Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica, Falklands & South Georgia > South Georgia en de Falklands

South Georgia en de Falklands


South Georgia is een van de meest afgelegen en wildste overzeeze gebiedsdelen van het Verenigd Koninkrijk. Het ligt zo'n 1400 kilometer ten oosten van de Falkland Eilanden in het meest zuidelijke deel van de Atlantische Oceaan. Er is geen vliegveld, de enige manier om het eiland te bereiken is per schip en dat duurt vanuit de Falkland Eilanden al twee dagen.

De liefhebbers weten echter dat na deze reisdagen een gigantische beloning wacht. Het ongeveer 170 km lange en 30 km brede eiland is een aaneenschakelijk van met sneeuwkappen bedekte bergen die reiken tot bijna 3000 meter hoogte. Vanuit de bergen bereiken zo'n 160 gletsjers de zee. De kusten van dit ongerepte eiland zijn het domein van immense aantallen zeezoogdieren en zeevogels. Het meest in het oog springend zijn wel de koningspinguïnkolonies van soms honderdduizenden exemplaren. Echter ook andere soorten watervogels, zeeolifanten, pelsrobben zijn talrijk in het kustgebied. Tijdens deze cruise van Puerto Madryn naar Ushuaia bezoekt u gedurende 2 dagen de Falklands (waar u mogelijk een bezoek aan Steeple Jason brengt) en verblijft u maar liefst een week rond South Georgia om de mooiste locaties van dit schitterende eiland te bezoeken.


DIASHOW

Koningspinguïn bij Gold Harbour (foto: Arno Luft)

South Georgia en de Falklands

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

Deze expeditiecruise naar South Georgia start in de middag als u in Puerto Madryn aan boord gaat. Vanuit Puerto Madryn vertrekt u zuidwaarts in de richting van het South Georgia, het hoofddoel van deze reis.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2-3 Op weg naar de Falklands

De eerste dag op volle zee is een prima gelegenheid voor u om bekend te worden met het schip, de bemanning en de andere deelnemers aan deze expeditiecruise. U kunt het dek verkennen, genieten van het uitzicht vanaf de brug of één van de vele presentaties bijwonen die gedurende de dag worden gegeven. De onderwerpen van deze presentaties hebben alle te maken met de gebieden die u gaat bezoeken en vormen dan ook een perfecte voorbereiding op de rest van de reis.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4 Excursies Falkland Eilanden

Op de Falkland Eilanden wordt in ieder geval getracht een hele dag door te brengen aan de fascinerende westkant van de Archipel. Als de condities het toelaten wordt getracht een landing te maken op het zelden bezochte Steeple Jason waar de grootste kolonie wenkbrauwalbatrossen ter wereld huist. Slaagt de landing niet dan maakt een wandeling over de kust van Carcass Island waar magellaanse en ezelspinguïns leven. Tevens is Carcass door het ontbreken van ratten een eiland waar enkele zeldzame zangvogels leven. Op Saunders Island bezoekt u een kolonie van de machtige wenkbrauwalbatrossen en in de omgeving van deze kolonie nestelen ook koningsaalscholvers, rotsspringers, kongingspinguïns ezelspinguïns en magelaanse pinguïns.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 5 Port Stanley

Deze vijfde dag van de cruise wordt gebruikt voor een bezoek aan Port Stanley, de hoofdstad van de Falklands, voor een wat meer op cultuur gerichte dag. Natuurlijk maakt u een excursie door Port Stanley en in de omgeving van de stad zijn talloze scheepswrakken te vinden van soms wel een eeuw oud.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 6-7 Van de Falklands naar South Georgia

Na het bezoek aan de Falkland Eilanden is het twee dagen varen naar het overweldigende 'wildlife paradise' South Georgia; het hoofdoel van deze reis. Tijdens de tocht zuidwaarts merkt u dat de temperatuur geleidelijk steeds verder daalt. U passeert op weg naar South Georgia ook Antarctische convergentie; de zone waar het koude water van Antarctica zich mengt met warmer water uit noordelijker streken. Natuurlijk worden ook tijdens deze zeedagen de nodige lezingen gegeven ter voorbereiding op uw bezoek aan South Georgia. Een andere attractie tijdens de zeedagen is het spotten van vogels vanaf de brug.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 8-15 Excursies South Georgia

Tijdens het lange verblijf in South Georgia zal alles gericht zijn op een zo mooi mogelijke beleving van de belangrijkste bezoekersplaatsen van dit faunaparadijs.

South Georgia is met z'n geïsoleerde ligging en buitengewoon rijke dierenwereld een droombestemming voor in dieren geïnteresseerde reizigers. Tijdens de dagen bij South Georgia worden uiteenlopende excursies gemaakt. U bezoekt de uitgestorven nederzetting van Grytviken waar koningspinguïns nu door de straten wandelen en King Edwards Point met een Brits garnizoen en het graf van Sir Ernest Shackleton. Andere highlights van South Georgia zijn Fortuna Bay en de Bay of Isles waar de wandering albatros een broedkolonie heeft op Albatros Island. Naast deze bezoekersplaatsen zijn er nog vele andere opties zoals Elsehul, Right Whale Bay, Possession Bay, Gold Harbour en het Drygalski Fjord. Al deze locaties bieden weer andere landschappen en diersoorten. Dieren die u op South Georgia kunt tegenkomen zijn ondermeer: pelsrobben, zeeolifanten, vijf soorten pinguïns, albatrossen, giant petrels, skuas, Antarctic sterns, sheatbills en de endemische South Georgia pintail.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 16-19 Van South Georgia naar Ushuaia

De terugreis van South Georgia naar Ushuaia duurt in totaal ongeveer 3 dagen. Onderweg kunt u met uw medepassagiers nagenieten van de ervaringen op South Georgia en vanaf de brug speuren naar Antarctische vogelsoorten zoals de McCormick Skua en de Snow Petrel. Ook worden er gedurende deze dagen nog weer verschillende lezingen gegeven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 20 Aankomst in Ushuaia

U komt in de ochtend aan in Ushuaia. Hier eindigt de cruise en vervolgens wordt u van de haven naar het vliegveld van Ushuaia gebracht.

Algemene informatie

Expeditiecruise naar het fauna paradijs South Georgia. Een unieke cruise voor natuurliefhebbers en avonturiers

 • code AQ0026
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 21 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Puerto Madryn
 • eindpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is de vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende huttypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruise vindt plaats in oktober/november


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden tijdens de cruise op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • transfers van het schip naar de airport op de slotdag van de cruise
 • gebruik van rubberlaarzen voor landingen
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • optionele activiteiten als duiken en kajakken
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds