Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica per vliegtuig > Antarctic Express: Crossing the Circle

Antarctic Express: Crossing the Circle


Tijdens het programma: "Antactic Express: Crossing the Circle" beleeft u het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetland Eilanden op zeer uitgebreide wijze. Daarbij hoeft u niet per schip de Drake Passage over te steken want u legt de weg over deze vaak onstuimige zeestraat tweemaal af middels een ongeveer 2 uur durende vlucht. Tijdens het verblijf in Antarctica cruist u gedurende zes volle dagen langs de westkant van het schiereiland en de South Shetlands. Hoewel een programma altijd onder voorbehoud is van de omstandigheden is het de bedoeling tijdens deze cruise talloze highlights van het gebied te bezoeken zoals Paradise Bay, Neko Harbour, het Lemaire Channel, Fish Island


DIASHOW

Zodiactochtje bij Fish Island

Antarctic Express: Crossing the Circle

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomstdag in Punta Arenas

Na aankomst wordt u opgevangen en naar het hotel gebracht voor de eerste overnachting. 's Middags wordt in het hotel een briefing gegeven over de procedures en regels tijdens de cruise. Later kunt u tezamen met uw reisgenoten alvast filosoferen over het avontuur wat u te wachten staat tijdens een speciaal 'briefing-diner'.
Overnachting: tweepersoons kamer op basis van halfpension

Dag 2 Vlucht naar King George Island en start cruise

In minder dan 3 uur vliegt u van Punta Arenas naar King George Island dat onderdeel uitmaakt van de Zuidelijke Shetland Eilanden. U kunt hier de omgeving verkennen waar de Antarctische bases van Chili en Rusland gevestigd zijn en u gaat vervolgens met zodiacs aan boord van de Ocean Adventurer in Fildes Bay.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 3-5 Antarctisch Schiereiland en de Zuid-Shetlands

De eerste twee dagen maakt u een cruise langs de Zuidelijke Shetland Eilanden en de kust van het Antarctische schiereiland. U vaart langs spectaculaire ijsbergen en met ijs gevulde fjorden. Tijdens de boottocht heeft u 'gezelschap' van zeevogels en walvissen. Zo vaak als omstandigheden het toestaan gaat u met de zodiacs aan land voor bezoeken aan de mooiste plaatsen van het witte continent. Tijdens de landexcursies bezoekt u kolonies van onder andere zeeleeuwen en verschillende soorten pinguïns, fjorden vol ijsbergen en onderzoeksstations. Welke bezoekersplaatsen precies worden aangedaan hangt af van de condities, maar plekken die veelal worden aangedaan zijn: Hannah Point, Port Lockroy, Petermann Island, Paradise Bay, Cuverville Island, Deception Island en het landschappelijk schitterende Lemaire Channel.
Overnachting: tweepersoons hut op basis van volpension

Dag 6-7 De Poolcirkel

Gedurende deze twee dagen vaart de Ocean Adventurer zuidwaarts langs het Schiereiland op weg naar de Poolcirkel. Reguliere Antarctica cruises varen niet zo ver duur maar omdat deze cruise wat langer is en later in het seizoen plaatsvind, zijn er goede kansen om de poolcirkel op 66.33 ° over te steken. Hoewel het schip wat meer moet doorvaren om de poolcirkel te bereiken wordt er ook tijdens deze dagen getracht iedere dag zeker twee landingen of zodiactochtjes te maken.

Dag 8-9 Noordwaarts terug naar King George Island

De laatste twee dagen van de cruise vaart u weer noordwaarts langs de westkant van het Antarctische Schiereiland richting King George Island. Ook nu wordt iedere dag weer getracht twee landingen of zodiacexcursies te maken. En maakt u zich geen zorgen dat u hierbij het gevoel krijgt terug te varen over dezelfde route. Iedere dag biedt andere omstandigheden, andere waarnemingen en andere kansen op het maken van mooie foto's. De expeditieleider zal samen met de kapitein op basis van de weers- en ijscondities bepalen welke landingsplaatsen het meest geschikt zijn.

Dag 10 Ontscheping en vlucht terug naar Punta Arenas

Het schip is vermoedelijk in de loop van de nacht weer aangekomen bij het beginpunt van de cruise: King George Island. U wordt met de zodiacs aan land gebracht en wandelt vervolgens naar de landingsbaan vanwaar u terugvliegt naar Punta Arenas. Daar aangekomen wordt u opgewacht en naar het hotel gebracht waar u ook de eerste nacht heeft overnacht. Hier kunt u met uw reisgenoten tijdens het slotdiner alle ervaringen van uw Antarctica avontuur nog een keer de revue laten passeren.
Overnachting: tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt

Dag 11 Einde van het programma

Na het laatste ontbijt eindigt het programma van de Fly the Drake aircruise.


Speciale opmerking

Bagagelimiet

Dit cruiseprogramma start in en eindigt in Punta Arenas. Tijdens de vlucht naar Antarctica vanuit Punta Arenas geldt een bagagelimiet van 15 kilo voor check-in bagage en 5 kilo voor handbagage. Het is NIET mogelijk om tegen betaling meer bagage mee te nemen. U kunt natuurlijk wel een deel van de bagage in Punta Arenas achterlaten en na de cruise weer oppikken als u toch meer dan 15 kilo check-in bagage mee wilt nemen.


Algemene informatie

Een poolcirkel expeditiecruise naar Antarctica waarbij de Drake Passage twee keer per vliegtuig wordt overgestoken.

 • code AQ0061
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 11 dagen
 • niveau 2
 • comfort 2-3
 • startpunt Punta Arenas
 • eindpunt Ushuaia

accommodatie
Tijdens deze expeditiecruise kunt u aan boord kiezen uit verschillende huttypen

reisgezelschap
internationale groep

niveau
Fysiek gezien is deze expeditie-cruise niet zwaar. De omstandigheden (kou, deining, etc) kunnen wel pittig zijn.

reisperiode
Er zijn verschillende vertrekdata tussen begin december en eind januari.


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditie-cruise op basis van volpension en excursies
 • retourvlucht Punta Arenas - King George Island
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • hotelovernachtingen in Punta Arenas voor en na de cruise
 • hoteltransfers voor en na de cruise
 • pre-departure informatie
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • expeditieparka
 • fotoverslag op DVD
 • het gebruik van waterdichte laarzen voor landings
 • een evacuatie verzekering tot een maximum van USD 100.000
 • kennismakingsdiner op de dag van aankomst
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • evt. brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • overige maaltijden
 • optionele excursies (kajakken en sneeuwschoenwandelen)
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds