Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Rondreizen > Familiereis Argentinië en Brazilië

Familiereis Argentinië en Brazilië


Argentinië en Brazilië, samen bedekken deze landen met gemak heel Europa en dat geeft ook meteen weer hoe ontzettend moeilijk het is om 'alles' te zien in slechts een paar weken tijd. Tijdens deze familiereis staat echter een mooie, ontspannen verkenning op het programma door Noord-Argentinië. Eerst de geérodeerde landschappen rond Salta en daarna de watervallen van Iguazu. Langs de kust van Brazilië sluit u de reis af. Het betreft een interessante en gevarieerde route door uitgestrekte indrukwekkende landschappen, koloniale stadjes, wijngaarden, kleurrijke bergen, een tropische waterval, metropolen en ter afsluiting: Braziliaans strand.


DIASHOW

Toco toekan (foto: Arno Luft)

Familiereis Argentinië en Brazilië

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Buenos Aires

U komt vroeg in de ochtend aan in Buenos Aires, de kosmopolitische hoofdstad van Argentinië. Op het vliegveld wordt u opgewacht en naar de eerste overnachtingsplaats in Buenos Aires gebracht. De rest van de dag heeft u de tijd om bij te komen van de vlucht en vroege aankomst. Mocht u voldoende energie hebben, dan kunt u op eigen gelegenheid Buenos Aires verkennen. Een goede plek om te starten is het Plaza de Mayo waar talloze belangrijke gebeurtenissen in de Argentijnse geschiedenis zich hebben afgespeeld. U bevindt zich hier in het Microcentro bij andere bezienswaardigheden zoals het winkelcentrum Galerías Pacífico en de promenade van La Florida. Ook kunt u vanaf het Plaza de Mayo de haven Puerto Madero bezoeken. Aan de waterkant van de Río de la Plata kunt u flaneren over de boulevard, heerlijk eten of een bezoek brengen aan de Fragata Sarmiento, het oude zeilschip uit de 19e eeuw dat tegenwoordig dienst doet als museum. Een leuke manier om Buenos Aires te verkennen is per fiets, met name voor gezinnen met tieners een geschikte en actieve manier om een wereldstad te ontdekken.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vrije dag Buenos Aires

Een wijk die u eigenlijk ook niet mag missen als u Buenos Aires bezoekt is Recoleta. Deze 'sjieke' wijk dankt zijn naam aan het klooster van La Recoleta dat in 1706 door de 'Recoletos' monniken werd gesticht. Attracties in deze wijk zijn La Basilica de Nuestra Señora del Pilar en het prachtige park waar het altijd bruist van de activiteit. Ieder weekend vindt in dit park de grootste kunstnijverheidsmarkt van de stad plaats. Andere bezienswaardigheden zijn het kerkhof met het graf van Eva Perón, het Museo Nacional de Bellas Artes en de Floralis Generica. Bent u uitgeslenterd dan is het terras van La Biela (een van Buenos Aires meest beroemde cafés) een perfecte plek om uit te rusten en 'Buenos Aires voorbij te zien komen'.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Vlucht van Buenos Aires naar Salta

Na het ontbijt wordt u naar de binnenlandse luchthaven van Buenos Aires gebracht en vervolgens vliegt u naar Salta, een van de mooiste koloniale steden van het land en gesitueerd in de groene Lerma Vallei. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht en kunt u de middag op eigen gelegenheid de stad verkennen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag in Salta

Vandaag heeft u een vrije dag in de stad Salta en u kunt bijvoorbeeld het prachtige koloniale centrum dat is gelegen rond Plaza 9 de Julio bezoeken. Daarbij ligt aan het centrale plein het MAAM (Archeologie museum van de hoge Andes) waar men Inca-mummies kan aanschouwen, een kleine en boeiende tentoonstelling. Verder is het erg leuk om de kabelbaan omhoog nemen; vanaf de berg (Cerro) San Bernardo heeft u een prachtig uitzicht over Salta.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Per huurauto naar Cafayate

In de ochtend wordt bij het hotel de huurauto afgeleverd. U reist vandaag ongeveer 180 kilometer zuidwaarts naar het stadje Cafayate, gelegen op zo'n 1880 meter hoogte in een zeer droog gebied. De route naar Cafayate leidt door de prachtige Cafayate kloof met bijzondere erosieformaties zoals de Garganta del Diablo en het Amfiteatro. Er is tijd genoeg om onderweg stops bij deze plekken, deze staan ook duidelijk aangegeven, wat is er leuker dan de gemakkelijk toegankelijke Garganta del Diablo in te klimmen?
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 6 Vrije dag Cafayate

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid excursies ondernemen in de omgeving van Cafayate. In de omgeving liggen mooie kleine dorpjes. Duik met de kinderen de geschiedenis in tijdens een bezoek aan de ruïnes van Quilmes. De omgeving van Cafayate leent zich ook prima voor een tochtje per fiets, huur een mountainbike in het dorp en ga er op uit! Verder is Cafayate bekend om haar wijnhuizen die u uiteraard ook kunt bezoeken. Voor gezinnen met grotere kinderen is het leuk en educatief om in een van de wijnhuizen een rondleiding te doen. Het kleinschalige familiebedrijf van Bodega Nanni leent zich hier prima voor.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 7 Naar Cachi

Via Ruta 40 rijdt u richting het dorpje Cachi. Onderweg kunt u Quebrada de las Flechas met z'n maanlandschap bezoeken. Wat u ook niet mag overslaan is Molinos - met de prachtige kerk en een vicuñareservaat - en het dorpje Seclantas en de Paraje el Colte. Hier kunt u zien hoe lokale kunstenaars de traditionele "poncho salteño" maken. Omdat het grootste gedeelte van de route over onverharde wegen leidt met veel bochten, doet u over een afstand van ca. 160 kilometer zeker 4 uur.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Naar Purmamarca

U reist vandaag naar Purmamarca. Vanuit Cachi rijdt u eerst door het Cardones Nationaal Park met de vele reuzencactussen. Vervolgens daalt u af via de onverharde Cuesta del Obispo. Via Salta rijdt u naar Purmamarca. Vanaf Salta kunt u kiezen tussen twee routes; een route via de snelweg of de route via La Caldera - smalle bergweg. Omdat de rit van Cachi naar Salta redelijk veel tijd in beslag neemt (ca. 3 uur) is het aan te raden de heenreis via de snelweg te rijden en de terugreis kunt u via La Caldera rijden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 9 Vrije dag Purmamarca

Purmarmarca is bekend om de Cerro de los Siete Colores, het prachtige gekleurde gebergte wat dit dorpje omringd. Tijdens uw vrije dag kunt u hier gaan wandelen. Op de plaza in Purmamarca is dagelijks een kleine handicraftmarkt waar kleden, truien, aardewerk en meer snuisterijen verkocht worden. U kunt er ook voor kiezen om het deze dag rustig aan te doen en door te brengen in of rondom het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 10 Vrije dag Purmamarca

U kunt deze dag geheel naar wens invullen. Zo kunt u bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Humahuaca vallei met de precolumbiaanse ruïnes van Tilcara. Twee kilometer buiten Tilcara ligt El Pucará; een oud indianenfort dat gebouwd is in de 11e eeuw. Ook kunt u een wandeling maken door de beroemde Cerro de los Siete Colores. Een andere optie is om vanuit Purmamarca naar Salinas Grandes rijden. U volgt de Cuesta de Lipán en passeert het hoogste punt dat op 4100 meter hoogte ligt. Hierna rijdt u verder naar Salinas Grandes waar u de arbeiders aan het werk kunt zien bij de zoutvelden. Vergeet u vooral niet een zonnebril mee te nemen, het witte zout is oogverblindend wit!
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Naar Iguazú

Vandaag reist u terug naar het vliegveld van Salta, waar u de huurauto inlevert. Vervolgens vliegt u naar Iguazú. Hier aangekomen wordt u opgehaald en naar het hotel gebracht in Puerto Iguazú, aan de Argentijnse kant van de watervallen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 12 Excursie Argentijnse kant Iguazú

's Ochtends vroeg wordt u opgehaald bij het hotel voor de transfer naar de Argentijnse kant van de watervallen. Over een totale breedte van meer dan twee kilometer stort de Río Iguazú zich van één tot wel 80 meter hoog basaltplateau naar beneden. U maakt een wandeling over de loopbruggen die langs de watervallen zijn aangelegd. Tijdens de excursie maakt u een boottocht naar de basis van de watervallen. Het droog houden tijdens deze boottocht is onmogelijk, maar spectaculair is het zeker.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 13 Excursie Braziliaanse kant Iguaçu

Vandaag maakt u gedurende een halve dag een excursie naar de Braziliaanse kant van de watervallen. Vanaf de Braziliaanse kant van de watervallen heeft u een prachtig uitzicht over het geheel van dit waterspektakel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 14 Naar Rio de Janeiro

U wordt vandaag bij uw accommodatie opgehaald en naar het vliegveld van Foz do Iguaçu (aan de Braziliaanse kant) gebracht voor uw vlucht naar Rio de Janeiro. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht. Het hotel waar u verblijft ligt vlakbij het beroemde Copacabana strand.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 15 Excursie langs de highlights van Rio de Janeiro

Vandaag maakt u een 8 uur durende excursie langs de belangrijkste highlights van de stad. U start met een bezoek aan het imposante Christusbeeld op de Corcovadoberg. Van hieruit heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de kust. Vervolgens bezoekt u de oude binnenstad met het operahuis en het voormalige keizerlijke paleis. De lunch nuttigt u in een traditionele Churrascaria. Na de lunch gaat u met de kabelbaan naar Pão de Açúcar, het beroemde schiereiland voor de kust. Na afloop van deze excursie wordt u teruggebracht naar het hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 16 Van Rio naar Búzios

Vroeg in de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald voor de ongeveer drie uur durende transfer naar het schiereiland Búzios. Rondom het schiereiland zijn verschillende baaitjes te vinden met heerlijke stranden, waar u de laatste dagen relaxed met de familie kunt doorbrengen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 17 Schoener boottocht

Vandaag maakt u een boottocht met een schoener, een houten tweemaster, welke u vermoedelijk al eerder voorbij heeft zien varen langs de Braziliaanse kust, aangezien dit boottype erg populair is hier. Vanaf de boot heeft u de gelegenheid te zwemmen, snorkelen, aan boord te genieten en Búzios aan u voorbij te zien trekken vanaf het water. De boottocht duurt circa 4 uur en u houdt dus nog volop tijd over om naar eigen inzicht te besteden.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 18 Vrije dag in Búzios

De komende dag kunt u in alle rust genieten van de zon, de zee en het strand. Naast relaxen is het ook mogelijk om een excursie in de omgeving te maken. Zo kunt u bijvoorbeeld te gaan surfen.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 19 Terug naar Rio de Janeiro

In de loop van de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Rio de Janeiro gebracht. Daar eindigt deze familiereis door Noord-Argentinië en Brazilië met Ander Licht Reizen.


U kunt op een desktop computer eenvoudig in- en uitzoomen op bovenstaand kaart door met de cursor boven de kaart te gaan staan, control ingedrukt te houden en te zoomen met het scrollwiel van uw muis.


Accommodaties in deze reis


Kenton Palace - Buenos Aires, San Telmo

Het Kenton Palace hotel in Buenos Aires is een nette middenklasse accommodatie met strakke, doch sfeervol ingerichte kamers. De locatie is perfect: aan de rand van de historische San Telmo. Het hotel beschikt over de kamertypes 'classic', 'suite' en 'estudio'. Voor alle drie kamertypen geldt dat er zowel kamers met een king-size bed als kamers met twee gescheiden bedden beschikbaar zijn. Tevens beschikt deze accommodatie over een kleine spa.

Kenton Palace is door 32 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,16 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel La Candela - Salta

Fijn en sfeervol kleinschalig hotel met 11 kamers. De kamers zijn redelijk eenvoudig, knus en koloniaal ingericht, allemaal met bad. Trekpleister van dit hotel is de prachtige tuin met zwembad en de prettige ligging aan de rand van het microcentro, op ongeveer 400 meter van Plaza 9 de Julio met de kathedraal. Het ontbijt wordt geserveerd. Voor gasten van het hotel is er een parkeergarage. Zeer vriendelijk personeel.

Hotel La Candela is door 13 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,15 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Hotel Los Sauces - Cafayate

Voor wie lopend de bodegas in het stadje wil kunnen bezoeken is dit middenklasse hotel in het centrum van Cafayate ideaal. Het heeft een fijne tuin met zwembad en ruime kamers.

Hotel Los Sauces is door 4 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,50 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

El Cortijo Boutique Hotel - Cachi

Sfeervol hotel met nette kamers. Alle kamers beschikken over een badkamer met douche en een kleine wastafel. Op de mooie patio zijn verschillende zitjes te vinden. Restaurant aanwezig voor ontbijt, lunch en diner. Tevens is er wifi in het hotel.

El Cortijo Boutique Hotel is door 31 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,55 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

La Comarca Hotel - Purmamarca

Hotel La Comarca ligt even buiten Purmamarca en is opgezet in de vorm van een Andes dorpje. Er zijn 12 kamers voor 2 personen, 4 cabañas voor 4 personen en 2 huisjes voor 4 tot 6 personen. Het hele hotel is opgebouwd in een adobe stijl met terracotta kleuren. De kamers zijn uitstekend onderhouden en vormen een mix tussen de lokale bouwstijl met design details. Verder is er een verwarmd zwembad, een restaurant en een giftshop.

La Comarca Hotel is door 23 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,57 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Jardin de Iguazú hotel - Puerto Iguazú

Het Jardin de Iguazú is een prettig middenklasse hotel in het centrum van Puerto Iguazu. Het hotel is netjes, goed onderhouden en de service is heel vriendelijk. Er is een mooi zwembadje met daaromheen wat zitjes. Een ontbijtbuffet is altijd ingegrepen.

Jardin de Iguazú hotel is door 20 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,50 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Royal Rio Palace - Rio de Janeiro

Dit hotel ligt in Copacabana, op loopafstand van het strand en gemakkelijke metro- en busverbindingen. Het heeft aangenaam ingerichte kamers met eenvoudig maar comfortabel meubilair en goede faciliteiten. De Sky Bar op de 18e verdieping, het solarium en het zwembad bieden een panoramisch uitzicht op een van 's werelds bekendste stranden en op de groene bergtoppen die Rio de Janeiro omringen.

Royal Rio Palace is door 3 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,67 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Aguazul Pousada - Búzios

Deze pousada ligt tegen een heuvel, op ongeveer 150 meter van het João Fernandes-strand met zijn vele bars en restaurants, en ook het centrum van Buzios ligt op slechts 20 minuten lopen. Het hotel biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Het heeft comfortabele kamers, een bar, een restaurant en een zwembad met een prachtig uitzicht over de zee.
Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Een gevarieerde rondreis door Noord-Argentinië en langs de kust van Brazilië.

 • code AR0030
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 2.500 - € 3.000
 • reisduur 19 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Buenos Aires
 • eindpunt Rio de Janeiro

accommodatie
U overnacht tijdens deze reis in sfeervolle middenklasse accommodaties.

vervoer
Deze reis is op basis van deels privé transfers, autohuur en een enkele busrit. Aanpassingen hierop zijn mogelijk.

reisgezelschap
Individueel met enkele excursies tezamen met andere hotelgasten.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
De beste reistijd voor deze reis is van half maart tot half november.Inbegrepen
 • hotelovernachtingen in 4-persoonskamers op basis van logies/ontbijt
 • huurauto type "4WD" (bijv. Suzuki Grand Vitara of vergelijkbaar) incl. basisverzekering
 • huur GPS
 • transfers volgens programma
 • excursies volgens programma
 • entree Iguazú
 • entrees tijdens citytour Rio de Janeiro (incl. lunch)
Niet inbegrepen
 • intercontinentale vluchten en binnenlandse vluchten
 • overige maaltijden
 • overige excursies en transfers
 • brandstof
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds