Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica per vliegtuig > Antarctica Air Cruise

Antarctica Air Cruise
De Antarctica Air Cruise is een perfecte optie voor degenen die graag een Antarctische cruise willen maken, maar slechts beperkte tijd beschikbaar hebben of voor degenen die opzien tegen de stormachtige zeeën van de Drake Passage.

Tijdens deze Antarctische cruise vliegt u vanuit de Chileense stad Punta Arenas naar King George Island op de Zuidelijke Shetland Eilanden. Van daaruit maakt u vervolgens een 5- daagse cruise op de Ocean Nova: een modern en middelgroot cruiseschip, langs een aantal van de highlights van de Zuidelijk Shetland Eilanden en het Antartische Schiereiland. Op dag 7 vliegt u vanaf King George terug naar Punta Arenas. Het programma is min of meer vergelijkbaar met dat van de reis 'Het Antarctische Schiereiland' met als verschil dat u de lange tocht over de Drake Passage overslaat.


DIASHOW

Zodiactochtje in Antarctica (foto: Antarctica XXI)

Antarctica Air Cruise

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Punta Arenas

Dit arrangement begint met de aankomst in Punta Arenas. Na aankomst wordt u opgewacht en naar het centraal in Punta Arenas gelegen hotel gebracht voor de eerste overnachting. 's Middags wordt in het hotel een briefing gegeven over de procedures en regels tijdens de cruise. Later kunt u tezamen met uw reisgenoten alvast filosoferen over het avontuur wat u te wachten staat tijdens een uitstekend diner.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vlucht naar King George Island

In minder dan 3 uur vliegt u van Punta Arenas naar King George Island dat onderdeel uitmaakt van de Zuidelijke Shetland Eilanden. U kunt hier de omgeving verkennen waar de Antarctische basis van Chili en Rusland gevestigd zijn en u gaat vervolgens met zodiacs aan boord van de Ocean Nova in Fildes Bay.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 3-6 Antarctische expeditiecruise

De komende dagen vormen het absolute hoogtepunt van uw Antarctica cruise. U vaart van de Zuid-Shetland Eilanden naar de westkust van het Antarctische Schiereiland. Daar vaart u door met ijs gevulde fjorden en bizar gevormde ijsbergen terwijl er continue wordt gespeurd naar zeevogels, pinguïns, zeehonden en walvissen. Iedere dag maakt u zodiacexcursies waarbij u samen met de specialistische poolgidsen die aan boord zijn het landschap verkend. Op het schip worden dagelijks lezingen en presentaties gegeven over uiteenlopende onderwerp met betrekking tot Antarctica. Daarnaast kunt u in de lounge bijkletsen met uw medepassagiers over de beleefde avonturen en onderwijl genieten van de fraaie landschappen onderweg.

Geen één Antarctische cruise is identiek en flexibiliteit is de sleutel tot success voor een geode expeditie. Het Expeditieteam zal samen met de kapitein een zo goed mogelijk programma samenstellen waarbij rekening zal worden gehouden met de seizoenen, weers- en andere omstandigheden. Plaatsen die vaak onderdeel uitmaken van het programma van de Air Cruise zijn ondermeer: Paulet Island, Hope Bay, Port Lockroy, Petermann Island, Paradise Bay, Deception Island en het Lemaire Channel. Welke plaatsen u precies zult bezoeken is nooit vooraf te zeggen maar u kunt erop vertrouwen dat de expeditiestaf u een zo gevarieerd mogelijk beeld van het prachtige Antarctica zal tonen in de tijd die daarvoor beschikbaar is.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 7 Terugreis naar Punta Arenas

Vandaag komt u na een enerverende expeditiecruise weer op King George Island aan. U gaat hier weer aan land en vliegt vervolgens terug naar Punta Arenas in Chili. Hier wordt u weer opgewacht en naar het hotel gebracht waar u ook de eerste nacht heeft overnacht
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 8 Einde van het Antarctica Air Cruise programma

's Ochtends kunt u nog genieten van een ontbijt in het hotel. Daarna eindigt het programma van de Antarctica Air Cruise.


Speciale opmerking

Kajakken en sneeuwschoenwandelen

Met ingang van het komende seizoen is het ook mogelijk om tijdens de Antarctica Air Cruise te kajakken of sneeuwschoenwandelingen bij te boeken als avontuurlijke optie. Er is per vertrekdatum plaats voor maximaal 10 kajakkers en 12 sneeuwschoenwandelaars. Heeft u belangstelling dan informeren we u graag over de details en prijzen.


Algemene informatie

Antarctische air cruise met vluchten vanuit Punta Arenas in Chili

 • code AQ0001
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 7.500 - € 10.000
 • reisduur 8 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 3
 • startpunt Punta Arenas

prijstoelichting
De vanafprijs op deze pagina geldt alleen voor de korte express-cruises. De vanafprijs voor de reguliere air-cruises ligt ongeveer 2 keer zo hoog.

accommodatie
U overnacht in Punta Arenas in een uitstekend hotel en tijdens de cruise in hutten op basis van het door u zelf gekozen type.

vervoer
Alle vervoer vanaf aankomst in Punta Arenas tot terugkeer is bij de reissom inbegrepen.

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
eind november t/m februari


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • airporttransfer bij aankomst en vertrek
 • overnachting in Punta Arenas incl ontbijt
 • welkomstdiner
 • vlucht Punta Arenas - King George Island v.v.
 • Antarctische expeditiecruise op basis van volpension
 • alle excursies tijdens de cruise
 • lezingen en activiteiten aan boord
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • toeslag voor overgewicht bagage
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2021 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds