Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica, Falklands & South Georgia > Falklands, South Georgia en Antartica Explorer

Falklands, South Georgia en Antartica Explorer


Een Antarctische expeditiecruise is niet alleen voor liefhebbers van ongerepte streken en bijzondere landschappen. Het is zeker ook voor dierenliefhebbers die het fascinerend vinden om dieren in hun natuurlijke omgeving te bekijken. Juist voor deze laatste categorie is het wellicht een overweging waard om niet alleen een cruise naar het Antarctisch Schiereiland te maken maar juist om er wat meer tijd voor uit te trekken en ook de dierenparadijzen van de Falklands, South Georgia en de South Orkneys te bezoeken. Deze sub-Antarctisch eilanden kennen een rijke fauna waarbij vooral de vogelwereld spectaculair is. Bent u bij land, dan maakt u gemiddeld twee keer per dag een excursie. Tijdens de zeedagen worden lezingen gegeven en natuurlijk kunt u vanaf het dek of de brug speuren naar zeevogels, dolfijnen en walvissen.


DIASHOW

Koningspinguïns in Andrews Bay (foto: Polar Latitudes)

Falklands, South Georgia en Antartica Explorer

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Ushuaia en start programma

Dit programma start met uw aankomt in Ushuaia. Gelegen in Tierra del Fuego in het uiterste zuiden van Argentinië wordt Ushuaia ook wel de meest zuidelijke stad op aarde genoemd. Tijdens een optionele informatiebijeenkomst in de avond kunt u alvast kennismaken met een deel van uw medereizigers en vragen stellen over het aanstaande reisavontuur.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2 Vertrek vanuit Ushuaia

De ochtend heeft u nog vrij en Ushuaia en kunt u gebruiken om op eigen gelegenheid de stad en de omgeving te verkennen. Ongeveer halverwege de middag wordt u bij het hotel opgehaald voor de transfer naar de pier van Ushuaia. Nadat u uw intrek heeft genomen in uw suite volgt een bijeenkomst over veiligheid en orientatie aan boord die wordt gevolgd door het welkomsdiner. Daarna zet de Sea Explorer koers richting het zuiden waarbij u bij mooi weer kunt genieten van de prachtige berglandschappen rondom het Beagle kanaal
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 3 Over de Southern Ocean op weg naar de Falklands

Vandaag bent u een volle dag aan het varen voor de oversteek Ushuaia naar de Falklands. Op zee kunt u de tijd gebruiken om aan dek te speuren naar zeevogels als stormvogels, albatrossen en wellicht zijn ook zeezoogdieren als walvissen en dolfijnen te zien. Daarbij worden onderweg lezingen gegeven in de comfortabele lounch over verschillende aan Antarctica gerelateerde onderwerpen zoals fauna, geschiedenis en geologie.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 4 West Falklands

Deze dag staat in het teken van de afgelegen eilanden aan de westkant van de Falkland Archipel. Op veel eilanden zoals Westpoint e Carcass leven een paar mensen van de schapenteelt maar daarnaast nestelen op de kusten wenkbrauwalbatrossen, rotsspringers, ezelspinguïns en macaroni pinguïns. Ook is dit een goede plek om de zeldzame Striated Caracara te zien. Als de bewoners thuis zijn en tijd hebben brengt u waarschijnlijk ook nog een bezoek aan hun huis voor cake en thee.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 5 Stanley en omgeving

Port Stanley is de hoofdstad van van de Falklands met met zo'n 2000 inwoners ook met voorsprong de grootste nederzetting op de eilanden. De stad is eenvoudig te voet te verkennen want alle bezienswaardigheden (zoals het mooie Falklands Museum) liggen op loopafstand van het centrum. Ziet u liever dieren dan cultuur dan kunt u met enige geluk in de haven ook steamer ducks, kelp guls e andere watervogels spotten.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 6-7 Op weg naar South Georgia

De komende twee dagen kunt u relaxen op de boot en natuurlijk wordt er vanaf de brug continue gespeurd naar zeevogels als albatrossen, reuzenstormvogels, kaapse stormvogels en ook naar zeezoogdieren als walvissen, orca's, etc. In de lezingenzaal worden regelmatig presentaties gegeven over biologische en historische aspecten van het reisgebied waarbij ongetwijfeld ook veel aandacht uit zal gaan naar het heroische verhaal van Sir Ernest Shackleton.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 8-11 Excursies South Georgia

Door z'n unieke positie binnen de Antarctica converventie maar buiten het bereik van het jaarlijkse zeeijs dat zich rond Antarctica vormt maakt het een ideaal leefgebied voor tientallen miljoenen pinguïns en andere zeevogels en al even 'verpletterende' aantallen zeezoogdieren. Daarbij is het landschap al even spectaculair met besneeuwde bergtoppen, vele gletsjers en vaak zijn voor de kust ook ijsbergen te zien. Op de bezoekersplaatsen ziet u gigantische zeeolifanten, aggresieve pelsrobben, macaroni pinguïns, verschillende soorten albatrossen, stormvogels, jagers en meeuwen. De meest in het oog springende soort is wel de koningspinguïn waarvan de aantallen bij locaties als Andrews Bay en Salisbury Plains werkelijk verpletterend zijn. Tot slot komt de historie van South Georgia tot leven bij het bezoek aan Grytviken; een oud walvisstation waar ook het enige museum van South Georgia is en waar de beroemde onderzoeker Sir Ernest Shackleton en zijn rechterhand Frank Wild begraven zijn.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 12-13 Naar Antarctica, de Scotia Sea

Na het bezoek aan South Georgia zet het schip koers het zuidwesten door de Scotia Sea naar het Antarctische Schiereiland. De grootste dierenrijkdom ziet u tijdens deze reis in South Georgia maar qua landschappen, gletsjers en ijsbergen is Antarctica natuurlijk ongeëvenaard. Op weg naar Antarctica wordt het lezingenprogramma weer voortgezet en onderweg worden de ijsbergen steeds talrijker.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 14-17 South Shetlands en het Antarctic Peninsula

Deze dagen zijn gereserveerd voor een verkenning het Antarctische Schiereiland en de South Shetlands. De Expeditieleider en de kapitein zullen de exacte route gezamenlijk samenstellen op basis van de weers- en ijscondities. Op weg naar Antarctica passeert u de noordkant van de Weddell Zee. Door de grote ijsplaten die in dit gebied aanwezig zijn is dit bij uitstek de plek om grote tafelijsbergen te zien. Langs de kust van het schiereiland zal worden getracht de mooiste baaien en meest bijzondere dierenkolonies in de route op te nemen en ook worden locaties van historisch belang en wellicht een onderzoeksstation in de route opgenomen. Zoals altijd is iedere genoemde locatie onder voorbehoud maar tot de plekken die vaak worden aangedaan behoren onder andere: het landschappelijk fraaie Neko Harbour, de prachtige baaien van Paradise Bay, de walvisrijke wateren van Wilhelmina Bay en het prachtige Neumeyer Channel. Het Poolse Arctowski onderzoeksstation en het Britse Port Lockroy zijn ook populaire landingsplaatsen. Adelie pinguins, keelbandpinguïns en ezelspinguïns zijn algemeen bij het schiereiland en weddell, krabeter en zeeluipaarden liggen vaak op de kust of ijsschotsen te rusten. Met name in de tweede helft van het seizoen zijn dwergvinvissen en bultruggen algemeen een ook orca's worden met enige regelmaat gespot. Wat u precies zult zien is natuurlijk nooit te voorspellen maar dat het indrukwekkende dagen zullen worden staat vast.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 18-19 Crossing the Drake

Tijdens deze twee dagen kunt u nagenieten van uw belevenissen bij het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetland Eilanden. Ook worden door de expeditiestaf nog weer verschillende presentaties gegeven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 20 Terugkeer in Ushuaia, einde van de cruise

Na het ontbijt gaat u van boord en eindigt deze expeditiecruise naar de Falkland Eilanden, South Georgia en het Antarctische Schiereiland.

Algemene informatie

20-daagse expeditiecruise langs de Falkland eilanden, South Georgia en Antarctica

 • code AQ0028
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 20 dagen
 • niveau 2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van de eenvoudigste suite. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze cruises worden ieder jaar op andere data gepland tussen november en maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden tijdens de cruise op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • gebruik van rubberlaarzen voor de excursies
 • waterdicht expeditiejacket
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • optionele activiteiten als kajakken, skieen en bergbeklimmen
 • eventuele brandstoftoeslagen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2021 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds