Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Bouwstenen > Kajakavontuur Península Valdés

Kajakavontuur Península Valdés


Península Valdés; zonder twijfel één van de meest bijzondere natuurgebieden van Argentinië. Op dit schiereiland kunt u genieten van schitterende uitzichten over het kustgebied en de zee. Ook kunt u kennismaken met dieren zoals guanaco's, de zeldzame Patagonische haas, walvissen, zeeleeuwen, zeeolifanten en vele soorten vogels. Bent u een natuurliefhebber die Península Valdés op een actieve manier wilt ontdekken, dan is dit kajak- en kampeerarrangement langs de magische kust van het schiereiland echt iets voor u. U kampeert twee nachten op Playa 39 (El 39), waar een onderzoeksstation is gevestigd voor het onderzoek naar de southern right whales die hier leven. Het kamperen is geheel verzorgd en ook voor de maaltijden wordt gezorgd. Vanuit uw tentje kunt u genieten van de zonsondergang, terwijl u in de verte misschien wel wordt getrakteerd op een spectaculair uitzicht op een reusachtige walvis.


DIASHOW

Kajakken Península Valdés

Kajakavontuur Península Valdés

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start arrangement

Dit arrangement op het Península Valdés start in het stadje Puerto Pirámides. Vanaf hier wordt u naar Playa 39 (El 39) gebracht. Op dit strand in de Golfo San José is een onderzoekscentrum voor de southern right whales gevestigd, wat u uiteraard kunt bezoeken. Vervolgens krijgt u uitleg over de kajaks en start u met een ongeveer twee uur durende kajaktocht naar de locatie voor het eerste kamp bij Punta Conos. In totaal peddelt u ongeveer 10 km. De kans dat u hier onderweg al walvissen ziet vanuit de kajaks is heel groot.
Overnachting: kamperen op basis van volpension

Dag 2 Kajakken

Na het ontbijt wordt het kampement opgebroken en worden alle spullen weer in de kajaks opgeborgen. Vervolgens peddelt u naar de Fracasso Bay waar in het verleden een Spaans fort was gevestigd waarvan nog enkele overblijfselen te zien zijn. Na de lunch peddelt u verder naar de nieuwe kampplaats. Deze ligt aan de voet van een klif vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Dit is een van de beste locaties om de zuidkapers (vaak moeders met jongen) zeer dicht bij de kust te zien. In totaal peddelt u zo'n 15 km.
Overnachting: kamperen op basis van volpension

Dag 3 Einde van het arrangement

Na het ontbijt wordt het kamp opgebroken en peddelt u verder naar Villarino Beach waar een flinke kolonie zeeleeuwen huist. Als u met kajaks rustig voor het strand blijft liggen en niet te dichtbij komt dan komen de nieuwsgierige dieren steeds dichter naar de kajaks toe. Daarna gaat u aan land en wordt u opgehaald voor de transfer terug naar Puerto Pirámides waar dit arrangement eindigt.

Algemene informatie

Ervaar het Península Valdés op een andere, actieve manier. Maak een kajaktocht en zie vanuit de kajak de reusachtige walvissen

 • code AR0023
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 3 dagen
 • niveau 3
 • comfort 1-2
 • startpunt Trelew

accommodatie
U kampeert 2 nachten in een tentje op Playa 39 .

reisgezelschap
U maakt de kajaktochten in een kleine internationale groep. Privétochten zijn mogelijk.

minimaal 2 deelnemers

niveau
Enige kajakervaring is wenselijk. Gaat u liever niet kajakken, dan is het ook mogelijk om een wandelarrangement te organiseren waarbij u kampeert op El 39.

reisperiode
Er worden ieder jaar een stuk of acht vaste data gepland van augustus t/m november. Service kan ook privé maar dit is op aanvraag.Inbegrepen
 • arrangement op basis van volpension (vanaf de lunch op dag 1 tot de lunch op dag 4)
 • 2 overnachtingen in een tent
 • kampeerspullen inclusief slaapzak en matje
 • begeleiding door een Engelssprekende gids
 • entree Peninsula Valdes Nature Reserve
 • vervoer volgens programma
Niet inbegrepen
 • vluchten
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds