Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica, Falklands & South Georgia > Epic Antarctica

Epic Antarctica

Falkland Eilanden, South Georgia en Poolcirkel


De expeditiecruise "Epic Antarctica" heeft z'n naam niet voor niets. Het is het langste en meest complete cruiseprogramma naar Antarctica, South Georgia en de Falklands van Quark Expeditions. U bezoekt eerste de Falklands met hun verrassend rijke dierenwereld. Ook kunt u hier door de 'piepkleine' hoofdstad Stanley wandelen met z'n onmiskenbaar Engelse uitstraling. Daarna bezoekt u het faunaparadijs South Georgia met z'n prachtige ruige landschappen en onvoorstelbaar rijke dierenwereld. Hier ziet u overweldigende aantallen koningspinguïns, zee-olifanten, zeeleeuwen, albatrossen en meer. Het laatste deel van de reis staat in het teken van het "Witte continent". U verkent eerste de highlights van het Antarctische Schiereiland zoals Paradise Bay, Neko Harbour, Pleneau Island en het Lemaire Channel. Vervolgens vaart u door naar de Poolcirkel voor nog meer en nog spectaculairde sneeuw- en ijslandschappen. Als u één keer in uw leven naar Antarctica gaat en u wilt tijdens die reis zo veel mogelijk zien dan is deze bijzondere cruise absoluut een aanrader.


DIASHOW

Koningspinguïns bij Andrews Bay (foto: Arno Luft)

Epic Antarctica

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Ushuaia

De expeditiecruise Epic Antarctica begint met de aankomst in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde en de belangrijkste uitvalsbasis voor excursies naar het Witte Continent. Na aankomst wordt u opgewacht en naar het hotel in de stad gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Start van de cruise

Vandaag wordt uw bagage van het hotel aan boord van de de boot gebracht. Het vertrek van de cruise vindt plaats in de late namiddag en u kunt de dag in Ushuaia dan ook grotendeels op eigen gelegenheid besteden met bijvoorbeeld een bezoek aan het Tierra del Fuego N.P. of een wandeling naar het boven Ushuaia in de Cordillera Darwin gelegen dan van de Martial Gletsjer.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 3 Oversteek naar de Falklands

De eerste dag op volle zee is een perfecte gelegenheid voor u om bekend te worden met het schip, de bemanning en de andere deelnemers aan deze bijzondere en lange Antarctica cruise. U kunt het dek verkennen, genieten van het uitzicht vanaf de brug of één van de vele presentaties bijwonen die gedurende de dag worden gegeven. De onderwerpen van deze presentaties hebben alle te maken met de gebieden die u gaat bezoeken en vormen dan ook een perfecte voorbereiding op de rest van de reis.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4-5 Falkland Eilanden

Gedurende twee dagen wordt er volop tijd uitgetrokken om de Falkland Eilanden te verkennen. De twee grootste attracties van deze kleine archipel, zijn de vriendelijkheid van de lokale bevolking en de rijkdom en diversiteit van het dierenleven op de eilanden. Op verschillende plaatsen worden de zodiacs te water gelaten voor tochtjes naar afgelegen kolonies zeedieren en zeevogels. Als de condities gunstig zijn kunnen kajakkers te water in rustige baaien op zoek naar bijvoorbeeld speelse dolfijnen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 6-7 Van de Falklands naar South Georgia

Na het bezoek aan de Falkland Eilanden is het twee dagen varen naar het overweldigende 'wildlife paradise' South Georgia. Tijdens de tocht zuidwaarts merkt u dat de temperatuur geleidelijk steeds verder daalt. U passeert op weg naar South Georgia ook de Antarctische convergentie; de zone waar het koude water van Antarctica zich mengt met warmer water uit noordelijker streken. Natuurlijk worden ook tijdens deze zeedagen de nodige lezingen gegeven ter voorbereiding op uw bezoek aan South Georgia. Een andere attractie tijdens de zeedagen is het spotten van vogels vanaf de brug.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 8-11 South Georgia

Gedurende maar liefst vier dagen heeft u de tijd voor de verkenning van South Georgia. Het eiland is een fenomeen voor vogelaars door de bijzondere soorten die er voorkomen zoals de wandering albatros, southern giant petrels en 5 soorten pinguïns. Vooral de immense kolonie koningspinguïns op de Salisbury Plains biedt een schouwspel om nooit te vergeten. Naast de dierenrijkdom heeft South Georgia ook een belangrijke rol gespeeld ten tijde de eerste exploraties van het zuidpoolgebied. De kundige gidsen zullen die historie voor u tot leven brengen tijdens de verschillende landingen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 12-13 Van South Georgia naar Antarctica

De laatste belangrijke 'halteplaats' op deze reis; het Antarctische schiereiland, ligt op nog eens 2 dagen varen vanaf South Georgia. Onderweg kunt u uw vogellijst verder aanvullen of weer luisteren naar lezingen over uiteenlopende ondwerpen. zoals de Antarctische voedsel kringloop of de levenscyclus van de bultrug walvis.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 14-16 Het Antactisch Schiereiland

De komende vier dagen maakt u een cruise langs de Zuidelijke Shetland Eilanden en de kust van het Antarctische schiereiland. U vaart langs spectaculaire ijsbergen en met ijs gevulde fjorden. Tijdens de boottocht heeft u 'gezelschap' van zeevogels en walvissen. Zo vaak als omstandigheden het toestaan gaat u met de zodiacs aan land voor bezoeken aan de mooiste plaatsen van het witte continent. Tijdens de landexcursies bezoekt u kolonies van onder andere zeeleeuwen en verschillende soorten pinguïns, fjorden vol ijsbergen en onderzoeksstations. Welke bezoekersplaatsen precies worden aangedaan hangt af van de condities maar plekken die veelal worden aangedaan zijn: Hannah Point, Port Lockroy, Petermann Island, Paradise Bay, Cuverville Island en Deception Island en het landschappelijk schitterende Lemaire Channel.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 17-18 Naar de Poolcirkel

Na enkele dagen te hebben genoten van de prachtige landschappen aan de westkant van het Antarctische Schiereiland zult u in de komende twee dagen de Poolcirkel oversteken. Dat lijkt wellicht 'logisch' maar in werkelijkheid komt slechts een klein deel van alle Antarctica cruises ten zuiden van de Polar Circle. Als de condities het toelaten staat u bij het passeren van de lijn op 66°33 graden zuiderbreedte aan dek om met de bemanning en andere passagiers te proosten op het land van schitterende ijsberglandschappen en de middernachtzon.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 19-20 Noordwaarts langs het Schiereiland

Na twee dagen in de omgeving van de Poolcirkel vaart u de komende dagen weer noordwaarts langs het Schiereiland. Hoewel u terugkeert op uw schreden zullen uw ervaringen ongetwijfeld weer anders zijn. Het weer bepaald natuurlijk in belangrijke mate hoe u het landschap ervaart en daarbij kunt u er zeker van zijn dat de expeditiestaf uitkijkt naar nieuw te bezoeken plaatsen of bijzondere dierwaarnemingen. Wellicht bent u in de gelegenheid met zodiacs tot vlakbij walvissen te komen, bezoekt u het bijzondere scheepswrak in Foyn Harbour of ziet u een groep orca's jagen op zeehonden of pinguïns.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 21-22 De Drake Passage

Op dag 21 van de cruise neemt u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 23 Einde van de cruise

Na het laatste ontbijt verlaat u de boot en wordt u naar de vastewal gebracht in Ushuaia. Daar eindigt deze expeditiecruise.

Algemene informatie

Lange cruise met een znaar de Falkland Eilanden, South Georgia en het Antarctisch schiereiland

 • code AQ0004
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 23 dagen
 • niveau 2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

accommodatie
Tijdens deze expeditiecruise kunt u aan boord kiezen uit verschillende huttypen

reisgezelschap
internationale groep

niveau
Fysiek gezien is deze expeditie-cruise niet zwaar. De omstandigheden (kou, deining, etc) kunnen wel pittig zijn.

reisperiode
Er zijn enkele vertrekdata per jaar tussen begin november en eind februari.


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!

Let op!
Start en eindpunt van deze cruise kunnen wisselen per vertrekdatum tussen Buenos Aires en Ushuaia.


Inbegrepen
 • expeditie-cruise op basis van volpension
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • hotelovernachting in Ushuaia voor de cruise
 • hoteltransfers voor en na de cruise
 • pre-departure informatie
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • expeditieparka
 • fotoverslag op DVD
 • het gebruik van waterdichte laarzen voor landings
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • evt. brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds