Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica per vliegtuig > Antarctica Poolcirkel Air Cruise

Antarctica Poolcirkel Air Cruise
De Antarctica poolcirkel air cruise is een perfecte optie voor degenen die graag een wat langere Antarctische cruise willen maken, maar slechts beperkte tijd beschikbaar hebben. Ook is het een prima optie voor degenen die opzien tegen de stormachtige zeeën van de Drake Passage en liever vliegen naar Antarctica.

Tijdens deze Antarctische cruise vliegt u vanuit de Chileense stad Punta Arenas naar King George Island op de Zuidelijke Shetland Eilanden. Van daaruit maakt u vervolgens een7- daagse cruise op de Ocean Nova een moderne en middelgroot cruiseschip, langs een aantal van de highlights van de Zuidelijk Shetland Eilanden en het Antartische Schiereiland. Daarbij wordt getracht zo ver zuidelijk te varen dat ook de zuidpoolcirkel kan worden overgestoken. Onderweg maakt u iedere dag zodiaclandingen om de extreme schoonheid van Antarctica van dichtbij te ervaren. Op dag 9 vliegt u vanaf King George terug naar Punta Arenas.


DIASHOW

Pinguïn bij een walvis skelet (foto: Martin van Lokven)

Antarctica Poolcirkel Air Cruise

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Punta Arenas

Dit arrangement begint met de aankomst in Punta Arenas. Na aankomst wordt u opgevangen en naar het centraal in Punta Arenas gelegen hotel gebracht voor de eerste overnachting. 's Middags wordt in het hotel een briefing gegeven over de procedures en regels tijdens de cruise. Later kunt u tezamen met uw reisgenoten alvast filosoferen over het avontuur wat u te wachten staat tijdens een uitstekend diner.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vlucht naar King George Island

In minder dan 3 uur vliegt u van Punta Arenas naar King George Island dat onderdeel uitmaakt van de Zuidelijke Shetland Eilanden. U kunt hier de omgeving verkennen waar de Antarctische basis van Chili en Rusland gevestigd zijn en u gaat vervolgens met zodiacs in Fildes Bay aan boord van de de cruiseboot waarop u de komende dagen zult verblijven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 3-8 Antarctische expeditiecruise

De komende zes dagen maakt u een cruise langs de Zuidelijke Shetland Eilanden en de kust van het Antarctische schiereiland. U vaart langs spectaculaire ijsbergen en met ijs gevulde fjorden. Tijdens de boottocht heeft u 'gezelschap' van zeevogels en walvissen. Zo vaak als omstandigheden het toestaan gaat u met de zodiacs aan land voor bezoeken aan de mooiste plaatsen van het witte continent. Tijdens de landexcursies bezoekt u kolonies van onder andere zeeleeuwen en verschillende soorten pinguïns. Tijdens de vaartochten geven de leden van het expeditieteam lezingen over verschillende onderwerpen waarbij zij hun passie voor het poolgebied met u en de overige passagiers zullen delen.

Eén van de doelen van deze expeditie is natuurlijk het passeren van de poolcirkel. Het expeditieteam zal op basis van de weersomstandigheden en ijscondities ter plaatse het best mogelijk programma bepalen. Flexibiliteit is een van de sleutels tot een succesvolle cruise. Welke precies zullen worden aangedaan hangt af van de condities maar plekken die vaak worden bezocht zijn: Hannah Point, Port Lockroy, Petermann Island, Paradise Bay, Cuverville Island en Deception Island en het landschappelijk schitterende Lemaire Channel.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 9 Einde cruise en vlucht naar Punta Arenas

In de ochtend legt de boot aan bij King George Island. Hier kunt u 's ochtends nog aan land gaan en bijvoorbeeld het Russische Bellinghausen station bezoeken. Zodra de vlucht vanuit Punta Arenas onderweg is naar King George Eiland gaat u naar de Eduardo Frei basis waar de airstrip zich bevindt. Van hieruit vliegt u in ongeveer twee uur terug naar Punta Arenas in het zuiden van Chili. Hier wordt u weer opgewacht en naar het hotel gebracht waar u ook de eerste nacht heeft overnacht.

Dag 10 Einde van de Antarctica Poolcirkel Air Cruise

's Ochtends kunt u nog genieten van een ontbijt in het hotel. Daarna eindigt het programma van de Antarctica Air Cruise.


Vertrekdata en prijzen


Hieronder vindt u een overzicht van alle programma's en geplande vertrekdata van Antarctica Poolcirkel Air Cruise. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype. Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs.

Blauwe icoontjes : optioneel bij te boeken speciale excursies / activiteiten
Groene icoontjes : speciale excursies / activiteiten die zijn inbegrepen in de cruiseprijs

1-1-2510-1-2510 dagenOcean Novav.a. € 14640
kajakken optioneel  sneeuwschoenwandelen optioneel
24-1-252-2-2510 dagenMagellan Explorerv.a. € 20860
kajakken optioneel  sneeuwschoenwandelen optioneel
16-2-2525-2-2510 dagenOcean Novav.a. € 14640
kajakken optioneel  sneeuwschoenwandelen optioneel
1-1-2610-1-2610 dagenOcean Novav.a. € 14640
kajakken optioneel  sneeuwschoenwandelen optioneel
30-1-268-2-2610 dagenMagellan Explorerv.a. € 22870
kajakken optioneel  sneeuwschoenwandelen optioneel
1-2-2610-2-2610 dagenOcean Novav.a. € 14640
kajakken optioneel  sneeuwschoenwandelen optioneelSpeciale

Algemene informatie

Een Poolcirkel expeditie naar Antarctica waarbij de oversteek van de Drake passage per vliegtuig plaatsvindt.

 • code AQ0017
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 10 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 1-3
 • startpunt Ushuaia
 • eindpunt Punta Arenas

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van de eenvoudigste cabin. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data

accommodatie
U overnacht in Punta Arenas in een uitstekend hotel en tijdens de cruise in hutten op basis van het door u zelf gekozen type.

vervoer
Alle vervoer vanaf aankomst in Punta Arenas tot terugkeer is bij de reissom inbegrepen.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
januari-februari


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • airporttransfer bij aankomst en vertrek
 • overnachting in Punta Arenas incl ontbijt
 • welkomstdiner
 • vlucht Punta Arenas - King George Island v.v.
 • Antarctische expeditiecruise op basis volpension
 • alle excursies tijdens de cruise
 • lezingen en activiteiten aan boord
Niet inbegrepen
 • overige maaltijden
 • verzekeringen
 • toeslag voor overgewicht bagage
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds