Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Bouwstenen > De Gaucho's van Los Potreros

De Gaucho's van Los Potreros

Paardrijden in Argentinie


Ongeveer 1,5 uur rijden ten noorden van Córdoba in de Sierra's Chica's ligt Estancia Los Potreros. Op deze werkende cattle-ranch worden Aberdeen-Angus runderen gehouden onder extensieve omstandigheden. De 6500 hectare van de ranch zijn 'open' voor het maken van paardrijtochten vanuit de Estancia. Onder begeleiding van Gaucho's en in principe voor ruiters van beginnend tot gevorderd niveau.

De estancia biedt een prachtige blik in het Argentijnse Estancia leven. De Begg familie zijn Engelse immigranten die al 4 generaties in het gebied wonen. Zij tonen u met genoegen (en hier en daar een vleugje Engelse humor) hun passie voor hun ranch en de 'Gaucho way of life'. Paardrijtochten vormen de hoofdzaak, maar zijn niet de enige mogelijkheid. In de omgeving van de Estancia liggen enkele fraaie wandelpaden, er is een zwembad om een middagje te relaxen en vogelaars zullen zich op de Estancia ook niet hoeven te vervelen. Tot slot bestaat er voor iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan 'the sport of kings'; polo.


DIASHOW

Op weg naar Los Potreros (foto: Arno Luft)

De Gaucho's van Los Potreros

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst op de Estancia

Dit arrangement begint met de aankomst op Estancia Los Potreros. Bij aankomst wordt u opgevangen en naar uw kamer gebracht. In de middag maakt u een paardrijdtocht naar "the Top of the World" om te genieten van een prachtig uitzicht en wellicht laat zich hier wel een condor zien. 's Avonds na het diner wordt een kleine wijnproeverij gegeven door Kevin Begg, de eigenaar van Los Potreros.
Overnachting: Estancia op basis van volpension en excursies

Dag 2 De waterval excursie

Vandaag maakt u een excursie naar een waterval op het uitgestrekte eigen terrein van Los Potreros. U kunt een verfrissende duik nemen in de poel onder de waterval en keert dan terug naar de estancia voor de lunch. Na de siesta (een dagelijks terugkerend ritueel op Los Potreros) kunt u de gaucho's helpen om de jonge veulens en merries terug te brengen naar hun nachtverblijven.
Overnachting: Estancia op basis van volpension en excursies

Dag 3 De Dominicaanse kerk

Na twee dagen met wat kortere ritten, maakt u vandaag een rit te paard van een volle dag. U gaat naar een Dominicaanse kerk in de omgeving. Ook bezoekt u een klein schooltje wat financiëel wordt ondersteund door Los Potreros. Hoewel het een eerste volle dag is, zult u merken dat door de stabiele gang en de gewilligheid van de Peruaanse Paso paarden een dag in het zadel helemaal niet eens zo lang voelt.
Overnachting: Estancia op basis van volpension en excursies

Dag 4 Polo, the sport of kings

Geen enkele paardrijvakantie in Argentinië is compleet zonder een potje polo (tenminste proberen) te spelen. Deze zeer verslavende 'sport of kings' bestaat uit het slaan van een balletje met een stick vanaf de rug van het paard. Heb je het nooit eerder gespeeld dan is het erg moeilijk. Wij hadden zelf geen ervaring toen we er waren, maar vonden het desondanks een enorme belevenis het spel te spelen. Na de barbecue-lunch op het poloveld bezoekt u het oudste gebouw van de estancia en voor degenen die nog meer activiteit willen, kunnen hun geluk proberen met het gaucho-spel Sortija; een soort van ringsteken.
Overnachting: Estancia op basis van volpension en excursies

Dag 5 Einde van het arrangement

Na een stevig ontbijt met bacon en eggs wordt u vanuit Estancia Los Potreros teruggebracht naar Córdoba. Daar eindigt dit arrangement.


Accommodaties in deze reis


Estancia Los Potreros - Córdoba

Estancia Los Potreros is een werkend veebedrijf gelegen in de Sierras Chicas rond Córdoba. Een verblijf op deze ranch staat garant voor een sfeervolle en comfortabele kennismaking met de gaucho way of life. Overdag kunt u paardrijtochten of wandelingen maken door het prachtige heuvelland rond de estancia. Ook kunt u op de ranch meekijken hoe de dagelijkse werkzaamheden worden uitgevoerd. 's Avonds kunt u genieten van de traditionele Argentijnse keuken en natuurlijk een goed glas wijn. Comfortabel maar niet luxe en heerlijk authentiek.

Estancia Los Potreros is door 2 klanten van Ander Licht Reizen beoordeeld met een 4,50 op een schaal van 1 tot 5.

Wilt u de website van dit hotel ook bekijken, klikt u dan hier.

Algemene informatie

Verblijf met paardrijtochten op een werkende cattle ranch in de Sierra's Chicas nabij Córdoba

 • code AR0017
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 1.500 - € 2.000
 • reisduur 5 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 3
 • startpunt Córdoba

accommodatie
U overnacht in sfeervolle, authentieke kamers in de oude estancia. Niet deluxe, wel sfeer- en stijlvol.

vervoer
Vervoer van en naar Los Potreros vindt plaats door de estancia

reisgezelschap
Individueel, de excursies vanuit de estancia worden in internationale groep gemaakt

minimaal 2 deelnemers

niveau
Ruiter-erveraring is niet nodig, maar wel handig. Hoewel alternatieven mogelijk zijn, vormen de paarden en paardrijtochten toch wel een onlosmakelijk onderdeel

reisperiode
Het hele jaar


Let op!
Het voorbeeldprogramma zoals hier gegeven is een voorbeeldprogramma op basis van bezoekers die zoveel mogelijk willen paardrijden. Het is ook mogelijk om korter op Los Potreros te verblijven en de paardrijtochten af te wisselen met andere activiteiten. Een minimale verblijfsduur die we aanraden is echter wel 3 nachten.


Inbegrepen
 • transfers van Cordoba naar de estancia en terug
 • overnachtingen op basis van fully inclusive
 • alle excursies ter plaatse
Niet inbegrepen
 • premium wijn
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds