Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Weddell Sea cruises > Emperor penguïn quest, expedition to Snow Hill

Emperor penguïn quest, expedition to Snow Hill


De Emperor Penguïn Quest, Expedition to Snow Hill is zonder twijfel één van de meest bijzondere reizen naar Antarctica. De reis gaat verder dan de meeste andere Antarctische cruises en bezoekt naast het schiereiland ook de beroemde kolonie keizerspinguïns van Snow Hill Island. Deze afgelegen locatie ten zuidoosten van het Antactisch Schiereiland is slechts te bereiken door de allersterkste boten en dit programma wordt dan ook uitgevoerd door de Ultramarine; het state-of-the-art expeditiecruiseschip van Quark Expeditions dat absoluut comfort combineert met de kracht om het altijd moeilijk te bereiken reisdoel toch te bereiken.


DIASHOW

Keizers pinguïns

Emperor penguïn quest, expedition to Snow Hill

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst Ushuaia

Deze bijzondere ijsbrekercruise naar de keizerspinguïnkolonie van Snow Hill Island start met de aankomst in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde en de belangrijkste uitvalsbasis voor excursies naar Antarctica. Na aankomst wordt u opgewacht en naar het hotel in de stad gebracht.
Overnachting: hotel op basis van volpension

Dag 2 Start expeditie cruise

Vandaag wordt uw bagage van het hotel aan boord van de Kapitan Khlebnikov gebracht. Het vertrek van de cruise vindt plaats in de late namiddag en u kunt de dag in Ushuaia dan ook grotendeels op eigen gelegenheid besteden met bijvoorbeeld een bezoek aan het Tierra del Fuego N.P. of een boottocht over het Beagle kanaal.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 3 Drake passage

Dag 3 staat helemaal in het teken van de oversteek van de Drake Passage. Deze oversteek wordt gekenmerkt door vaak onstuimige omstandigheden. Onderweg kunt u aan boord lezingen volgen over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op uw aanstaande bezoek aan Antarctica. De enige wild-waarnemingen gedurende dagen bestaan uit pelagisch levende zeevogels zoals verschillende soorten albatrossen en stormvogels. Meestal komen gelijktijdig met de zuidelijke Shetlandeilanden ook de eerste ijsbergen in zicht.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4-5 Door de Bransfield Strait naar Weddell Sea

Deze dagen vaart u via de Bransfield Strait naar de Weddell Sea. Vooruitlopend op uw eerste bezoek aan de keizerspinguïnkolonie van Snow Hill Island oefent u deze dagen al met het in- en uitstappen van zodiacs en de helicopter. Het feit dat tijdens deze cruise van een helicopter gebruik wordt gemaakt voor ijsverkenningen, sightseeing en landingen, maakt deze ijsbrekerexpeditie tot de ultieme Antarctica verkenning.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 6-8 Snow Hill Island

Het hoogtepunt van deze expeditie is natuurlijk het bezoek aan de keizerspinguïnkolonie van Snow Hill Island. Echter niet alleen de keizerspinguïns die hun jongen krijgen op zee-ijs, maar ook het landschap wat bestaat uit in het zee-ijs vastgevroren ijsbergen is van onwerkelijke schoonheid. Hoewel bij een expeditie als deze het programma natuurlijk altijd onder voorbehoud van de omstandigheden is, word getracht om 3 tot 4 dagen in de nabijheid van de kolonie te verblijven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 9-11 Antarctisch Schiereiland

Als het bezoek aan de kolonie keizerspinguïns verloopt zoals gepland, wordt er aan het einde van de cruise nog enkele dagen ingeruimd voor een verkenning van het Antarctische Schiereiland en de Zuidelijke Shetland Eilanden. Het expeditieteam zal afhankelijk van de omstandigheden bezoeken plannen aan ondermeer kolonies van gentoo- of adelie pinguïns. Hoewel prachtig zult u zich realiseren hoe groot het contrast is met de ervaringen op Snow Hill Island.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 12-13 De Drake Passage

Op dag 12 neemt u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia. U hoeft zich tijdens de oversteek echter niet te vervelen want een dag op zee kan even enerverend zijn als een dag aan land. U kunt birdwatchen vanaf de brug of een van de vele presentaties bijwonen die worden gegeven. Het 360° uitzicht vanaf de top van het schip is een perfecte plek voor het maken van panorama foto's.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 14 Einde van de cruise

Na het laatste ontbijt verlaat u de Kapitan Khlebnikov en wordt u naar de vaste wal gebracht in Ushuaia. Daar eindigt deze cruise.


Vertrekdata en prijzen


Hieronder vindt u een overzicht van alle programma's en geplande vertrekdata van Emperor penguïn quest, expedition to Snow Hill. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype. Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs.

Blauwe icoontjes : optioneel bij te boeken speciale excursies / activiteiten
Groene icoontjes : speciale excursies / activiteiten die zijn inbegrepen in de cruiseprijs

15-11-2528-11-2514 dagenUltramarinev.a. € 22595
  stand-up paddleboarding optioneel  helicopter rondvlucht inclusief


Algemene informatie

Expeditiecruise naar Antactica met bezoek aan de keizerspinguïn kolonie van Snow Hill Island

 • code AQ0005
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 14 dagen
 • niveau 2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De gepubliceerde prijs is de vanaf prijs op basis van een triple cabin.

accommodatie
Er zijn meerdere huttypen aan boord die verschillen qua comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

niveau
Tijdens het bezoek aan Snow Hill moet iedere dag 2 keer een afstand van zo'n 2,5 km over het ijs worden afgelegd.

reisperiode
oktober/november


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditie-cruise op basis van volpension
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • helicoptertochten naar de keizerspinguïns
 • hotelovernachting in Ushuaia voor de cruise
 • hoteltransfers voor en na de cruise
 • pre-departure informatie
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • expeditieparka
 • fotoverslag op DVD
 • het gebruik van waterdichte laarzen voor landings
 • Emergency Evacuation Insurance (max $100.000 p/p)
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • evt. brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds