Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Argentinië > Bouwstenen > Het buitenleven op Campo Limay

Het buitenleven op Campo Limay


Het Merengebied leent zich perfect voor een verkenning van de prachtige natuur van Noord-Patagonië. Bariloche, San Martin de los Andes en Villa la Angostura worden vaak als uitgangspunt gebruikt. Deze plaatsen zijn zeker een bezoek waard, maar het zijn ook populaire en daardoor drukke plaatsen. Wijkt u liever van de gebaande paden af, dan is het driedaagse arrangement Campo Limay een passende optie voor u. Tijdens dit arrangement maakt u kennis met het echte Argentijnse leven op een kleine estancia en krijgt u letterlijk en figuurlijk een kijkje in de keuken. Gezamenlijk een typische Argentijnse Asado voorbereiden, het Maté-ritueel ervaren en Empanadas bakken zijn enkele voorbeelden. Verder zullen de wandel- en paardrijtochten die u hier maakt u laten kennismaken met de omgeving van dit prachtige gebied.


DIASHOW

Paarden klaarmaken voor de tocht (foto: Ariane Helleman)

Het buitenleven op Campo Limay

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Naar Campo Limay

Dit arrangement start met het vertrek van Bariloche naar Campo Limay, gelegen in de Valle Encantada. Onderweg stopt u bij het Anfiteatro waar u een mooi uitzicht heeft op de imposante omgeving en op de fly-fishers die in de rivier aan het vissen zijn. Bij aankomst in La Lipela wordt u met een bootje naar de overkant van de rivier gebracht naar het gezellige huis waar u de komende dagen verblijft. In de middag is er de mogelijkheid om de omgeving te verkennen. Dit kan te voet of te paard. Bij terugkomst kunt u meehelpen met het voorbereiden van de maaltijd en leert u een echte asado te bereiden.

NB Het gezellig ingerichte huis beschikt over drie comfortabele twee persoonskamers. Licht wordt gedurende de avond met een generator opgewekt, verwarming is met hout of kerosine kacheltjes. Er is geen telefoonverbinding.
Overnachting: Tweepersoonskamer met gedeeld sanitair in Rancho Limay

Dag 2 Activiteiten Campo Limay

Vandaag heeft u opnieuw de keuze om wandelend of te paard de omgeving te verkennen. Tevens bezoekt u een lokale familie in de omgeving van Campo Limay waar u bent uitgenodigd voor een Argentijnse barbecue. Geheel volgens Argentijns gebruik wordt er maté gedronken en deelt u een asado.
Overnachting: Tweepersoonskamer met gedeeld sanitair in Rancho Limay

Dag 3 Terug naar Bariloche

Na het ontbijt kunt u leren hoe het fly-fishing in zijn werk gaat. Op de oever van de Rio Limay leert u hoe u met de hengel moet omgaan om het vervolgens in de praktijk te brengen. Aan het einde van de middag wordt u terug naar Bariloche gebracht.

Algemene informatie

Lokaal verblijf in een kleine estancia op het platteland van Argentijns Patagonië.

  • code AR0024
  • Prijsindicatie pp vanaf: < € 500
  • reisduur 3 dagen
  • niveau 2
  • comfort 1-3
  • startpunt Bariloche

accommodatie
U verblijft 2 nachten in een eenvoudig huis aan de Rio Limay. De accommodatie beschikt over drie slaapkamers en een gedeelde badkamer.

vervoer
U wordt van Bariloche naar de lodge gebracht. Na afloop wordt u weer teruggebracht naar Bariloche.

reisgezelschap
In een internationaal gezelschap

minimaal 2 deelnemers

reisperiode
Van oktober tot en met april.Inbegrepen
  • verblijf op basis van volpension
  • activiteiten vanuit Rancho Limay
  • vervoer volgens programma
  • begeleiding door Nederlandssprekende gids
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds