Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica, Falklands & South Georgia > Expeditie Antarctica

Expeditie Antarctica


De Antarctica reizen aan boord van de Hanseatic en de Bremen behoren zonder twijfel tot de meest comfortabele / luxe in ons reisaanbod. Beide zijn fantastische schepen met zeer goede cabins, uitgebreide faciliteiten en een perfecte service. Daarbij zijn het schepen met een zeer hoge ijsklasse wat staat voor veiligheid maar ook voor een echt expeditiekarakter. Er zijn voldoende zodiacs om alle passagiers gelijktijdig excursies te laten maken. De Antarctica reizen aan boord van de MS Hanseatic en de MS Bremen zijn per definitie zeer compleet omdat deze boten enkel langere cruises maken waarbij de Falkland Eilanden, South Georgia én het Antarctische Schiereiland worden bezocht. Wilt u het avontuur van Antarctica beleven maar wel de faciliteiten van een deluxe (****/*****) cruiseschip dan is "Expeditie Antarctica" zeker een overweging waard.


DIASHOW

RCGS Resolute is van de zwaarste ijsklasse (foto: HL-cruises)

Expeditie Antarctica

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise in Ushuaia

Deze cruise start aan het einde van de middag wanneer de boot de pier van Ushuaia verlaat op weg naar de Falkland Eilanden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2 Relaxen op zee op weg naar de Falklands

Vandaag bevindt u zich de hele dag op zee terwijl de boot koers zet richting de Falklands. Onderweg worden lezingen georganiseerd door de expeditiestaf over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op de natuur en geschiedenis van de Falkland Eilanden. Daarnaast kunt u natuurlijk gebruikmaken van alle publieke ruimtes op de Hanseatic.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 3-4 Excursies Falkland Eilanden

Deze expeditie gaat echt van start gedurende de twee dagen dat u excursies maakt langs de kusten van de Falkland Eilanden. De rijkdom van de vogelwereld wordt duidelijk zodra de zodiacs aan land gaan en u uitstapt. De Falkland Eilanden vormen een thuis voor meer dan 60 vogelsoorten waaronder rotsspringers, magellaanse pinguïns, koningspinguïns en albatrossen. Tijdens de excursies zal de expeditiestaf u allerlei informatie geven over de natuurlijke rijkdommen en ook over de geschiedenis van dit stukje Groot Brittanië in het zuiden van de Atlantische Oceaan.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 5-6 Relaxen op zee op weg naar South Georgia

Na het bezoek aan de Falklands vaart u nog 2 dagen verder in zuidoostelijke richting naar het faunaparadijs South Georgia. Onderweg worden weer lezingen gegeven waarbij ongetwijfeld de heroïsche reis van Sir Ernest Shackleton uitgebreid aan bod zal komen evenals de zeer grote biologische rijkdom van het eiland. Daarbij kunt u vanaf de boot speuren naar de zeevogels die het schip volgen zoals reuzenstormvogels, albatrossen en andere zeevogels.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 7-10 Excursies South Georgia

Deze dagen staan u zonder twijfel enkele adembenemende ervaringen te wachten tijdens de landingen op de door gletsjers en besneeuwde bergen gedomineerde kusten van South Georgia. Welke bezoekersplaatsen zullen worden aangedaan is afhankelijk van de omstandigheden, maar dat u zult worden overweldigd door de immense rijkdom van het dierenleven staat vast. Enkele highlights zijn de honderdduizenden koningspinguïns bij Salisbury Plains, de reuzenalbatrossen op Prion Island en de zeeolifanten en pelsrobben op de stranden van Andrews Bay. Daarbij wordt natuurlijk ook getracht een bezoek te brengen aan het oude walvisstation van Grytviken waar in het museum de tijd van de walvisvaart tot leven komt. Ook kunt u hier het graf van Shackleton bezoeken.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 11 Relaxen op weg naar de South Orkneys

Na een paar zeer indrukwekkende dagen kunt u vandaag op het schip uitrusten van de belevenissen en wellicht alvast een eerste selectie maken van de vele foto's die u ongetwijfeld in het eerste deel van deze expeditie naar Antarctica heeft gemaakt.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 12-16 Excursies Antarctica

Nadat in het eerste deel van de reis de rijkdom van de fauna vooral opvallend was staat het bezoek aan de Orkneys, de Weddell Zee, de Zuid-Shetland Eilanden en het Antarctische Schiereiland vooral in het teken van de machtige en soms woeste sneeuw- en ijslandschappen. Net als bij South Georgia zal ook het programma hier ter plekke worden vastgesteld op basis van de omstandigheden. Tot de highlights die vaak bezocht worden gedurende deze dagen horen het Orcadas Station op de South Orkney's, Deception Island, Half Moon Island en Elephant Island op de South Shetlands en Paradise Bay, Neko Harbour, Cuvervile Island, het Lemaire Channel en Port Lockroy.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 17 Via de Drake Passage naar Ushuaia

Na uw excursiedagen bij het Antarctische Schiereiland en de South Shetland Eilanden zet de boot koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 19 Aankomst in Ushuaia en einde van de cruise

In de nacht van dag 18 op 19 komt de boot aan in Ushuaia. Na het ontbijt wordt u naar het vliegveld van Ushuaia gebracht en eindigt de Expeditie Antarctica.

Algemene informatie

Deluxe expeditiecruise met de MS Hanseatic naar Antarctica, South Georgia en de Falklands

 • code AQ0062
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 19 dagen
 • niveau 2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Er zijn verschillende vertrekdata tussen begin november en eind februari.


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!

Let op!
U kunt alleen de cruise boeken maar de MS Hanseatic biedt ook totaalpakket aan incl. vluchten vanuit Duitsland. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden tijdens de cruise op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • hoteltransfers naar en van het cruiseschip
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds