drie weken? Dan is deze reis makkelijk uit te breiden door de grens over te steken naar Chili om bijvoorbeeld Torres del Paine of de Atacama woestijn te bezoeken. Of bent u een wildlife-fanaat? Dan is Península Valdés dé plek om te bezoeken.


DIASHOW

Iguazú watervallen (Argentijnse kant) (foto: Arno Luft)

Highlights reis Argentinië

Waarom deze reis?

 • Enkel de grootste highlights van Argentinië
 • Reizen in rustig tempo zonder al te veel reisdagen
 • Combinatie van huurauto's en transfers
 • Fijne sfeervolle middenklasse accommodaties
 • Eenvoudige uit te breiden met een bezoek aan Chili of Península Valdés

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de reis in Buenos Aires

Vandaag komt u aan in Buenos Aires en start de Highlight reis Argentinië. De komende dagen kunt u (grotendeels) op eigen gelegenheid Buenos Aires verkennen. Een goede plek om de verkenning van de stad te starten is het Plaza de Mayo waar talloze belangrijke gebeurtenissen in de Argentijnse geschiedenis zich hebben afgespeeld. U bevindt zich hier in het Microcentro bij andere bezienswaardigheden zoals het winkelcentrum Galerias Pacifico en de promenade van La Florida. Ook kunt u vanaf het Plaza de Mayo de haven Puerto Madero bezoeken. Aan de waterkant van de Rio de la Plata kunt u flaneren over de boulevard, heerlijk eten of een bezoek brengen aan de Fragata Sarmiento, het oude zeilschip uit de 19e eeuw dat tegenwoordig dienst doet als museum.

Dag 2 Vrije dag Buenos Aires - Recoleta

Een wijk die u eigenlijk ook niet mag missen als u Buenos Aires bezoekt is Recoleta. Deze 'sjieke' wijk dankt zijn naam aan het klooster van La Recoleta wat in 1706 door de 'Recoletos' monniken werd gesticht. Attracties in deze wijk zijn La Basilica de Nuestra Señora del Pilar en het prachtige park waar het altijd bruist van de activiteit. Ieder weekend vindt in dit park de grootste kunstnijverheidsmarkt van de stad plaats. Andere bezienswaardigheden zijn het kerkhof met het graf van Eva Peron, het Museo Nacional de Bellas Artes en de Floralis Generica. Bent u uitgeslenterd dan is het terras van La Biela (een van Buenos Aires meest beroemde cafés) een perfecte plek om uit te rusten en 'Buenos Aires voorbij te zien komen'.

Dag 3 Vlucht naar El Calafate en rit naar El Chaltén

In de ochtend wordt u naar het vliegveld van Buenos Aires gebracht. Van daaruit vliegt u naar El Calafate in het Argentiijnse deel van Patagonië. El Calafate ligt aan het Lago Argentino, Argentinië's grootste meer. Bij aankomst op het vliegveld kun u de huurauto in ontvangst nemen. Vervolgens rijdt u in ongeveer 3 uur naar El Chaltén.

Dag 4 El Chaltén en omgeving

El Chaltén vormt een ideale uitvalsbasis om te voet het fabelachtige berglandschap aan de voet van de 3405 meter hoge Mount Fitzroy en de Cerro Torre, te bezoeken. Een topwandeling in dit park is de tocht naar Laguna de Los Tres. Tijdens deze tocht wandelt u steeds dieper het bergmassief in, met voortdurend nieuwe uitzichten op verschillende imposante graniettoppen.

Dag 5 El Chaltén en omgeving

Ook vandaag kunt u nog besteden aan een verkenning van de omgeving van El Chaltén. Net zoals bij de vorige dag beschreven, kunt u verschillende wandelingen maken. Wilt u dat niet, dan kunt u ook andere excursies maken vanuit El Chaltén, zoals een boottocht naar de Viedma gletsjer of kajakken op de Rio de las Vueltas.

Dag 6 Van El Chaltén naar El Calafate

Vandaag reist u vanuit El Chaltén in ongeveer 3 uur terug naar naar El Calafate. U overnacht in een centraal gelegen hotel vanwaaruit u het centrum eenvoudig te voet kunt verkennen. Voor een karakteristiek avondmaal in echt Argentijnse stijl kan ik u van harte het restaurant La Tablita aanraden; rumoerig, druk, geweldig vlees en erg Argentijns!

Dag 7 Bezoek Perito Moreno

De Perito Moreno gletsjer is vermoedelijk Zuid-Amerika's bekendste ijsrivier. U reist vanuit El Calafate in ongeveer twee uur naar de gletsjer. Ter plaatse kan een korte wandeling gemaakt worden langs de kust en op de helling tegenover de gletsjer zijn talloze loopbruggen aangebracht vanwaar u goed uitzicht hebt op de gletsjer om te zien hoe ijsschotsen zo groot als flatgebouwen afbreken en in het water van het Canal de los Tempanos storten. Optioneel kunt u nog een boottocht of een korte ijstrektocht bovenop de gletsjer maken (Minitrekking). Let wel dat de minitrekking van tevoren dient te worden gereserveerd. Na afloop reist u terug naar El Calafate.

Dag 8 Optionele dagexcursie Upsala gletsjer

Als u de toch van gisteren de moeite waard vond zou u vandaag een excursie naar de Upsala gletsjer kunnen overwegen. Deze bootexcursie brengt u vandaag naar een van de mooiste gletsjers in Argentinië. U reist vanuit El Calafate met de huurauto naar Puerto Bandera. Hier gaat u aan boord voor een tocht over het Lago Argentino van ongeveer 70 kilometer. Tijdens de boottocht kunt u genieten van een spectaculair decor van ijsbergen die zijn afgebroken van de Upsala gletsjer. Daarna vaart u door naar Puerto Las Vacas, vanwaar u een korte wandeling maakt voor een uitzicht op de Onelli, de Bolados, de Agassiz en de Heim gletsjers. Als de condities het toelaten vaart u op de terugweg door het kanaal van de Spegazzini gletsjer, waar u bent omgeven door muren van ijs tot wel 125 meter hoog! Aan het eind van de middag keert u terug naar Puerto Bandera, vanwaar u met de auto weer terug naar El Calafate reist.

Dag 9 Richting het Noordwesten van Argentinië

U rijdt vandaag naar het vliegveld van El Calafate waar u de huurauto weer inlevert. Via Buenos Aires vliegt u vervolgens naar Salta, gelegen in het noordwesten van Argentinië. Salta is een van de mooiste koloniale steden van het land en ligt in de groene Lerma Vallei. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht.

Dag 10 Van Salta naar Purmamarca

De roatrip begint met een rit van Salta naar Purmamarca. Voor deze route zijn er verschillende opties; een route via de snelweg of de route via La Caldera - een smalle (maar mooie) bergweg. Via de snelweg is de reistijd ongeveer 3 uur, via La Caldera doet u er ongeveer 4 uur over. Purmamarca staat bekend om z'n bijzondere gekleurde berg: de 'Cerro de los Siete Colores'.

Dag 11 Op verkenning rond Purmamarca

U kunt deze dag geheel naar wens invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Humahuaca vallei met de precolumbiaanse ruïnes van Tilcara. Twee kilometer buiten Tilcara ligt El Pucará; een oud indianenfort dat gebouwd is in de 11e eeuw. Ook kunt u een wandeling maken door de beroemde Cerro de los Siete Colores. Een andere optie is om vanuit Purmamarca naar Salinas Grandes rijden. U volgt de Questa de Lipán en passeert het hoogste punt dat op 4100 meter hoogte ligt. Hierna rijdt u verder naar Salinas Grandes waar u de arbeiders aan het werk kunt zien bij de zoutvelden. Vergeet u vooral niet een zonnebril mee te nemen, het witte zout is oogverblindend wit!

Dag 12 Van Purmamarca naar Cachi

Vandaag rijdt u de lange rit van Purmamarca naar Cachi. Het laatste deel van de reis gaat via de beroemde Ruta 40. Het is een kleurrijke en pittoreske route. Onderweg komt u verschillende plaatsen tegen die de moeite van het bezoeken waard zijn. U kunt bijvoorbeeld gaan wandelen in de Cuesta del Obispo of bij La Recta del Tin Tin. Cachi is een rustig en vredig dorpje gelegen in een groene vallei aan de rand van de imposante berg Nevado de Cachi (6380m). Het Plaza 9 de Julio is prachtig omringd door dennenbomen. In Museo Arqueológico krijgt u een goed overzicht van de precolumbiaanse tijd en de Inca-periode. (ca. 360 kilometer, waarvan 110 km over onverharde wegen - ongeveer 6 uur rijden)

Dag 13 Van Cachi naar Cafayate

U rijdt vandaag in zuidelijke richting naar Cafayate. Onderweg kunt u de Quebrada de las Flechas met z'n maanlandschap bezoeken. Wat u ook niet mag overslaan is Molinos - met de prachtige kerk en een vicuñareservaat - en het dorpje Seclantas en de Paraje el Colte. Hier kunt u zien hoe lokale kunstenaars de traditionele "poncho salteño" maken. Omdat het grootste gedeelte van de route over onverharde wegen leidt met veel bochten, doet u over een afstand van ca. 160 kilometer zeker 4 uur. U overnacht in een accommodatie te midden van wijnvelden en heeft een heerlijk zwembad tot uw beschikking, zodat u de dag met een frisse duik af kunt sluiten.

Dag 14 Excursies vanuit Cafayate

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid excursies ondernemen in de omgeving van Cafayate. In de omgeving liggen mooie kleine dorpjes, maar ook de ruïnes van Quimes met de vele reuzencactussen. Een andere goede invulling van de dag is een bezoek aan de wijnhuizen in de omgeving van Cafayate zoals onder andere die van Etchart, El Esteco en de kleinschalige biologische bodega Nanni.

Dag 15 Van Cafayate naar Salta

U reist vandaag van Cafayate naar Salta. De route die u vandaag aflegt verloopt via de Quebrada de las Conchas. Onderweg kunt u op verschillende plekken stops maken om de prachtige rotsformaties zoals El Garganta del Diablo en Amfiteatro te bezichtigen. In de middag arriveert u in Salta. (186 km, geasfalteerd). Als u in de ochtend reist heeft u in de middag nog tijd om het centrum van Salta te bezoeken.

Dag 16 Naar de watervallen van Iguazu

Vandaag reist u naar het vliegveld van Salta voor de vlucht naar Iguazu. Op de luchthaven van Salta levert u de auto in. In de middag vliegt u naar Iguazu. Hier aangekomen wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht in Puerto Iguazu, aan de Argentijnse kant van de watervallen.

Dag 17 Excursie Argentijnse kant van de watervallen

Bent u klaar voor een bezoek aan de grootste verzameling watervallen van Zuid-Amerika? De Iguazu watervallen zijn ongetwijfeld één van de grootste natuurwonderen van Latijns-Amerika en vandaag brengt u een bezoek aan de Argentijnse kant van deze indrukwekkende plek. Over een totale breedte van meer dan twee kilometer stort de Río Iguazu zich van één tot wel 80 meter hoog basaltplateau naar beneden. U maakt een wandeling over de loopbruggen die langs de watervallen zijn aangelegd en optioneel heeft u de mogelijkheid om een boottocht aan de basis van de watervallen te maken.

Dag 18 Excursie Braziliaanse kant

Na het bezoek aan de Argentijnse kant van de watervallen bezoekt u vandaag met een excursie de Braziliaanse kant. U heeft vanaf hier een mooi uitzicht op de Argentijnse kant van de watervallen. De wandelpaden leiden onder andere naar een plek dicht bij de "Garganta del Diablo" of "devils throat" waar u de kracht van het water meer dan op elke andere plek kunt voelen. Deze excursie duurt een halve dag. Na de excursie brengt een transfer u naar de luchthaven vanwaar u naar Buenos Aires vlliegt. U land op de internationale luchthaven, en een shuttle brengt u naar het airporthotel.

Dag 19 Vrije ochtend in Buenos Aires en terugvlucht

U neemt de hotelshuttle naar het vliegveld van Buenos Aires voor de vlucht terug naar Nederland waar u de volgende dag aankomt.

Dag 20 Aankomst en einde van uw reis

Vandaag komt u aan op Schiphol en eindigt uw reis met Ander Licht Reizen.

Algemene informatie

Rondreis langs de vier grootste highlights van Argentinië.

 • code AR0035
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.500 - € 3.000
 • reisduur 19 dagen
 • niveau 1
 • comfort 2-3
 • startpunt Buenos Aires

accommodatie
Middenklasse hotels op basis van logies/ontbijt.

vervoer
Deels per huurauto, deels met transfers.

reisgezelschap
Individueel, prijzen gebasseerd op een kamerbezetting met twee personen.

minimaal 2 deelnemers

niveau
Deze reis kan door iedereen worden gemaakt zonder (zware) inspanningen. Optioneel kunnen er allerlei wandelingen worden toegevoegd maar deze zijn niet noodzakelijk.

reisperiode
De beste periode om deze reis te maken is ons najaar (oktober-november) of in ons voorjaar (maart-april). Deze reis wordt in onze zomermaanden (juni t/m augustus) i.v.m. de Patagonische winter ontraden. In onze december, januari en februari kunt u goed reizen maar is het wel hoogseizoen en valt er regen in de regio Salta.Inbegrepen
 • intercontinentale vluchten incl. ruimbagage
 • 5 binnenlandse vluchten incl. ruimbagage
 • autohuur El Calafate cat. H (Chevrolet Onix of vergelijkbaar) inclusief basisverzekering
 • autohuur Salta cat. H (Chevrolet Onix of vergelijkbaar) inclusief basisverzekering
 • hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt
 • excursie Argentijnse zijde watervallen inclusief entree NP Iguazu
 • excursie Braziliaanse zijde watervallen inclusief entree NP Iguazu
 • alle vervoer ter plaatse volgens programma
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • optionele excursies
 • entrees
 • brandstof
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds