Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Uitgebreide informatie Antarctica


Aanbiedingen
Op deze pagina vindt u een overzicht van de op dit moment geldende aanbiedingen voor cruises naar Antarctica, South Georgia en de Zuid-Shetland Eilanden. De specials zoals hier genoemd zijn onder voorbehoud van beschikbaarheid. Heeft u belangstelling voor één van de genoemde aanbiedingen, aarzelt u dan niet om contact op te nemen. We kijken dan graag voor u na in welk huttype en tegen welk tarief er voor de betreffende aanbieding nog beschikbaarheid is. Desgewenst kunnen we meestal een vrijblijvende optie nemen zodat u daarna enige dagen de tijd heeft om tot een definitieve beslissing over uw reis naar Antarctica te komen.

Paspoort en visum
Voor een verblijf op Antarctica is alleen een geldig paspoort vereist dat minimaal geldig moet zijn voor de duur van het verblijf. Bijna alle reizigers naar Antarctica komen eerst door Argentinië of Chili en voor deze landen is een paspoort vereist dat minimaal geldig moet zijn tot 180 dagen na de geplande terugkeer. Uiteindelijk zijn de 'strengste' eisen van de landen die u bezoekt natuurlijk leidend voor de geldigheid van uw paspoort.

Medische aspecten
Voor reizen naar Antarctica gelden geen speciale verplichtingen wat betreft vaccinaties e.d. Wel dient u rekening te houden met de eventuele medische adviezen voor landen waar u doorheen reis alvorens naar Antarctica te gaan. In veruit de meeste gevallen betreft dit Argentinië.

Voor een reis naar Antarctica dient u ook altijd medische formulieren in te vullen van de cruisemaatschappij die de door u geboekte cruise organiseert. Hierop dient u ook eventuele medisch bijzonderheden te vermelden. Dit wordt gedaan omdat u zich in Antarctica soms dagen van de dichtstbijzijnde medische voorzieningen bevindt. In geval van een medische calamiteit kan het daarom letterlijk van levensbelang zijn dat de scheepsarts kan beschikken over eventueel van belang zijnde medisch gegevens van de passagiers.

Wij adviseren u sterk om niet blind te varen op deze informatie. Maakt u voor vertrek een afspraak met uw GGD of huisarts voor een persoonlijk en actueel medisch reisadvies.

ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds