Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica, Falklands & South Georgia > Pinguïn Safari, South Georgia en Antarctica

Pinguïn Safari, South Georgia en Antarctica


Deze reis is een soort van verkorte versie van de reis Explorer's and Kings (het klassieke Falklands, South Georgia en Antarctica programma van Quark Expeditions). U bezoekt tijdens deze reis zowel South Georgia als Antarctica bezoekt. De Falkland Eilanden worden tijdens deze reis overgeslagen waardoor dit programma één van de snelste manieren is om zowel South Georgia als het Antarctische Schiereiland in één reis te bezoeken.


DIASHOW

Ezelspinguïns lanceren zich op hun opstapje naar Almirante Brown Station (foto: Irene ter Heijden)

Pinguïn Safari, South Georgia en Antarctica

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Ushuaia

De Pinguïn Safari naar South Georgia en Antarctica begint met de aankomst in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde en de belangrijkste uitvalsbasis voor excursies naar Antarctica. U overnacht in een door de cruise-organisatie gereserveerd hotel.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Start van de cruise

Vandaag wordt uw bagage van het hotel aan boord van de boot gebracht. Het vertrek van de cruise vindt plaats in de late namiddag en u kunt de dag in Ushuaia dan ook grotendeels op eigen gelegenheid besteden met bijvoorbeeld een bezoek aan het Tierra del Fuego N.P. of een wandeling naar het boven Ushuaia in de Cordillera Darwin gelegen dal van de Martial Gletsjer. Aan het einde van de middag gaat u aan boord en start uw Pinguïn safari' naar South Georgia en Antarctica.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 3-6 Op weg naar de South Georgia

De eerste dagen op volle zee vormen een perfecte gelegenheid voor u om bekend te worden met het schip, de bemanning en de andere deelnemers aan deze expeditiecruise. U kunt het dek verkennen, genieten van het uitzicht vanaf de brug of één van de vele presentaties bijwonen die gedurende de dag worden gegeven. De onderwerpen van deze presentaties hebben alle te maken met de gebieden die u gaat bezoeken en vormen dan ook een goede voorbereiding op de rest van de reis. Tijdens de tocht zuidwaarts merkt u dat de temperatuur geleidelijk steeds verder daalt. U passeert op weg naar South Georgia Antarctische convergentie; de zone waar het koude water van de zuidpool zich mengt met warmere wateren uit noordelijker streken.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 7-8 South Georgia

De komende twee dagen worden besteed aan de verkenning van South Georgia. Het eiland is een fenomeen voor vogelaars door de bijzondere soorten die er voorkomen zoals de wandering albatros, southern giant petrels en 5 soorten pinguïns. Vooral de immense kolonie koningspinguïns op de Salisbury Plains biedt een schouwspel om nooit te vergeten. Naast de dierenrijkdom heeft South Georgia ook een belangrijke rol gespeeld ten tijde de eerste exploraties van het zuidpoolgebied. De kundige gidsen zullen die historie voor u tot leven brengen tijdens de verschillende landingen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 9-10 Van South Georgia naar Antarctica

De laatste belangrijke 'halteplaats' op deze reis, het Antarctische schiereiland, ligt op iets meer dan 2 dagen varen vanaf South Georgia. Onderweg kunt u uw vogellijst verder aanvullen of weer luisteren naar lezingen over uiteenlopende onderwerpen, zoals de Antarctische voedselkringloop of de levenscyclus van de bultrug walvis.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 11-13 Het Antarctisch Schiereiland

De komende dagen maakt u een cruise langs de Zuidelijke Shetland Eilanden en de kust van het Antarctische schiereiland. U vaart langs spectaculaire ijsbergen en met ijs gevulde fjorden. Tijdens de boottocht heeft u 'gezelschap' van zeevogels en walvissen. Zo vaak als omstandigheden het toestaan gaat u met de zodiacs aan land voor bezoeken aan de mooiste plaatsen van het witte continent. Tijdens de landexcursies bezoekt u kolonies van onder andere zeeleeuwen en verschillende soorten pinguïns, fjorden vol ijsbergen en u bezoekt enkele onderzoeksstations. Welke bezoekersplaatsen precies worden aangedaan hangt af van de condities maar plekken die veelal worden aangedaan zijn: Hannah Point, Port Lockroy, Petermann Island, Paradise Bay, Cuverville Island en Deception Island en het landschappelijk schitterende Lemaire Channel.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 14 De Drake Passage

Vandaag neemt u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 16 Einde van de cruise

Na het laatste ontbijt verlaat u de boot en wordt u naar de vastewal gebracht in Ushuaia. Daar eindigt deze expeditiecruise.


Vertrekdata en prijzen


Hieronder vindt u een overzicht van alle programma's en geplande vertrekdata van Pinguïn Safari, South Georgia en Antarctica. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype. Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs.

Blauwe icoontjes : optioneel bij te boeken speciale excursies / activiteiten
Groene icoontjes : speciale excursies / activiteiten die zijn inbegrepen in de cruiseprijs

6-1-2523-1-2518 dagenWorld Explorerv.a. € 24300
kajakken optioneel  stand-up paddleboarding optioneel
16-2-255-3-2518 dagenOcean Adventurerv.a. € 24000
kajakken optioneel
16-2-255-3-2518 dagenOcean Explorerv.a. € 24000
kajakken optioneel
24-1-2610-2-2618 dagenOcean Explorerv.a. € 23595
kajakken optioneel
1-2-2618-2-2618 dagenWorld Explorerv.a. € 25995
kajakken optioneel  stand-up paddleboarding optioneel


Algemene informatie

Expeditie-cruise naar South Georgia en het Antarctisch schiereiland

 • code AQ0067
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 16 dagen
 • niveau 2
 • comfort 2-3
 • startpunt Buenos Aires

accommodatie
Tijdens deze expeditiecruise kunt u aan boord kiezen uit verschillende huttypen

reisgezelschap
internationale groep

niveau
Fysiek gezien is deze expeditie-cruise niet zwaar. De omstandigheden (kou, deining, etc) kunnen wel pittig zijn.

reisperiode
Deze reizen vertrekken altijd in onze winterperiode


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditie-cruise op basis van volpension
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • hotelovernachting in Ushuaia voor de cruise
 • hoteltransfers voor en na de cruise
 • pre-departure informatie
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • expeditieparka
 • fotoverslag op DVD
 • het gebruik van waterdichte laarzen voor landings
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • evt. brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds