Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Bouwstenen > Wijnen van Mendoza

Wijnen van Mendoza


Mendoza is de hoofdstad van het Cuyo district, het ligt aan de voet van de Andes. De stad is vooral bekend van de Argentinijnse wijn. Het is er prettig toeven vanwege de vele terrasjes en restaurants. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot wel 40 graden Celsius maar de brede lanen en grote, schaduwrijke parken zorgen voor verkoeling.
Vanuit Mendoza reist u gemakkelijk naar de zuidelijk en oostelijk gelegen wijngebieden. Hier kunt u diverse wijnhuizen bezoeken, waaronder Salentein, Zuccardi en O'Fournier. In de omgeving zijn de afgelopen jaren diverse sfeervolle en kleinschalige (boutique) hotels gebouwd, meestal tussen - of aan de rand van - de wijngaarden. Chacras de Coria is een voorstadje van Mendoza met hobbelige kasseienstraten; een verblijf hier heeft als voordeel dat u in korte tijd naar de stad op en neer rijdt. De "Valle de Uco" (Ucovallei) waar veel bodega's gevestigd zijn ligt in een uitgesproken landelijke omgeving. Beroemde Argentijnse architecten hebben hun fantasie hier de vrije loop gelaten en futuristische projecten verwezenlijkt; het wijnhuis O'Fournier, dat op een ruimtestation lijkt, is hier een goed voorbeeld van, maar ook het Kilkka Museum bij Salentein en de bijbehorende 'wijnkathedraal' mogen er zijn.
Behalve voor culinaire geneugten en ontspanning leent de wijnstreek zich goed voor het maken van mooie excursies door de Andes. De onbetwiste klassieker is de dagtocht naar de zwavelbronnen van Puente del Inca en het iets verderop gelegen uitzichtpunt op de Aconcagua bij het Laguna de los Horcones, gelegen op 2.900 meter hoogte boven zeeniveau. De Aconcagua is de hoogste berg van het westelijk halfrond (dus buiten de Himalaya) en reikt tot bijna 7.000 meter hoogte. Onderweg naar het uitzichtpunt passeert u gedenkwaardige woestijnlandschappen met droge, mineraalrijke bergen in de meest bonte kleuren.

Tijdens dit arrangement tonen we u het beste wat Mendoza en omgeving te bieden hebben, vanuit een uitstekend en gemoedelijk 'hotel rural'.


DIASHOW

Cordon del Plata vanuit Valle de Uco (foto: Arno Luft)

Wijnen van Mendoza

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Mendoza

Dit arrangement begint met de aankomst in Mendoza. U wordt opgehaald van het vliegveld of het busstation en naar het hotel gebracht. Het sfeervolle 'hotel rural' waar u de komende 4 nachten verblijft, ligt in de wijk Chacras de Coria ongeveer 17 kilometer ten zuiden van het centrum van Mendoza.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 De wijnhuizen van Mendoza

Vandaag maakt u een tour langs enkele wijnhuizen in de omgeving van Mendoza. Het aantal bodega's in de omgeving is eindeloos. Er zijn de grote wijnhuizen zoals Norton die ook in Nederland veel verkopen, maar ook de middelgrote wijnhuizen van grote naam zoals Catena Zapata en bijvoorbeeld bodega Salentein. Volgens het standaardprogramma bezoekt u de bodega's van Weinert, Andaluna en Salentein waarbij u een heerlijke 6- gangen-lunch met wijn krijgt in Bodega Andaluna.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Alta Montaña

Na een dag van wijn en eten, staat deze dag vooral in het teken van de prachtige landschappen van de hoge Andes. U maakt vandaag een tour in internationale groep naar Puente del Inca, een natuurlijke brug over de Rio las Cuevas met fraaie kleuren door minerale afzettingen van thermaal water. Echter de absolute hoofdattractie van deze dag zijn de prachtige landschappen onderweg. En daarbij krijgt u bij helder weer zicht op de top van de Aconcagua, met 6959 meter de hoogste berg van Zuid-Amerika.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag

Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. De mogelijkheden zijn legio. Voor stads- en cultuurliefhebbers is een bezoek aan het centrum van Mendoza aan te bevelen. Wilt u 'actie' dan zijn er talloze rafttochten mogelijk. Weer een andere optie is een wine-and-bike tour waarbij u per fiets bodega's in de omgeving van Chacras de Coria kunt bezoeken. De mensen van het hotel kunnen u natuurlijk informeren over de mogelijkheden en assisteren met de organisatie.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Eind van het arrangement

Na het ontbijt eindigt dit arrangement.


Accommodaties in deze reis


Finca Adalgisa - Mendoza, Chacras de Coria

Finca Adalgisa is een heerlijk 'Hotel Rural'. Het voormalige landhuis is een uitstekende plek om optimaal te genieten van de vele hoogtepunten die het wijngebied rondom Mendoza te bieden heeft. De locatie is perfect, het ligt midden tussen de wijngaarden bij het plaatsje Chacras de Coria en toch is het maar een klein half uur rijden naar het centrum van Mendoza (circa 20 kilometer noordwaarts). Er zijn in totaal 10 kamers. Drie in het Casa Vieja en zeven in het Casa de Piedra. Voor een kleine toeslag verblijft u in een suite met een ruim dakterras. Als algemene ruimten zijn er een oude bibliotheek, een living, een ruime 'tasting room' en het hotel heeft een mooi zwembad. Door de hartelijke familie die u verwelkomt en door de sfeervolle inrichting van de kamers en de gemeenschappelijke ruimten, heerst er een intieme en gastvrije sfeer. De 2 hectaren land om de finca heen staan vol met wijnstokken, fruitbomen en olijfbomen. Naast wijn produceert Finca Adalgisa ook olijfolie. Beide processen, het maken van wijn en het persen van de olijven, worden graag uitgelegd door de familie. Ook kunt u hier een kookcursus volgen zodat u, onder de walnotenboom in de tuin, zelf de heerlijkste empanadas, vleesgerechten met chumichurri saus en karameltoetjes kunt klaarmaken. Het ontbijt bestaat uit heerlijk vers gebakken brood en vers fruit uit eigen tuin waar ook jam van wordt gemaakt. Het wordt op ieder tijdstip geserveerd dus u hoeft niet per se vroeg uit de veren. Finca Adalgisa heeft geen restaurant maar er zijn in de onmiddellijke nabijheid (op loopafstand) verschillende restaurants aanwezig.

Finca Adalgisa is door 10 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,80 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Verkenning van Mendoza en de wijnstreek

 • code AR0016
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3
 • startpunt Mendoza

accommodatie
U overnacht in een sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

vervoer
De transfers zijn op basis van privé vervoer, de excursies op basis van vervoer in internationale groep.

reisgezelschap
Individueel, de excursies zijn in internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Mendoza kan het hele jaar worden bezocht. Maar de beste reistijd is van september t/m meiInbegrepen
 • 4 overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • dagexcursie naar 3 bodega's met een 6-gangen lunch
 • dagexcursie Alta Montaña
 • transfers bij aankomst en vertrek
Niet inbegrepen
 • exclusieve wijnproeverijen in de bodega's
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds