Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Weddell Sea cruises > Albatros - Antarctica en de Weddell zee

Albatros - Antarctica en de Weddell zee


Antarctische cruises zijn er in vele soorten en maten. Een klassieke Antarctica cruise bezoekt het Antarctische Schiereiland en de net ten noorden daarvan gelegen Zuid-Shetland Eilanden. Tijdens dit cruiseprogramma bezoekt ook die beide plaatsen zodat u de highlights van een klassiek Antarctica cruise kunt beleven, maar daarnaast bezoekt u tijdens deze cruise ook nog de Weddell Zee. Dit veel minder vaak bezochte deel van Antarctica staat bekend om z'n grote ijsplaten waavan soms immense tafelijsbergen afbreken. Het is als gebied net wat ruiger en avontuurlijker dan het Antarctische Schiereiland. Wilt u graag Antarctica bezoeken maar ook graag wat meer zien dan de meest bezochte bezoekersplaatsen dan biedt deze expeditiecruise u zeker die mogelijkheid.


DIASHOW

Kustlandschap met ijsbergen (foto: Arno Luft)

Albatros - Antarctica en de Weddell zee

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

Deze reis start in Ushuaia, Argentinië - de meest zuidelijke stad ter wereld. U kunt vandaag deze levendige Patagonische stad, of de benen strekken in de omliggende bossen. U kunt ook een dagtocht buiten de gebaande paden overwegen naar de ruige natuur van Tierra del Fuego. Het eiland Tierra del Fuego is een paradijs voor wandelaars met ruige, met sneeuw bedekte bergen, gletsjers, bloemrijke weiden en rijke drassige wetlands. In de middag gaat u aan boord het het schip. Na de verplichte veiligheidsoefening begint de expeditie terwijl u door de kalme wateren van het beroemde Beaglekanaal vaart (genoemd naar het schip van Charles Darwin). Deze steile zeestraat verdeelt het zuiden van Tierra del Fuego tussen Chili en Argentinië en is het startpunt voor duizenden expedities naar het onbekende. Let goed op voor walvissen en dolfijnen terwijl het schip opstoomt richting de stormachtige Drake Passage.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2-3 Oversteek van de Drake Passage

Deze twee dagen steekt u de Drake Passage over die bekend staat om de onstuimige omstandigheden en de sterke westenwind, ook wel de Roaring Forties en de Furious Fifties genoemd. Hoewel deze passage een uitdaging kan zijn, kunt u comfortabel uitrusten aan boord van onze expeditieschepen, die speciaal zijn gebouwd met stabilisatoren, krachtige motoren en bemand door een hooggekwalificeerde bemanning.

Onze dagen tijdens Drake Crossing zullen goed worden besteed aan de voorbereiding op uw aankomst op Antarctica – tijdens veschillende lezingen wordt u uitgebreid geïnformeerd over hoe u veilig kunt blijven, maximaal van Antarctica kunt genieten en hoe u uw impact op deze kostbare wildernis kunt minimaliseren. Ook worden lezingen geven over de geschiedenis van de Antarctische ontdekkingsreizen, dieren in het wild, geologie, glaciologie en meer! Op het einde van dag 3 komt u aan bij de Zuid-Shetland Eilanden en start de verkenning van het Witte continent.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 4-6 Antarctic Sound en de Weddell Sea

De komende dagen richt de expeditie zich op de fascinerende regio aan de noordoostelijke punt van het continent, de Antarctic Sound, de toegangspoort tot de Weddell Zee. Ondanks de noordelijke ligging ervaart de Antarctic Sound barre koude omstandigheden als gevolg van wind en stroming uit de Weddell Zee. Dit gebied beschikt over enkele van de meest opvallende landschappen van Antarctica, van de uitgestrekte kolonies Adelie pinguïns bij Hope Bay en Devil's Island tot de dramatische vulkanische kliffen bij Brown Bluff.

Verder zuidwaarts in de Weddell Zee - vernoemd naar de vroege Britse Antarctische ontdekkingsreiziger James Weddell - komen enorme tabelvormige ijsbergen in beeld. De zee hier is rijk aan Antarctisch krill, de basis van de voedselketen. De aanwezigheid van krill trekt een breed scala aan dieren in het wild aan, waaronder pinguïns, zeehonden, zeevogels en bultruggen, die u hopelijk / mogelijk te zien krijgt tijdens het verkennen van deze ijzige wildernis.

De navigatie door de Weddell Zee brengt uitdagingen met zich mee vanwege het aanzienlijke zee-ijs en de enorme ijsbergen. De ervaren kapitein en expeditieleider passen plannen waar nodig aan om veilige verkenning te garanderen en grijpen kansen om zich te verdiepen in deze afgelegen en zelden bezochte wildernis.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 7-8 Het Antarctische Schiereiland

De komende dagen reist u verder westwaarts langs het Antarctisch Schiereiland naar de Gerlache Strait-regio. De exacte route zal worden onderworpen aan een zorgvuldige planning door de expeditieleider en kapitein, en aan onze gasten worden uitgelegd tijdens regelmatige avondbriefings. We zullen er echter naar streven een aantal locaties te bezoeken die het beste van deze verbluffend mooie regio laten zien.

De Straat van Gerlache, bestaande uit de 'ruggengraat' van het Antarctisch Schiereiland en een groot aantal gletsjer- en bergachtige eilanden. Dit is het landschap wat de meeste mensen voor zich zien als ze aan Antarctica denken. Bewonder de enorme ijsbergen en uitgestrekte gletsjers tijdens een Zodiac-cruise in Paradise Bay. Laat je ontroeren door pinguïns die teder voor hun kostbare eieren zorgen en hun nesten op Cuverville Island fel verdedigen. Kijk hoe het ijs in de helderblauwe oceaan stort tijdens een wandeling over de actieve gletsjers van Neko Harbour. Ervaar het oude Antarctica in historische hutten zoals Damoy Point, liefdevol gerestaureerd en open voor iedereen. Voel het water van de klap van een bultrug tijdens een Zodiac-safari in de Wilhelminabaai. Bewonder het ontzagwekkende landschap tijdens een cruise door het Lemaire Channel. Waar de reis u ook precies naartoe voert, er zijn endemische dieren in het wild, een boeiende geschiedenis en adembenemende natuurlijke schoonheid in overvloed.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 9 De Zuid-Shetland Eilanden

Alvorens de terugkeer naar Zuid-Amerika te aanvaarden maakt u nog excursies bij de South Shetland Islands, een keten van ruige rotsen die het noordelijkste punt van Antarctica markeert. Het is ook een van de rijkste op het gebied van dieren in het wild, met grote kolonies Gentoo- en Kinbandpinguïns en een overvloed aan grote zeevogels, zoals roofzuchtige reuzenstormvogels. Landingsplaatsen die bezocht kunnen worden op de South Shetland Islands zijn onder meer het zwarte stomende zand en de roestende ruïnes van Deception Island (een actieve vulkanische krater), de bruisende pinguïnkolonies van Aitcho en Half Moon Islands, of de oude ankerplaats van zeehondenjagers in Yankee Harbour.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 10-11 Terug naar Ushuaia over de Drake Passage

Na de heerlijke dagen bij Antarctica vaart het schip weer noordwaarts terug over de Drake Passage naar de meer gastvrije oevers van het Beaglekanaal en Ushuaia, Argentinië. Tijdens de tijd op zee worden er aan boord een verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd en kunt u nagenieten van uw reis. Ontspan met een vakkundig bereide cocktail in de Nordic Bar in het gezelschap van nieuwe vrienden, geniet van de kennis en passie van ons expeditieteam tijdens lezingen in de Shackleton Lounge, of speur vanaf de brug naar zeevogels die het schip op z’n tocht noordwaarts vergezellen.

Tijdens de laatste avond aan boord kunt u samen met de kapitein en officieren proosten tijdens de Farewell Cocktail Party. Deze wordt gevolgd door een presentatie van foto's en video door onze fotograaf aan boord; een ideale gelegenheid om uw Antarctische avontuur opnieuw te beleven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 12 Aankomst Ushuaia en einde van de cruise

Op de ochtend van de laatste dag komt het schip terug bij de pier van Ushuaia. Bomen, gras en een drukke stad komen je misschien vreemd voor na de witte wildernis van Antarctica! Na een stevig ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning en het Albatros expeditieteam. U neemt 'memories for a lifetime' mee als u via de loopplank terugkeert naar de bewoonde wereld.


Vertrekdata en prijzen


Hieronder vindt u een overzicht van alle programma's en geplande vertrekdata van Albatros - Antarctica en de Weddell zee. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype. Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs.

Blauwe icoontjes : optioneel bij te boeken speciale excursies / activiteiten
Groene icoontjes : speciale excursies / activiteiten die zijn inbegrepen in de cruiseprijs

5-12-2516-12-2512 dagenOcean Victoryv.a. € 10460
kamperen optioneel  kajakken optioneel  sneeuwschoenwandelen optioneel  fotografie workshop optioneel
3-1-2612-1-2610 dagenOcean Albatrosv.a. € 10190
kajakken optioneel  fotografie workshop optioneel


Algemene informatie

Expeditiecruise naar Antarctica met verkenning van zowel de Weddell Zee als het Antarctische Schiereiland

 • code AQ0088
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 12 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende huttypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden ongeveer plaats van okt t/m maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • cruise op basis van het gekozen cabintype
 • maaltijden tijdens de cruise op basis van volpension
 • transfers tussen stad en schip en schip en airport
 • zodiacexcursies volgens programma
 • expeditieparka
 • gebruik rubberlaarzen voor landingen
 • gratis koffie en thee
 • lezingen aan boord door de expeditiestar
Niet inbegrepen
 • extra excursies en activiteiten buiten de omschrijving
 • overigen maaltijden
 • drankjes (anders dan koffie en thee)
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds