Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica per vliegtuig > Antarctica en South Georgia Air Cruise

Antarctica en South Georgia Air Cruise


Deze Air cruise naar Antarctica en South Georgia is een heel mooi programma voor twee groepen mensen. In eerste instantie voor degenen die maar heel weinig tijd hebben en toch zowel Antarctica als South Georgia willen bezoeken en daarnaast ook zeker voor degenen die graag op een relatief klein en comfortabel schip hun cruise willen maken. De Magellan Explorer behoord met zijn maximaal 100 passagiers tot de kleinere schepen in de Antarctica vloot.

De hoogtepunten van deze cruise zijn de verkenning van het prachtig kustlandschap van het Antarctische Schiereiland waarbij de belangrijkse hightlights van Antarctica worden bezocht. Daarnaast bezoekt u het faunaparadijs South Georgia waar u , zeeolifanten, albatrossen, diversie kleinere soorten pinguïns en wel honderdduizenden koningspinguïns kunt zien. U vliegt van Punta Arenas in Chili naar Antarctica en vaart uiteindelijk vanaf South Georgia terug naar Ushuaia in Argentinië.


DIASHOW

Koningspinguïn bij Gold Harbour (foto: Arno Luft)

Antarctica en South Georgia Air Cruise

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van uw Air Cruise programma

Dit arrangement begint met de aankomst in Punta Arenas. Na aankomst wordt u opgewacht en naar het centraal in Punta Arenas gelegen hotel gebracht voor de eerste overnachting. 's Middags wordt in het hotel een briefing gegeven over de procedures en regels tijdens de cruise. Later kunt u tezamen met uw reisgenoten alvast filosoferen over het avontuur wat u te wachten staat tijdens een uitstekend diner.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 2 Vlucht naar Antarctica

In minder dan 3 uur vliegt u van Punta Arenas naar King George Island dat onderdeel uitmaakt van de Zuidelijke Shetland Eilanden. U kunt hier de omgeving verkennen waar de Antarctische basis van Chili en Rusland gevestigd zijn en u gaat vervolgens met zodiacs aan boord van de het cruiseschip in Fildes Bay.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 3-5 Excursies in Antarctica

De komende dagen vormen zonder twijfel een van de grote hoogtepunten van deze cruise. U vaart van de Zuid-Shetland Eilanden naar de westkust van het Antarctische Schiereiland. Daar vaart u door met ijs gevulde fjorden en bizar gevormde ijsbergen terwijl er continue wordt gespeurd naar zeevogels, pinguïns, zeehonden en walvissen. Iedere dag maakt u zodiacexcursies waarbij u samen met de specialistische poolgidsen die aan boord zijn het landschap verkend. Op het schip worden dagelijks lezingen en presentaties gegeven over uiteenlopende onderwerp met betrekking tot Antarctica. Daarnaast kunt u in de lounge bijkletsen met uw medepassagiers over de beleefde avonturen en onderwijl genieten van de fraaie landschappen onderweg.

Geen één Antarctische cruise is identiek en flexibiliteit is de sleutel tot success voor een geode expeditie. Het Expeditieteam zal samen met de kapitein een zo goed mogelijk programma samenstellen waarbij rekening zal worden gehouden met de seizoenen, weers- en andere omstandigheden. Plaatsen die vaak onderdeel uitmaken van het programma van de Air Cruise zijn ondermeer: Paulet Island, Hope Bay, Port Lockroy, Petermann Island, Paradise Bay, Deception Island en het Lemaire Channel. Welke plaatsen u precies zult bezoeken is nooit vooraf te zeggen maar u kunt erop vertrouwen dat de expeditiestaf u een zo gevarieerd mogelijk beeld van het prachtige Antarctica zal tonen in de tijd die daarvoor beschikbaar is.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 6 Elephant Island

Een dag na het vertrek uit Antarctica passeert het schip Elephant Island. Dit was de plek waar Shackleton en zijn mannen kampeerden onder hun op de kop geplaatste reddingboten. Ook tijdens deze cruise zal worden getracht hier aan land te gaan maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de condities hier niet vaak gunstig genoeg zijn om een landing uit te voeren. Lukt het wel dan is Lookout Point aan de zuidpunt van het eiland vaak de beste landingssite. Hier leeft een grote kolonie van macaroni pinguïns en vaak liggen op het strand aanzienlijke aantallen Antarctische pelsrobben.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 7-8 Onderweg naar South Georgia

In totaal is het ongeveer twee dagen varen innoordoostelijke richting om vanaf Elephant Island South Georgia te bereiken. Tijdens deze dagen zal veel tijd aan dek worden besteed met het zoeken naar walvissen en andere zeezoogdieren. Ook talloze soorten zeevogels volgen het schip. Daarnaast worden aan boord lezingen gegeven door de poolexerts van de expeditiestaf over verschillende onderwerpen die natuurlijk vooral betrekking hebben op South Georgia. Deze gaan ondermeer over dierenleven, geologie en natuurbescherming.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 9-11 Verkenning van South Georgia

South Georgia is een schitterend eiland met een divers landschap bestaande uit machtige bergen, immense gletsjers, grazige hooglanden en diepe fjorden. Daarnaast is het een eilanden met een buitengewoon rijk dierenleven en een fascinerende historie. De historie komt vooral tot leven tijdens een bezoek aan het voormalige walvisstation Gryviken. Hier kan ookhet graf van Sir Ernest Shackleton worden bezocht. Tot de natuurlijke highlights van het eilanden behoord ongetwijfeld St.Andrews Bay waar een kolonie van 150.000 koningspinguïns huist. Een andere toplocatie is Cooper Island waar duizenden wenkbrauwalbatrossen nestelen. Ieder bezoek aan South Georgia heeft z'n eigen bijzondere momenten. Andere bezoekersplaatsen die vaak worden aangedaan tijdens deze cruise zijn Fortuna Bay, Salisbury Plains, Prion Island en Elsehul Bay.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 12-15 Terug naar Zuid-Amerika

Na drie fantastische dagen bij South Georgia zet het schip koers naar de zuidpunt van Zuid-Amerika. Ook tijdens deze dagen worden er aan boord nog weer lezingen gegeven. U kunt vanaf de brug speuren naar zeevogels en walvissen of in de lounge met de medepassagiers nagenieten van de prachtige ervaringen van de afgelopen dagen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 16 Door het Beagle kanaal naar Ushuaia

Deze dag komt u aan bij Zuid-Amerika en u vaart door het Beagle kanaal naar Ushuaia in Tierra del Fuego; de zuidpunt van Argentinië. Onderweg kunt u genieten van de afgelegen en prachtige landschappen van Tierra del Fuego.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 17 Ontscheping en einde van de cruise

In de ochtend verlaat u na het ontbijt het schip en eindigt uw Air Cruise South Georgia en Antarctica.

Algemene informatie

Air cruise met bezoek aan Antarctica en het fauna-paradijs South Georgia.

 • code AQ0047
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 17 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3-4
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste cabintype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze reis vind meestal plaats in de maand februari


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • airporttransfer bij aankomst en vertrek
 • overnachting in Punta Arenas incl ontbijt
 • welkomstdiner
 • vlucht Punta Arenas - King George Island
 • Expeditiecruise op basis van volpension
 • alle excursies tijdens de cruise
 • lezingen en activiteiten aan boord
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • toeslag voor overgewicht bagage
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds