Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Bouwstenen > Península Valdés, Punta Delgada

Península Valdés, Punta Delgada

Wildlife Argentinië
Het Península Valdés aan de oostkust van Argentinië, is zonder twijfel één van de meest bijzondere natuurgebieden van het land. Het desolate schiereiland zelf vormt het leefgebied van guanaco's, nandoes, gordeldiertjes en de zeldzame Patagonische haas of mara. Op de kusten leven enorme aantallen zeeleeuwen en zeeolifanten en de kalme zee van de Golfo Nuevo vormt een belangrijke paaigrond voor bultrugwalvissen. Tijdens dit arrangement verkent u dit fascinerende natuurgebied vanuit het sfeervolle vuurtorenhotel Faro Punta Delgada. Door het strand met zeeleeuw- en zeeolifantkolonies dat zich op een steenworp afstand van het hotel bevindt, staat El Faro Punta Delgada garant voor de beste wildernisbeleving van het Península Valdés.


DIASHOW

Vrouwtjes zee-olifant, Península Valdés (foto: Arno Luft)

Península Valdés, Punta Delgada

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aanvang van het arrangement

Het arrangement Península Valdés begint met de aankomst op de luchthaven van Trelew. Hier neemt u de huurauto in ontvangst waarmee u in ongeveer twee uur naar Puerto Pirámides rijdt. Aansluitend reist u naar het hotel op het Península Valdés, een rit van nog eens anderhalf uur. Dit schiereiland aan de Argentijnse oostkust geniet wereldfaam vanwege zijn rijke dierenleven. Op het land leven guanaco's, gordeldieren, nandoes en mara's. Langs de kusten leven zeeleeuwen, zeeolifanten en pinguïns. De zee zelf is het domein van ondermeer zuidkapers (walvissen), die hier komen om hun jongen te werpen (tussen juni en december) en orka's (van september tot april). Aangekomen bij Punta Delgada neemt u uw intrek in uw kamer en vervolgens kunt u even bijkomen in de woonkamer onder het genot van een drankje.
Overnachting: Estancia op basis van volpension

Dag 2 Vrije dag Península Valdés

Vandaag heeft u de hele dag de tijd om de mooiste plekken van het Península Valdés te verkennen. Voor walvisexcursies kunt u naar Puerto Pirámides. Een andere plek die een bezoek zeker waard is, is Estancia San Lorenzo waar een kolonie van 200.000 Magellaanse pinguïns nestelt. Tegen het einde van de middag is het de moeite waard om vanuit het hotel naar het strand te gaan, waar u dan zonder de aanwezigheid van grote groepen toeristen kunt genieten van de zeeleeuwen en zeeolifanten op het strand.
Overnachting: Estancia op basis van volpension

Dag 3 Vrije dag Península Valdés

Ook vandaag kunt u gebruiken voor een verkenning van het schiereiland. U kunt de mooiste plekjes van het Península nogmaals bezoeken. Ook worden er door het hotel diverse activiteiten georganiseerd. Zo kunt u er paardrijden of een wandeltocht maken in de omgeving, bijvoorbeeld langs de imposante klifkust.
Overnachting: Estancia op basis van volpension

Dag 4-4 Einde van het arrangement

Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht reist u vandaag in de ochtend of middag terug naar de luchthaven van Trelew, waar u de huurauto weer inlevert. Hier eindigt het arrangement Península Valdés, Punta Delgada.

Algemene informatie

Verken de dierenrijke kust van het Península Valdés vanuit een sfeervol hotel.

 • code AR0002
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 3 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3-4
 • startpunt Trelew

accommodatie
Het vuurtorenhotel Faro Punta Delgada heeft een prachtige ligging op het schiereiland, op ongeveer 70 km van Puerto Pirámides.

vervoer
Het vervoer tijdens dit arrangement vindt plaats per middenklasse huurauto. Upgrades zijn uiteraard mogelijk.

reisgezelschap
Individueel.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Verschillende dieren verblijven op verschillende tijdstippen op het schiereiland. Klik hier voor meer informatie.Inbegrepen
 • huurauto inclusief basisverzekering
 • 3 overnachtingen op basis van volpension
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • entree Península Valdés Nationaal Park (29 USD pp)
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds