Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Weddell Sea cruises > Antarctica, Elephant Is, Weddell Sea en Poolcirkel

Antarctica, Elephant Is, Weddell Sea en Poolcirkel


Deze uitgebreide expeditiereis neemt u mee naar de poolcirkel en combineert het rijke dierenleven van de Weddell Zee met de surrealistische kusten en eilanden van het Antarctisch Schiereiland. Belangrijke landingsplaatsen zoals het legendarische Elephant Island en Crystal Sound maken deze reis echt uitzonderlijk.


DIASHOW

Ortelius op weg naar The Gullet (foto: Arno Luft)

Antarctica, Elephant Is, Weddell Sea en Poolcirkel

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de reis

Deze expeditiecruise naar Antarctica, Elephant Island, de Weddell Zee en de Poolcirkel start in de middag als u in Ushuaia aan boord gaat. U vertrekt vervolgens en zet koers door het Beaglekanaal richting Antarctica
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 2-3 Over de Drake Passage

Dag 2 en 3 van de cruise worden gebruikt voor de oversteek van de Drake Passage. Deze oversteek wordt gekenmerkt door vaak onstuimige omstandigheden. Onderweg kunt u aan boord lezingen volgen over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op uw aanstaande bezoek aan Antarctica. De enige wildwaarnemingen gedurende deze dagen bestaan uit pelagisch levende zeevogels zoals verschillende soorten albatrossen en stormvogels. Aan het einde van dag drie komen vermoedelijk ook de eerste ijsbergen in zicht die de nadering van Antarctica aankondigen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 4 Elephant Island en door naar de Weddell Zee

Vroeg in de ochtend komt het schpa aan bij het beroemde Point Wild op Elephant Island, waar de bemanning van Shackleton hun eerste landing maakte na het verlies van hun schip, de Endurance. Deze onherbergzame landtong is een favoriet bij vele passagiers, en als de omstandigheden het toelaten, worden hier excursies ondernomen voordat het schip verder vaart naar de Weddell Zee.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 5 Duivelseiland

Vandaag vaart u de wonderlijke Weddell Zee binnen, een relatief weinig bezocht gebied waar zal worden geprobeerd activiteiten uit te voeren in Erebus en Terror Gulf. Mogelijke landingsplaatsen zijn Beak Island en Devil Island, die beide prachtige landschappen te bieden hebben. Een andere attractie is natuurlijk het pakijs waar de Weddell Zee beroemd om is en de immense tafelijsbergen die soms in dit gebied te zien zijn.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 6 Afgelegen en desolaat

Vandaag vervolgt het schip met de verkenning van de afgelegen delen van het gebied van Erebus en Terror Gulf. Daar waar mogelijk zullen landingen en excursies worden gemaakt. Een potentieel hele mooie landingsplek ik Vega Island, waar u de wildernis van Antarctica op een van de meest afgelegen plekken kunt ervaren.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 7 De walvissen van de Straat van Orléans

In de nacht verlaat het schip de Weddel Zee om aan de westkant van het Antarctische Schiereiland zuidwaarts te varen. Onderweg naar Mikkelsen Harbour passeert u de Orléans Strait waar goede kansen zijn op het spotten van walvissen en orca's.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 8 Het Lemaire Channel en Petermann Eiland

De ochtend wordt besteed aan de verkenning van het Lemaire Channel waarbij er volop aandacht zal zijn voor de historische Franse Antarctica expeditie van 1903/1905 die dit gebied heeft verkend. In de middag staat een bezoek aan Petermann Island gepland waar waarschijnlijk een zodiaccruise tussen de ijsbergen zal worden gemaakt op zoek naar zeeluipaarden en krabeters die hier vrij algemeen zijn. Met enig geluk kunnen ook dwergvinvissen, bultruggen en ezelspinguïns worden gespot.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 9-10 De Crystal Sound en Detaille Eiland

Deze twee dagen vaart u zuidwaarts en uiteindelijk komt u via de de Crystal Sound bij de Poolcirkel. Er zal zeker worden getracht een landing te maken op Detaille Island waar een verlaten Brits onderzoeksstation ligt.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 11 De Yalour Eilanden

Vervolgens komt u aan bij de Yalour-eilanden, een kleine archipel die voornamelijk bestaat uit geïsoleerde rotsen en één hoofdeiland dat ons een lonende landing biedt. Yalour is de thuishaven van Adéliepinguïns en enkele van de meest zuidelijk gelegen ezelspinguïns ter wereld, en heeft ook kleine plekken met baard- en korstmossen, waaronder xanthoria, buellia, caloplaca, en usnea. Uitgebreide mosbedden en wat Antarctische smele (Deschampsia antarctica) kunnen ook worden gezien.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 12 De Zuid-Shetland Eilanden

De laatste landingsplaatsen tijdens deze reis zullen vermoedelijk zijn op de Melchior Eilanden. Deze maken onderdeel uit van de Zuid-Shetland Eilanden en vormen de laatste stop voordat het schip weer definitief noordwaarts vaart.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 13-14 Terug over de Drake Passage

Vandaag neem u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 15 Aankomst en einde van de reis

Vroeg in de ochtend komt het schip aan in de haven van Ushuaia en eindigt deze bijzondere expeditiecruise naar Antarctica.


Vertrekdata en prijzen


Hieronder vindt u een overzicht van alle programma's en geplande vertrekdata van Antarctica, Elephant Is, Weddell Sea en Poolcirkel. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype. Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs.

Blauwe icoontjes : optioneel bij te boeken speciale excursies / activiteiten
Groene icoontjes : speciale excursies / activiteiten die zijn inbegrepen in de cruiseprijs

9-3-2523-3-2515 dagenPlanciusv.a. € 9700
  sneeuwschoenwandelen optioneel  fotografie workshop optioneel  duiken/snorkelen optioneel
9-3-2623-3-2615 dagenPlanciusv.a. € 10200
  duiken/snorkelen optioneel


Algemene informatie

Expeditiecruise naar Elephant Island, de Weddell Zee en de Poolcirkel. Een unieke cruise naar bijzondere locaties.

 • code AQ0087
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is de vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende huttypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruise vindt plaats in maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • transfer van de boot naar het vliegveld op de dag van aankomst
 • gebruik van rubberlaarzen voor landingen
Niet inbegrepen
 • optionele activiteiten als duiken en kajakken
 • overige drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds