Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Bouwstenen > Mendoza en de wijnstreek

Mendoza en de wijnstreek


Mendoza is de hoofdstad van het Cuyo district, het ligt aan de voet van de Andes en staat vooral bekend als de wijnstad van Argentinië. Het is er prettig toeven vanwege de vele terrasjes en restaurants. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot wel 40 graden Celsius maar de brede lanen en grote, schaduwrijke parken zorgen voor verkoeling. Vanuit Mendoza reist u gemakkelijk naar de zuidelijk en oostelijk gelegen wijngebieden waar u diverse wijnhuizen kunt bezoeken, waaronder Salentein, Zuccardi en O'Fournier. In de omgeving zijn de afgelopen jaren diverse sfeervolle en kleinschalige (boutique) hotels gebouwd, meestal tussen - of aan de rand van - de wijngaarden. Chacras de Coria is een voorstadje van Mendoza met hobbelige kasseienstraten; een verblijf hier heeft als voordeel dat u in korte tijd naar de stad op en neer rijdt. De Ucovallei ligt verder weg, ongeveer 100 kilometer in zuidelijke richting; dit gebied is minder dicht bevolkt en de omgeving is dan ook uitgesproken landelijk. Beroemde Argentijnse architecten hebben hun fantasie hier de vrije loop gelaten en futuristische projecten verwezenlijkt; het wijnhuis O'Fournier, dat op een ruimtestation lijkt, is hier een goed voorbeeld van, maar ook het Kilkka Museum bij Salentein en de bijbehorende 'wijnkathedraal' mogen er zijn. Behalve voor culinaire geneugten en ontspanning leent de wijnstreek zich goed voor het maken van mooie excursies door de Andes. De onbetwiste klassieker is de dagtocht naar de zwavelbronnen van Puente del Inca en het iets verderop gelegen uitzichtpunt op de Aconcagua bij het Laguna de los Horcones, gelegen op 2.900 meter hoogte boven zeeniveau. De Aconcagua is de hoogste berg van het westelijk halfrond (dus buiten de Himalaya) en reikt tot bijna 7.000 meter hoogte. Onderweg naar het uitzichtpunt passeert u gedenkwaardige woestijnlandschappen met droge, mineraalrijke bergen in de meest bonte kleuren. Ook zijn er volop mogelijkheden voor liefhebbers van wandel-, mountainbike- of rafttochten. Tijdens dit arrangement tonen we u het beste wat Mendoza en omgeving te bieden hebben, vanuit een uitstekend en gemoedelijk 'hotel rural'.


DIASHOW

Cordon del Plata vanuit Valle de Uco (foto: Arno Luft)

Mendoza en de wijnstreek

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Mendoza

Dit arrangement begint met de aankomst in Mendoza. U wordt opgehaald van het vliegveld of het busstation en naar het hotel gebracht. Het sfeervolle 'hotel rural' waar u de komende 4 nachten verblijft, ligt in de wijk Chacras de Coria ongeveer 17 kilometer ten zuiden van het centrum van Mendoza.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 De wijnhuizen van Mendoza

Vandaag maakt u een tour langs enkele wijnhuizen in de omgeving van Mendoza. Het aantal bodega's in de omgeving is eindeloos. Er zijn de grote wijnhuizen zoals Norton die ook in Nederland veel verkopen, maar ook de middelgrote wijnhuizen van grote naam zoals Catena Zapata en bijvoorbeeld Salentein. Volgens het standaardprogramma bezoekt u de bodega's van Weinert, Andaluna en Salentein waarbij u een heerlijke 6- gangen-lunch met wijn krijgt in Bodega Andaluna.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 3 Alta Montaña

Na een dag van wijn en eten, staat deze dag vooral in het teken van de prachtige landschappen van de hoge Andes. U maakt vandaag een tour in internationale groep naar Puente del Inca, een natuurlijke brug over de Rio las Cuevas met fraaie kleuren door minerale afzettingen van thermaal water. Echter de absolute hoofdattractie van deze dag zijn de prachtige landschappen onderweg. En daarbij krijgt u bij helder weer zicht op de top van de Aconcagua, met 6959 meter de hoogste berg van Zuid-Amerika.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 4 Vrije dag

Deze dag kunt u geheel naar eigen inzicht invullen. De mogelijkheden zijn legio. Voor stads- en cultuurliefhebbers is een bezoek aan het centrum van Mendoza aan te bevelen. Wilt u 'actie' dan zijn er talloze rafttochten mogelijk. Weer een andere optie is een wine-and-bike tour waarbij u per fiets bodega's in de omgeving van Chacras de Coria kunt bezoeken. De mensen van het hotel kunnen u natuurlijk informeren over de mogelijkheden en assisteren met de organisatie.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 5 Eind van het arrangement

Na het ontbijt eindigt dit arrangement.

Algemene informatie

Verkenning van Mendoza en de wijnstreek

 • code AR0016
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1
 • comfort 3
 • startpunt Mendoza

accommodatie
U overnacht in een sfeervolle, kleinschalige accommodatie.

vervoer
De transfers zijn op basis van privé vervoer, de excursies op basis van vervoer in internationale groep.

reisgezelschap
Individueel, de excursies zijn in internationale groep

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Mendoza kan het hele jaar worden bezocht. Maar de beste reistijd is van september t/m meiInbegrepen
 • 4 overnachtingen op basis van logies/ontbijt
 • dagexcursie naar 3 bodega's met een 6-gangen lunch
 • dagexcursie Alta Montaña
 • transfers bij aankomst en vertrek
Niet inbegrepen
 • exclusieve wijnproeverijen in de bodega's
 • overige maaltijden
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds