Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica, Falklands & South Georgia > South Georgia Explorer

South Georgia Explorer


Stap aan boord van deze expeditiecruise naar South Georgia en beleef een avontuur dat u nooit zult vergeten. South Georgia, gelegen in het zuidelijke deel van de Atlantische Oceaan, is een van de meest afgelegen en spectaculaire plekken op aarde. Het eiland herbergt een indrukwekkende verscheidenheid aan wildlife, waaronder pinguïns, zeeleeuwen, albatrossen en walvissen. Bovendien heeft South Georgia een rijke geschiedenis als pleisterplaats voor walvisvaarders en ontdekkingsreizigers.

Deze expeditiecruise naar South Georgia biedt een ongeëvenaarde ervaring. U overnacht op een comfortabel schip, geniet van uitstekende maaltijden en ervaren en deskundige gidsen aan boord begeleiden u tijdens excursies en geven lezingen over de flora, fauna en geschiedenis van South Georgia.

De South Georgia Explorer is de ideale manier om uzelf volledig onder te dompelen in de prachtige natuur van South Georgia.


DIASHOW

Koningspinguïns bij Right Whale Bay (foto: Arno Luft)

South Georgia Explorer

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

In de namiddag scheept u in vanuit Puerto Madryn, de boeg gericht naar de Falklandeilanden. Golfo Nuevo staat bekend om zijn zuidkapers, dus u heeft een goede kansen om er een of meerdere! te zien terwijl het schip naar de open oceaan vaart.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2-3 Op weg naar South Georgia

Deze twee dagen vaart u naar de South Georgia. Onderweg worden er lezingen gegeven in voorbereiding op de landingen die u gaat maken. Daarnaast bent u altijd welkom op de brug van het schip. Hier kunt u zien hoe de kapitein en de stuurlui het schip besturen. Daarnaast is het een hele goede plek om te speuren naar de verschillende soorten zeevogels die het schip volgen naar het zuidoosten, zoals albatrossen, stormvogeltjes en pijlstormvogels.

Ergens na de eerste dag steekt u nu de Antarctische Convergentie over. In een paar uur tijd koelt de temperatuur aanzienlijk af en stijgt voedzaam water naar de oppervlakte van de zee als gevolg van botsende waterkolommen. Dit fenomeen trekt een massa zeevogels aan in de buurt van het schip, waaronder verschillende soorten albatrossen, pijlstormvogels, stormvogels, prions en skuas.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4 Aankomst bij Shag Rocks

Vandaag bereiken we de Shag Rocks, een groep van zes eilanden omgeven door voedselrijk water dat een goede voedingsbodem vormt voor talrijke vogels en walvissen. De eilanden zijn genoemd naar de Zuid-Georgische shag, bekend om zijn helderblauwe ogen en gele snavelvlek.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 5-10 Excursies South Georgia

Op onze tocht door de adembenemende natuur en het landschap van South Georgia kunnen we de volgende plaatsen bezoeken. Houd er rekening mee dat de weersomstandigheden in dit gebied uitdagend kunnen zijn, wat grotendeels het programma dicteert.

Sites die op de nominatie staan om te worden bezocht zijn onder andere:

Salisbury Plain, St. Andrews Bay, Gold Harbour - Deze plaatsen herbergen niet alleen de drie grootste koningspinguïnkolonies in South Georgia, het zijn ook drie van 's werelds grootste broedstranden voor zuidelijke zeeolifanten. Alleen in deze tijd van het jaar bereiken ze hun hoogtepunt in hun broedcyclus. Kijk hoe de vier ton wegende stieren voortdurend waken (en soms vechten) over territoria waar tientallen vrouwtjes net zijn bevallen of op het punt staan te bevallen. U kunt hier ook een aanzienlijk aantal Antarctische pelsrobben zien tijdens het broedseizoen (december - januari).
Fortuna Bay - Deze prachtige uitwasvlakte van Fortuna Glacier is de thuisbasis van een groot aantal koningspinguïns en zeehonden. Misschien heeft u de kans om de laatste etappe van Shackleton's route naar het verlaten walvisvaardersdorp Stromness te volgen. Dit pad loopt over de bergpas voorbij Shackleton's Waterfall, en aangezien het terrein deels moerassig is, moet u er rekening mee houden dat u een paar kleine stroompjes moet oversteken.
Leith Harbour, Stromness, Husvik - Deze plaatsen herinneren ons aan de omvang van de walvisvaart in het begin van de 20e eeuw. Zeeolifanten en pelsrobben broeden en ruien hier. Ezelspinguïns bezetten ook de landingsplaatsen. Antarctische prions en Zuid-Georgia duikstormvogels kunnen worden waargenomen, vooral in de buurt van Husvik.
Grytviken - In dit verlaten walvisstation lopen koningspinguïns op straat en liggen zeeolifanten rond alsof ze de eigenaar zijn - want dat zijn ze eigenlijk ook. Hier kunt u misschien het South Georgia Museum en het graf van Shackleton bezichtigen.
Cobblers Cove, Godthul - Hier zullen we proberen Rookery Point te bezoeken om macaronipinguïns te zien. We kunnen ook reuzenstormvogels, ezelspinguïns, zeehonden en roetkopalbatrossen tegenkomen die langs de kustlijn nestelen. Godthul (Noors voor "goede baai") werd zo genoemd door Noorse walvisjagers en zeehondenjagers.
Royal Bay (Moltke Harbour, Will Point en Brisbane Point) - Moltke Harbour in Royal Bay werd zo genoemd door de German International Polar Year Expedition in 1882, en sommige overblijfselen van hun woningen zijn nog zichtbaar. Het landschap van Royal Bay is verbazingwekkend, met donkere zandstranden, groene graspollen en natuurlijk de grote Ross Glacier. Het kan hier winderig zijn, maar de Zodiac cruise is spectaculair. Ongeveer 30.000 paren koningspinguïns leven ook in dit gebied.
Cooper Bay - Een Zodiac cruise in Cooper Bay biedt een goede kans om macaroni pinguïns, ezelspinguïns en een van 's werelds grootste kinbandpinguïnkolonies te zien. Pelsrobben en zeeolifanten kunnen worden gezien op het strand, terwijl we misschien ook roetkopalbatrossen boven ons zien zweven. Antarctische sterns, witkinstormvogels en blauwogige kuifaalscholvers zijn hier ook mogelijk te zien.
Drygalski Fjord - Deze smalle waterweg biedt spectaculaire landschappen, met name hoge bergtoppen op zeer korte afstand.
King Haakon Bay - Weinig Antarctische locaties zijn meer doordrenkt van expeditiegeschiedenis dan deze. De Britse ontdekkingsreiziger Ernest Shackleton bereikte King Haakon Bay tijdens zijn zware reis met open boot vanaf Elephant Island, waar zijn bemanning strandde nadat het zee-ijs hun schip had verpletterd. Zeeolifanten domineren deze ruige stranden, en vogelaars moeten uitkijken naar South Georgia pipits, Antarctische prions, duikende stormvogels en blauwe stormvogels.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 11-14 Van South Georgia naar Ushuaia

Zuidpooljagers en sneeuwstormvogels kunnen zich tijdens deze zeedagen bij de albatrossen voegen die ons schip volgen, en we kunnen ook zee-ijs tegenkomen. Als we de Drake Passage bereiken, wordt u opnieuw begroet door de grote verscheidenheid aan zeevogels die ons herinneren aan de passage naar het zuiden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 15 Einde van de cruise in Ushuaia

Aan ieder avontuur, hoe mooi ook, komt uiteindelijk een einde. U monstert af in Ushuaia, met als bagage de diepe indrukken die deze bijzondere reis en de ruige natuur op u gemaakt hebben.


Vertrekdata en prijzen


Hieronder vindt u een overzicht van alle programma's en geplande vertrekdata van South Georgia Explorer. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype. Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs.

Blauwe icoontjes : optioneel bij te boeken speciale excursies / activiteiten
Groene icoontjes : speciale excursies / activiteiten die zijn inbegrepen in de cruiseprijs

27-10-2413-11-2418 dagenM/V Hondiusv.a. € 10550
13-11-2527-11-2515 dagenPlanciusv.a. € 9900


Algemene informatie

Speciale natuurcruise waarbij het fauna paradijs South Georgia uitgebreid wordt verkend.

 • code AQ0069
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 7.500 - € 10.000
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende huttypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruise vindt plaats in oktober/november


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • transfer van de boot naar het vliegveld op de dag van aankomst
Niet inbegrepen
 • optionele activiteiten als duiken en kajakken
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds