Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Expeditie cruises > Cruise Patagonië Ushuaia - Punta Arenas

Cruise Patagonië Ushuaia - Punta Arenas

Cruise op de Ventus of Stella Australis


Patagonië en Vuurland aan de uiterste zuidpunt van Zuid-Amerika behoren ongetwijfeld tot één van de laatste grote wildernisgebieden op aarde. Een prachtige manier om diep in deze wildernis door te dringen is een expeditiecruise op de Via Australis of het nieuwe schip de Stella Australis. Tijdens deze cruise vaart u van Ushuaia op Argentijns Vuurland naar Punta Arenas in Chileens Patagonië, terwijl u onderweg dagelijks excursies maakt om de wonderen van dit desolate land van dichtbij te aanschouwen en te 'voelen'. U vaart door spectaculaire fjorden, wandelt door bossen van lenga en coihue naar prachtige uitzichtpunten, vaart met zodiacs naar met veel geweld afkalvende gletsjers, bezoekt een kolonie met meer dan 100.000 pinguïns en u gaat naar de mythische en beruchte Kaap Hoorn; de meest zuidelijke punt van Zuid-Amerika waar de Atlantische Oceaan en de Stille Oceaan elkaar ontmoeten.

De Stella Australis en de Ventus Australis die deze cruise maken zijn moderne en perfect onderhouden cruiseschepen.Ze bieden plaats aan maximaal 200 passagiers. Alle maaltijden, drankjes en excursies tijdens de cruise zijn inbegrepen. Onderweg worden er aan boord lezingen gegeven over de geschiedenis, de geografie en de flora en fauna van de streek.


DIASHOW

Cruceros Australis (foto: Cruceros Australis)

Cruise Patagonië Ushuaia - Punta Arenas

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Vertrek vanuit Ushuaia

Dit arrangement start wanneer u aan boord gaat van de Stella of de Ventus Australis. U kunt de hele dag inchecken in het kantoor van Cruceros Australis in het centrum van Ushuaia. Tussen 17.30 uur en 18.30 uur kunt u aan boord. Als iedereen aan boord is volgt een welkomstwoord door de kapitein en een veiligheidsinstructie. Daarna vertrekt de boot in zuidelijke richting op weg naar Kaap Hoorn.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 2 Kaap Hoorn en Wulaia Bay

Vroeg in de ochtend (omdat de zee dan vaak het rustigst is) gaat u aan land in het Kaap Hoorn National Park. Kaap Hoorn is een 425 meter hoge kustmuur die werd ontdekt op 30 januari 1616 door de Nederlandse expeditie van kapitein Willem Schouten. Hij vernoemde de kaap naar het Nederlandse kustplaatsje van waaruit zijn expeditie was vertrokken. Na het bezoek aan de beruchte kaap zet de boot weer koers naar het noorden en ’s middags gaat u ook nog aan land in het landschappelijk zeer fraaie Wulaia Bay.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3 De Pia gletsjer en de Garibaldi gletsjer

's Nachts vervolgt de boot zijn weg rond het westelijke puntje van Tierra del Fuego via de nauwe doorgangen van het Gabrial Channel, het Magdalena Channel en het Cockburn Channel. In de ochtend komt het schip aan in het Pia fjord waar u aan boord gaat van de zodiacs voor een excursie naar de Pia gletsjer. Hier heeft u de keuze uit een korte wandeling naar een uitzichtpunt of een pittige wandeling langs de zijmorene van de gletsjer. In de middag wordt nog een landing gemaakt bij de Garibaldi gletsjer. De wandeling hier is over een stenig steil pad wat wel prachtige uitzichten biedt op een waterval en de gletsjer en het fjord. Voor degenen die aan boord blijven zal de kapitein het steven richting de gletsjer wenden voor een zo mooi mogelijk uitzicht op de gletsjer.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 4 Seno de Agostini en Aguila gletsjer

Door de hoofdtak van het Beagle Kanaal vaart u oostwaarts. Een groot deel van de dag vaart u door een fraai fjordenlandschap waarbij u met enig geluk wordt begeleid door dolfijnen en zeeleeuwen. U vaart richting het spectaculaire Agostini fjord gelegen in het hart van de Darwin Cordillera. Met de zodiacs vaart u vervolgens in kleine groepjes door het meestal met ijsschotsen bezaaide fjord naar de kop van de Aguila gletsjer. U gaat aan land voor een korte wandeling naar de basis van de gletsjer.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 5 Magdalena Eiland – Punta Arenas

Vroeg in de ochtend gaat u aan land op Magdalena Eiland waar een kolonie van 120.000 magellaanse pinguïns huist. Over het eiland wandelt u naar de vuurtoren van San Isidro die lange tijd een belangrijk baken was voor de zeelieden op weg door de Straat van Magelhaes. Na dit bezoek vaart u naar Punta Arenas waar u tegen 11.00 uur aankomt. Daar eindigt deze Patagonische cruise.

NB. In september en april wordt in plaats van Isla Magdalena Isla Marta bezocht. Hier wordt in verband met de veiligheid niet aan land gegaan. Op Isla Marta leven o.a. zeeleeuwen en aalscholvers.

Algemene informatie

Cruise door de Patagonische archipel op de Stella of Ventus Australis langs machtige gletsjers en zeedierkolonies

 • code AR0011
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia
 • eindpunt Punta Arenas

prijstoelichting
Prijs is per persoon op basis van een tweepersoons B-cabin in het laagseizoen (september en april).

accommodatie
Overnachtingen vinden plaats in uitstekende en nette tweepersoonshutten met eigen sanitair en groot raam.

vervoer
Vervoer van en naar het hotel zijn bij de cruise inbegrepen.

reisgezelschap
Internationale groep

minimaal 2 deelnemers

niveau
De excursies tijdens deze cruise zijn niet zeer inspannend. Tijdens de 'lichtste' variant wandelt u maximaal tot 1,5 uur.

reisperiode
Deze cruises vinden plaats tussen oktober en april


Let op!
De cruise kan ook starten in Punta Arenas. U maakt de cruise dan in omgekeerde volgorde; van Punta Arenas naar Ushuaia. Het is ook mogelijk om een retourcruise te maken van 4 (gedeelte van de route) of 8 dagen. U start en eindigt dan in dezelfde plaats.


Inbegrepen
 • 5 dagen durende cruise in een hut met eigen sanitair
 • alle excursies tijdens de cruise
 • maaltijden en drankjes tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
 • haventax (ca. USD 50 pp)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds