Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Voor gezinnen met één kind heeft de MV Ushuaia een mooi aanbod. Bij twee volwassenen die een superior cabin of suite boeken mag een kind van onder de 16 jaar gratis meereizen.


  home > Antarctica > Antarctica, Falklands & South Georgia > Classic South Georgia

Classic South Georgia


Classic South Georgia is de "Grand Tour" langs de Falklands, South Georgia de South Orkney Islands en het Antarctische Schiereiland van de MV Ushuaia. De naam Classic South Georgia suggereert wellicht een reis die enkel South Georgia aandoet, maar dat is niet het geval. Deze reis is een classic "Grand Tour".

Zoals alle vergelijkbare programma's kunt u tijdens deze reis genieten van de uitbundige fauna en spectaculaire landschappen van South Georgia, van het rijke dierenleven en het authentieke karakter van de Falklands en natuurlijk van de wilde en betoverende schoonheid van Antarctica.


DIASHOW

Op de pier van Ushuaia (foto: Arno Luft)

Classic South Georgia

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

De expeditiecruise Classic South Georgia start als u in de middag aan boord gaat van de MV Ushuaia die ligt aangemeerd aan de pier van Ushuaia. Nadat u zich heeft geïnstalleerd in uw cabin zet de boot koers door het Beaglekanaal richting de Falkland Eilanden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2 Op weg naar de Falklands

Deze eerste dag op zee is een perfecte gelegenheid om de MV Ushuaia, uw 'thuis' voor de komende periode dagen te verkennen. Daarbij worden door de expeditiestaf al verschillende lezingen gegeven over de te bezoeken gebieden. Ook bent u welkom op de brug of het dek om te speuren naar de verschillende zeevogels zoals albatrossen die het schip op z'n tocht vergezellen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 3 West Falklands

In de ochtend komt de MV Ushuaia aan bij West Point Island aan de westkant van de Falkland Eilanden. Op dit kleine eilandje leven enkele prachtige kolonies wenkbrauwalbatrossen en rockhoppers gebroederlijk samen. Na het bezoek aan West Point Island brengt een tochtje van ongeveer een uur u bij Carcass Island; het domein van Rob en Lorraine McGill. De zeldzame gestreepte caracara is hier een algemene verschijning en ook broeden er magellaanse en ezelspinguïns. Doordat het eiland vrij is van katten, ratten en muizen, komen er daarnaast verschillende kleine zangvogels voor (zoals de Cobb's wren, die elders in de Falklands zeer zeldzaam zijn.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4 East Falklands

Nadat gisteren twee eilanden aan de westkant van de Falklands zijn bezocht, legt de MV Ushuaia vandaag aan bij de oostkant van de archipel. Hier ligt Port Stanley, de hoofdstad van de Falklands. U krijgt de tijd om op eigen gelegenheid dit 2000 inwoners tellende stadje te verkennen. Voor een stukje historie is een bezoek aan het lokale museum zeer aan te bevelen. En wilt u geen cultuur maar nog meer wildlife?! Dan gaat u gewoon langs de waterkant zitten waar reuzenstormvogels regelmatig langs komen vliegen en de endemisch Falkland steamer ducks op de oever zitten.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 5-7 Op weg naar South Georgia

Na het bezoek aan de Falklands volgen enkele 'zeedagen' om het afgelegen South Georgia te bereiken. De MV Ushuaia heeft een open-brug beleid. Dit wil zeggen dat u (behoudens uitzonderlijke situaties), welkom bent op de brug om mee te kijken hoe de bemanning het schip navigeert. Daarnaast worden er dagelijks lezingen georganiseerd over de flora en fauna, de geschiedenis, de ecosystemen en tal van andere aspecten die betrekking hebben op de te bezoeken gebieden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 8-10 Excursies South Georgia

De komende drie dagen vormen zonder twijfel één van de hoogtepunten van deze cruise. Welke plekken er exact zullen worden aangedaan op het afgelegen South Georgia hangt af van de omstandigheden. Er zijn echter wel een paar plekken die, indien enigszins mogelijk, worden aangedaan. Tot deze plekken behoren: het oude walvisstation Grytviken met in de nabijheid het graf van Ernest Shackleton, de Salisbury Plain (de Serengeti of the south) met z'n zeeleeuwen, zeeolifanten, reuzenstormvogels en vooral z'n duizelingwekkende aantallen koningspinguïns, het prachtige alpiene landschap met hangende gletsjers van Gold Harbour, de macaronikolonie van Cooper Bay, de fabelachtige koningspinguïnkolonie van Andrews Bay en tenslotte Stromness en de Drygalski Fjord die beide vooral de moeite waard zijn vanwege hun prachtige landschappen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 11-12 Op weg naar Elephant Island en de South Shetlands

Na de dagen bij South Georgia kunt u de komend twee dagen relaxen aan boord en al uw indrukken van de afgelopen dagen verwerken terwijl de boot over de Scotia Sea koerst in de richting van Elephant Island en de South Shetlands. Natuurlijk worden er vandaag ook weer lezingen georganiseerd en is de brug open voor gasten.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 13 Elephant Island

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt op Elephant Island een bezoek gebracht aan Point Lookout aan de zuidkant of Point Wild aan de noordkust. Deze laatste locatie dankt z'n faam aan de beroemde expeditie van Shackleton die hier in 1916 strandde nadat het schip de 'Endurance' zonk. De manschappen van Shackleton moesten maar liefst 135 dagen op Elephant Island verblijven. Point Lookout is een goede plaats om pelsrobben en zee-olifanten te zien.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 14 Op weg naar het Antarctische Schiereiland

Dit is de laatste vaardag alvorens Antarctica wordt bereikt. U vaart vandaag door de Weddell Zee waarbij de bemanning en expeditiestaf ook vandaag weer op de uitkijk staan voor vogels, zeezoogdieren en bijzondere ijsbergen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 15-17 Antarctica en de South Shetlands

Net als op South Georgia is het onmogelijk het programma voor de drie dagen bij het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetland Eilanden vooraf exact in te vullen, maar ook hier wordt getracht de volgende highlights altijd in het programma op te nemen: King George Island is het grootste eiland van de Zuid-Shetlands en de basis voor talrijke onderzoeksstations, daarbij zijn er kolonies van adelie- en keelbandpinguïns, Antarctische sterns, koningsaalscholvers en reuzenstormvogels. Deception Island is een half verzonken vulkaankrater waar de MV Ushaia bij goed weer naar binnen kan varen. Op het strand liggen thermale bronnen die voor een Antarctisch warm bad zorgen. Brown Bluff is ee landingsplaats aan de noordpunt van het Antarctic Peninsula waar adelie- en ezelspinguïns nestelen. Hope Bay tenslotte is een door de Depot gletsjer uitgesleten baai waar de Argentijnse Esperanza basis is gevestigd.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 18-19 De Drake Passage

Op dag 18 van de cruise neemt u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 20 Einde van de cruise

Na het ontbijt gaat u aan land in Ushuaia en eindigt uw expeditiecruise naar de Falklands, South Georgia en Antarctica.


Vertrekdata en prijzen


Hieronder vindt u een overzicht van alle programma's en geplande vertrekdata van Classic South Georgia. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype. Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs.

Blauwe icoontjes : optioneel bij te boeken speciale excursies / activiteiten
Groene icoontjes : speciale excursies / activiteiten die zijn inbegrepen in de cruiseprijs

13-10-243-11-2422 dagenM/V Ushuaiav.a. € 9140
13-10-253-11-2522 dagenM/V Ushuaiav.a. € 9140


Algemene informatie

Een heel complete expeditie-cruise langs de Falklands, South Georgia, de South Orkneys, Weddell Zee en het Antarctische Schiereiland op de MV Ushuaia

 • code AQ0038
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 7.500 - € 10.000
 • reisduur 20 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van een c-cabin. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data

accommodatie
Er zijn op de MV Ushuaia verschillende kamertypen beschikbaar die alle variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruise vindt plaats in november


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditie-cruise op basis van volpension
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • pre-departure informatie
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • evt. brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • verzekeringen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds