Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Bouwstenen > Wildlife safari Iberá Argentinië

Wildlife safari Iberá Argentinië

Esteros del Iberá - wetlands - safari - natuur - Argentinië


De Iberá Wetlands (Esteros del Iberá) liggen in de provincie Corrientes in Noord-Argentinië en vormen een natuurreservaat dat vanwege de grote verscheidenheid aan flora en fauna sinds 1983 beschermd gebied is. Het relatief onbekende Iberá is een ideaal reisdoel voor natuurliefhebbers. Tijdens dit arrangement verkent u de schitterende omgeving vanuit de Irupé Lodge. De wandel- en boottochten die u hier maakt zullen u laten kennismaken met de fascinerende dierenwereld van dit prachtige gebied. Te paard vergezelt u de gaucho's en dompelt u zich onder in het lokale plattelandsleven.


DIASHOW

Laguna Iberá (foto: Arno Luft)

Wildlife safari Iberá Argentinië

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar de Esteros del Iberá

Dit arrangement start bij aankomst op de luchthaven van Posadas. Hier wordt u opgewacht voor de transfer per 4WD naar Colonia Carlos Pellegrini. De Irupé Lodge ligt aan de oever van het Iberá meer waar talrijke kleurrijke vogels hun onderkomen hebben. De Zwitsers-Argentijnse eigenaren Regi en Mauricio en hun medewerkers zullen u op hun eigen hartelijke manier ontvangen en er alles aan doen om uw verblijf tot een succes te maken. Na aankomst wordt het programma van de komende dagen met u doorgenomen. Derhalve kan de beschreven volgorde enigszins wijzigen.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 2 Activiteiten vanuit de lodge

De Esteros del Iberá vormen het op één na grootste wetlandsgebied van de wereld; alleen de Pantanal in Brazilië overtreft Iberá in omvang. De naam 'Iberá' komt uit het Guaraní (de lokale Indiaanse taal) en betekent 'schitterend water'. Het zonlicht wordt bij zonsopkomst en zonsondergang namelijk op een zeer speciale wijze weerspiegeld. In wezen is de Iberá een gigantisch groot subtropisch ecosysteem bestaande uit meren, riviertjes, bossen, moerassen en waterlopen. U bezoekt het vooral vanwege de enorm rijke fauna. Denkt u daarbij aan capibara's, kaaimannen, pampa- en moerasherten, gordeldieren, brulapen, maanwolven, nandoes, reigers en ooievaars. Een typische vogel in dit gebied is ook de gele kardinaal. Per boot en te voet kunt u zowel overdag als 's avonds op pad gaan en kennismaken met dit fascinerende natuurgebied. Aangezien de bewoonde wereld ver weg is, is het hier, afgezien van de dierengeluiden, altijd stil. De Irupé Lodge biedt diverse activiteiten om u kennis te laten maken met het prachtige natuurgebied van de Esteros del Iberá. Zo kunt u vandaag bijvoorbeeld een wandeltocht met de gids door het natuurreservaat gaan maken om wildlife te spotten of u maakt een tocht per boot op het Iberá meer. Onderweg ziet u capibara's, herten en kaaimannen. U kunt er ook voor kiezen om aan het zwembad te relaxen, waar kleurrijke vogels u gezelschap houden.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 3 Activiteiten vanuit de lodge

Opnieuw een prachtige dag om de natuur in te gaan of om kennis te maken met het lokale leven. Zo kunt u tijdens deze Dia del Campo meegaan met de gaucho's. Te paard verkent u de omgeving en aan het einde van de middag bent u te gast bij een lokale familie. Dé manier om kennis te maken met het leven van de gaucho's op het Argentijnse platteland.
Overnachting: lodge op basis van volpension en excursies

Dag 4 Einde van het arrangement

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Posadas gebracht. Hier eindigt dit arrangement.


Accommodaties in deze reis


Irupé Lodge - Esteros del Iberá, Colonia Carlos Pellegrini

De Irupé Lodge is een verzorgde nature-lodge met een mooie ligging aan het Laguna Iberá; u zit dus in een mum van tijd op het water en tussen de dieren. In het hoofdgebouw liggen een aantal vrij eenvoudige maar wel nette kamers. In bijgebouwtjes liggen de betere Superior kamers. Eigenaresse Regi zorgt er voor dat het haar gasten aan niets ontbreekt en dat zij de Esteros del Iberá op een zo mooi mogelijke manier beleven.

Irupé Lodge is door 9 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 3,78 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Kennismaking met een prachtig natuurgebied en het gaucholeven.

 • code AR0025
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 500 - € 1.000
 • reisduur 4 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3
 • startpunt Posadas

accommodatie
De Irupé Lodge is een comfortabele accommodatie en beschikt over 8 kamers en een familie suite, alle met uitzicht over het Iberá meer.

vervoer
Alle vervoer tijdens de excursies is inbegrepen. Ook het vervoer van de luchthaven van Posadas naar de lodge v.v. is inbegrepen in de reissom.

reisgezelschap
Individueel.

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Er kan het hele jaar worden gereisd, maar door de iets lagere temperaturen en mindere neerslag zijn mei t/m september de beste maanden voor een bezoek.



Inbegrepen
 • 3 overnachtingen op basis van volpension
 • 1 bootsafari overdag
 • 1 dag op het land met de gaucho's (te paard of te voet)
 • 1 wandeltocht door het Iberá natuurreservaat
 • transfer per 4WD van en naar de lodge
 • alle activiteiten onder leiding van een Engelssprekende gids
 • gebruik van de kano
Niet inbegrepen
 • lunch op dag 1 en dag 4
 • drankjes
 • persoonlijke uitgaven, verzekeringen en fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds