Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica, Falklands & South Georgia > Falklands en South Georgia natuurcruise

Falklands en South Georgia natuurcruise


Deze 15-daagse cruise langs de Falkland Eilanden en South Georgia is qua fauna beleving een van de mooiste expeditiecruises uit ons programma. Iedere dag wachten nieuwe ervaringen en nieuwe waarnemingen van zeevogels, zeezoogdieren en heel, heel veel pinguïns. U start op de Falklands waar u Saunders Island, Carcass Island, New Island, Weddell Island en Bleaker Island bezoekt. Daarna start de oversteek naar South Georgia waar u gedurende vijf excursiedagen alle highlights bezoekt zoals Elsehul, Grytviken, Gold Harbour, Salisbury Plain, Prion Island en natuurlijk St. Andrews Bay met z'n immense kolonie koningspinguïns.


DIASHOW

Cooper Bay, South Georgia (foto: Arno Luft)

Falklands en South Georgia natuurcruise

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

Vandaag start uw natuurcruise naar de Falkland Eilanden en South Georgia met de aankomst op Mount Pleasant Airport op de Falklands. Bij aankomst wordt u opgewacht en naar het schip gebracht. Daar kunt u inchecken in uw cabin en wacht het welkomstdiner
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 2 Saunders Island en Carcass Island

Het eerste eiland wat voor deze dag op het programma staat is Carcass Island; genoemd dnaar de HMS Carcass die het eiland bezocht tegen het einde van de 18e eeuw. Door het ontbreken van ratten is Carcass een eiland waar enkele zeldzame zangvogels leven kunnen worden gespot. In de middag staat Saunders Island op het programma. Dit is een absoluut fauna paradijs waar als u geluk heeft maar liefst 5 verschillende soorten pinguïns kunnen worden gespot: rotsspringers, kongingspinguïns, ezelspinguïns magelaanse pinguïns en macaroni pinguïns. Daarnaast leven er ook grote aantallen wenkbrauwalbatrossen en ondermeer koningsaalscholvers en reuzenstormvogels.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 3 New Island en Weddell Island

Ook vandaag verblijft u nog weer aan de fascinerende westkant van de Archipel. Op New Island bent u er getuige van hoe zware black-browed albatrossen proberen op te stijgen en landen vanuit de kolonie die ze delen met rockhopperpinguïns. Afhankelijk van de omstandigheden zal in de middag worden getracht ook nog een landing op Weddell Island te maken.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 4 Bleaker Island

Voor deze dag staat Bleaker Island op het programma. De meest gebruikte landingsplaats is Sandy Beach. Het hier dichtbij gelegen Big Pond biedt fantastische kansen voor vogelliefhebbers; onder andere de maskergrondtiran (Dark-faced ground-tyrant) en de magelhaensnip (Magellanic snipe) komen hier voor, ook zijn er verschillende pinguïn en aalscholver kolonies.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 5-6 Zeetocht naar South Georgia

Na drie dagen van excursies volgen nu twee zeedagen. Tijdens de oversteek naar South Georgia worden natuurlijk lezingen gegeven ter voorbereiding op de nieuwe te bezoeken gebieden. Daarbij kunt u naar de brug om te kijken hoe de navigatie van de boot plaatsvindt. Tevens is dit een goede plek om te speuren naar pelagisch levende zeevogels zoals stormvogels en albatrossen. Daarbij zijn er altijd kansen op het spotten van walvissen of orca's.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 7 Elsehul Bay

Voor de eerste dag van deze natuurcruise bij South Georgia staat Elsehul Bay op het programma. Dit is een landschappelijk fraaie ronde baai aan de noordkant van South Georgia. Op de hogere kliffen rond de baai nestelen grey-headed en sooty albatrossen. Daarnaast leven er macaroni pinguïns, ezelspinguïns en Antarctische sterns.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 8 Grytviken en Fortuna Bay

Tijdens de eerste excursie van deze dag komt de historie tot leven bij Grytviken. Dit is oude walvisvaardersnederzetting die tegenwoordig vreemd aandoen in de verder zo pure en natuurlijke South Georgia. De fascinerende historie van de walvisvaarders, de historie van Sir Ernest Shackleton en zijn loyale rechterhand Frank Wild komt tot leven tussen de ruïnes van Grytviken en in de lezingen van de expeditiestaf.

De volgende locatie die wordt bezocht is Fortuna Bay; een prachtig fjord dat is genoemd naar het schip ‘Fortuna’ van de Noors-Argentijnse walvisexpeditie die de nederzetting Grytviken stichtte. In Fortuna Bay leven naast de vele koningspinguïns ook vele zeeolifanten. In het verleden waren hier ook vaak rendieren te zien.Deze zijn in het verleden door de Noorse walvisvaarders op het eiland uitgezet maar die zijn al weer enkele jaren geleden afgeschoten omdat ze niet op het eiland thuishoorden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 9 Gold Harbour en Cooper Bay

Wilt u zien waaraan de eerste locatie van deze dag z'n naam te danken heeft dan dient u zeer vroeg op te staan. Gold Harbour dank zijn naam namelijk aan kliffen die de baai omringen en die geel kleuren in het licht van de laagstaande zon in de vroege ochtend en de late middag. In de met besneeuwde bergen omzoomde baai leven koningspinguïns, zwarte albatrossen, zeeleeuwen en zeeolifanten.

Cooper Bay is de locatie die in de middag wordt bezocht. Hier maakt u een zodiaccruise langs de kust waar een grote kolonie macaroni pinguïns huist
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 10 St. Andrews Bay en Ocean Harbour

St. Andrews Bay is voor veel bezoekers een absoluut hoogtepunt van het bezoek aan South Georgia. In deze baai bevindt zich de grootste kolonie koningspinguïns van South Georgia en in het hoogseizoen zijn er ongeveer 150.000 koningspinguins aanwezig. Daarbij ligt het strand vaak vol met zee-olifanten en zeeleeuwen. Vroeg in het seizoen kunt u hier vaak de gevechten van de mannetjes zee-olifanten zien en reuzenstormvogels en grote jagers vechten dan om de placenta's van pasgeboren zee-olifantjes.

In de middag wordt een bezoek gebracht aan Ocean Harbour. Hier zijn de resten te zien van een oud walvissstation en het wrak van de Bayard die hier in 1911 door een storm op de kust werd geblazen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 11 Prion Island en Salisbury Plain

De volgende geplande halteplaats is Prion Island. Dit eiland is een 'Specially Protected Area' in verband met de kolonies van reuzenalbatrossen. Van deze indrukwekkende vogels met een spanwijdte van 2,5 tot 3,5 meter zijn er wereldwijd nog zo'n 26.000 exemplaren waarvan er jaarlijks 3000 naar South Georgia komen om een nest te bouwen. De albatrossen verblijven het grootste deel van hun leven in de lucht en op het water en komen alleen aan land om eieren te leggen en hun jongen te voeden. Alleen cruises vroeg en laat in het seizoen kunnen hier aan land want tussen van november tot half januari is het eiland gesloten vanwege de hoge concentratie van zeeleeuwen op het strand.

De laatste plek die wordt bezocht op South Georgia is de Salisbury Plain. Hier spreidt een grote koningspinguïnkolonie zich uit als een soort omgekeerde lavastroom over de omliggende heuvels.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 12-14 Terugkeer naar de Falklands

Vandaag zet de boot koers terug naar de Falklands en kan het napraten over de ervaringen van deze unieke expeditiecruise beginnen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension + excursies

Dag 15 Ontscheping en einde van de cruise

In de vroege ochtend komt het schip aan in de haven van Port Stanley. Na het ontbijt vertrekt u van boord en wordt u naar het vliegveld van Mount Pleasant gebracht voor de terugvlucht. Daar eindigt deze fantastische natuurcruise.

Algemene informatie

Pure natuurcruise langs de Falklands en South Georgia op een relatief klein maar zeer comfortabel cruiseschip

 • code AQ0086
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 7.500 - € 10.000
 • reisduur 15 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 2-3
 • startpunt Stanley

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste cabintype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze reis vind meestal plaats in de maand oktober


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • Antarctische expeditiecruise op basis volpension
 • alle excursies tijdens de cruise
 • lezingen en activiteiten aan boord
 • gebruik van rubberlaarzen voor landingen
 • uitgebreide reisvoorbereidingsinformatie
 • dagelijks ontbijtbuffet en lunch met ruime selectie
 • dagelijks diner met keuze uit drie hoofdgerechten
 • koffie, thee, cappuccino en snacks tijdens de cruise
 • reispresentatie van foto's van uw eigen reis
Niet inbegrepen
 • vluchten van en naar Ushuaia
 • hotelnachten en transfers voor en na de cruise
 • overige maaltijden buiten de cruise
 • drankjes aan boord buiten de maaltijden
 • verzekeringen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien (richtbedrag USD 10 per passagier per dag)
 • eventuele brandstoftoeslagen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2022 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds