Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica, Falklands & South Georgia > Albatros - South Georgia classic

Albatros - South Georgia classic

Falklands, South Georgia & Antarctica - Albatros Expeditions


Deze reis betreft het Antarctica, South Georgia en Falklands programma uitgevoerd op de Ocean Albatros of de Ocean Victory. Tijdens deze cruise kunt u eerste genieten van de historie en de verrassende dierenwereld van de Falkland Eilanden. Daarna vaart u door naar het faunaparadijs van South Georgia waar u versteld zult staan van de dierenrijkdom. Met name de aantal koningspinguïns zijn op sommige plaatsen echt overweldigend. Tot besluit van deze prachtige complete cruise bezoekt u het Antarctische Schiereiland waar u kunt genieten van de spektaculaire kustlandschappen, ijsbergen en meer. Op de dagen dat het land nabij is wordt getracht twee keer per dag een zodiacexcursie of wandeling te maken dus een intense en actieve kennismaking met het reisgebied is bij dit cruiseprogramma zeker gegarandeerd.


DIASHOW

Zodiactochtje bij Pleneau Island (foto: Arno Luft)

Albatros - South Georgia classic

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

Deze reis start in Ushuaia, Argentinië - de meest zuidelijke stad ter wereld. U kunt vandaag deze levendige Patagonische stad, of de benen strekken in de omliggende bossen. U kunt ook een dagtocht buiten de gebaande paden overwegen naar de ruige natuur van Tierra del Fuego. Het eiland Tierra del Fuego is een paradijs voor wandelaars met ruige, met sneeuw bedekte bergen, gletsjers, bloemrijke weiden en rijke drassige wetlands. In de middag gaat u aan boord het het schip. Na de verplichte veiligheidsoefening begint de expeditie terwijl u door de kalme wateren van het beroemde Beaglekanaal vaart (genoemd naar het schip van Charles Darwin). Deze steile zeestraat verdeelt het zuiden van Tierra del Fuego tussen Chili en Argentinië en is het startpunt voor duizenden expedities naar het onbekende. Let goed op voor walvissen en dolfijnen terwijl het schip opstoomt richting de stormachtige Drake Passage.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2 Op weg naar de Falklands

Gedurende deze dag volgt het schip de stroming van de Zuid-Atlantische Oceaan richting de Falkland Eilanden. Deze archipel ongeveer half zo groot als Nederland heeft maar zo'n 3600 inwoners. De eilanden zijn in de historie door Spanje, Frankrijk, Engeland en Argentinië betwist. In 1840 werd het een Britse kolonie en in 1982 vond de Falkland oorlog plaats omdat Argentinië probeerde de eilanden in te lijven. Tegenwoordig gaat het goed met de eilanden door de verkoop van visrechten in de zeeën rond de eilanden en door het opkomende toerisme.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 3-4 Excursies op de Falkland Eilanden

Twee dagen lang kunt u genieten van de natuurlijk en ook de culturele / historische rijkdom van de Falkland Eilanden. De eerste dag bezoekt u één of meerdere van de meer afgelegen westelijke eilanden zoals Saunders, Carcass of Westpoint Island. Deze zijn vooral de moeite waard vanwege hun rijke dierenleven met grote kolonies rockhopper pinguïns, wenkbrauwalbatrossen en koningsaalscholvers. De tweede dag brengt u een bezoek aan Stanley. Een onmiskenbaar Engels enclave aan de zuidpunt van Zuid-Amerika. Rode postbussen, witgeschilderde pubs met fish & chips, en schuimende pinten bier. De inwoners van de Falklands zijn trots op hun thuisland en dat zie je nergens beter dan in Stanley.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 5-6 Op weg naar South Georgia

Vanaf de Falklands richt het schip zijn steven richting South Georgia. De zeeën kunnen op dit traject ruig zijn en het gebied staat niet voor niets bekend als de "roaring forties" en de "thundering fifties". Met de stabiele schepen waarmee deze cruise gemaakt wordt zult u de overtocht echter goed en in ca. 2 dagen kunnen voltooien.

Op weg naar South Georgia zal ook veel aandacht worden besteed aan 'bio-security' en de expeditiestaf zal u helpen kleding en uitrusting zo te reinigen dat het risico op introductie van ziekten en vreemde soorten op South Georgia nihil is. Daarnaast worden aan boord lezingen gegeven over diverse onderwerpen betreffende South Georgia door de deskundige expeditie-staf.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 7-9 Excursies bij South Georgia

Een strook grillige bergen doorboort de broeierige wolken van de Zuidelijke Oceaan. Met ijs bedekte toppen doemen op boven de door stormen gewassen stranden, terwijl gletsjers uit de kop van diepe fjorden gluren.

Daarbij is South Georgia een waar fauna paradijs. Stranden wemelen van honderdduizenden koningspinguïns, misschien wel enkele van de meest elegante dieren op aarde. Ze moeten strijden om ruimte met de overvloedige Antarctische pelsrobben - die allemaal wanhopig hun territoria verdedigen en verwoed strijden om partners - en ze moeten de zuidelijke zeeolifanten vermijden waarmee de strande ook vol liggen. Kleine Zuid-Georgische Pippits en Pijlstaarteenden (ooit bijna uitgestorven) zijn er nu in overvloed, en stormvogels, albatrossen en aalscholvers nestelen op de steile hellingen en draaien daarboven door de lucht. In de zee sluipen zeeluipaarden op zoek naar hun volgende pinguïnmaaltijd, pelsrobbenpups spelen in het ondiepe water en voor de kust krioelt een grote verscheidenheid aan walvissoorten van krill. Nergens anders op aarde kan bogen op zo’n diversiteit aan dieren in het wild, of in zulke hoeveelheden; South Georgia moet je echt ervaren om te geloven.

Net als op Antarctica wordt de exacte route bij South Georgia bepaald door de weers- en zeeomstandigheden, maar vooral door de wind en de deining. Het ervaren expeditieteam en kapitein zullen echter hun uiterste best doen om de mogelijkheden om te verkennen te maximaliseren. Tot de opties behoren een bezoek aan de uitgestrekte pinguïnkolonies van Salisbury Plain en St Andrew's Bay, de bezichtiging van de voormalige walvisstations van Lieth en Stromness, genieten van het landschap en de zeehondenkolonies van Gold Harbour, of het verkennen van het fascinerende ontdekkingserfgoed van dit eiland in Grytviken (waar de legendarische ontdekkingsreiziger Sir Ernest Shackleton ligt begraven). South Georgia is een ‘live-changing’ place waar iedere bezoeker na afloop in verwondering zal vertrekken.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 10-11 Van South Georgia naar Antarctica

Nu is het tijd om de beroemde De Passage over te steken - de watermassa die Patagonië en het Antarctische Schiereiland scheidt. De Drake Passage staat bekend om de onstuimige omstandigheden en de sterke westenwind.

De dagen op de Drake Passage zullen goed worden besteed aan de voorbereiding op onze aankomst op Antarctica. Uw expeditieleider zal u uitgebreid informeren over hoe u veilig Antarctica kunt verkennen en uw impact op deze kostbare wildernis kunt minimaliseren. Ook zijn er lezingen over de te (mogelijk) te bezoeken locaties en krijgt u hints en tips voor het observeren van dieren in het wild. Naast alle lezingen en informatie kunt u ook dagelijks genieten van de het heerlijke eten, de prachtige observation lounge en andere faciliteiten aan boord van het schip zoals een gym en een spa.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 12-15 Excursies bij Antarctica

Het Antarctische avontuur begint op de South Shetland Islands, een keten van ruige rotsen die het noordelijkste punt van Antarctica markeert. Het is ook een van de rijkste op het gebied van dieren in het wild, met grote kolonies Gentoo- en Kinbandpinguïns en een overvloed aan grote zeevogels, zoals roofzuchtige reuzenstormvogels. Landingsplaatsen die bezocht kunnen worden op de South Shetland Islands zijn onder meer het zwarte stomende zand en de roestende ruïnes van Deception Island (een actieve vulkanische krater), de bruisende pinguïnkolonies van Aitcho en Half Moon Islands, of de oude ankerplaats van zeehondenjagers in Yankee Harbour.

Daarna vaart het schip verder zuidwaarts naar de regio rond de Gerlache Strait. Dit is het koudste deel van de reis. De exacte route zal worden onderworpen aan een zorgvuldige planning door de expeditieleider en kapitein, en aan onze gasten worden uitgelegd tijdens regelmatige avondbriefings. We zullen er echter naar streven een aantal locaties te bezoeken die het beste van deze verbluffend mooie regio laten zien.

De Straat van Gerlache, bestaande uit de 'ruggengraat' van het Antarctisch Schiereiland en een groot aantal gletsjer- en bergachtige eilanden. Dit is het landschap wat de meeste mensen voor zich zien als ze aan Antarctica denken. Bewonder de enorme ijsbergen en uitgestrekte gletsjers tijdens een Zodiac-cruise in Paradise Bay. Laat je ontroeren door pinguïns die teder voor hun kostbare eieren zorgen en hun nesten op Cuverville Island fel verdedigen. Kijk hoe het ijs in de helderblauwe oceaan stort tijdens een wandeling over de actieve gletsjers van Neko Harbour. Ervaar het oude Antarctica in historische hutten zoals Damoy Point, liefdevol gerestaureerd en open voor iedereen. Voel het water van de klap van een bultrug tijdens een Zodiac-safari in de Wilhelminabaai. Bewonder het ontzagwekkende landschap tijdens een cruise door het Lemaire Channel. Waar de reis u ook precies naartoe voert, er zijn endemische dieren in het wild, een boeiende geschiedenis en adembenemende natuurlijke schoonheid in overvloed.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 16-17 Terug naar de bewoonde wereld

Na de heerlijke dagen bij Antarctica vaart het schip weer noordwaarts terug over de Drake Passage naar de meer gastvrije oevers van het Beaglekanaal en Ushuaia, Argentinië. Tijdens de tijd op zee worden er aan boord een verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd en kunt u nagenieten van uw reis. Ontspan met een vakkundig bereide cocktail in de Nordic Bar in het gezelschap van nieuwe vrienden, geniet van de kennis en passie van ons expeditieteam tijdens lezingen in de Shackleton Lounge, of speur vanaf de brug naar zeevogels die het schip op z’n tocht noordwaarts vergezellen.

Tijdens de laatste avond aan boord kunt u samen met de kapitein en officieren proosten tijdens de Farewell Cocktail Party. Deze wordt gevolgd door een presentatie van foto's en video door onze fotograaf aan boord; een ideale gelegenheid om uw Antarctische avontuur opnieuw te beleven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 18 Aankomst Ushuaia, einde cruise

Op de ochtend van de laatste dag komt het schip terug bij de pier van Ushuaia. Bomen, gras en een drukke stad komen je misschien vreemd voor na de witte wildernis van Antarctica! Na een stevig ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning en het Albatros expeditieteam. U neemt 'memories for a lifetime' mee als u via de loopplank terugkeert naar de bewoonde wereld.


Vertrekdata en prijzen


Hieronder vindt u een overzicht van alle programma's en geplande vertrekdata van Albatros - South Georgia classic. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype. Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs.

Blauwe icoontjes : optioneel bij te boeken speciale excursies / activiteiten
Groene icoontjes : speciale excursies / activiteiten die zijn inbegrepen in de cruiseprijs

1-11-2419-11-2419 dagenOcean Victoryv.a. € 14650
kajakken optioneel
1 dag langer dan het reguliere programma
19-11-246-12-2418 dagenOcean Albatrosv.a. € 14550
kajakken optioneel
18 daagse cruise in omgekeerde richting
18-12-244-1-2518 dagenOcean Victoryv.a. € 14450
kajakken optioneel  sneeuwschoenwandelen optioneel
18 daagse cruise in omgekeerde richting
4-1-2521-1-2518 dagenOcean Albatrosv.a. € 16120
kajakken optioneel
6-3-2524-3-2519 dagenOcean Victoryv.a. € 14930
kajakken optioneel
19-daagse cruise in omgekeerde richting
16-12-252-1-2618 dagenOcean Victoryv.a. € 15850
kajakken optioneel  sneeuwschoenwandelen optioneel
cruise in omgekeerde richting


Algemene informatie

Cruise met Albatros Expeditions naar Antarctica, South Georgia en de Falklands

 • code AQ0093
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 19 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende huttypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden plaats van november t/m maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • cruise op basis van gekozen cabintype
 • alle zodiac-landingen en excursies, volgens programma
 • expeditie parka
 • gebruik rubberlaarzen
 • infosessies en lezingen aan boord
 • Engelssprekend expeditieteam
 • volpension op het schip - ontbijt, lunch, diner en snacks
 • gratis huiswijn, bier en frisdrank tijdens het diner
 • gratis thee en koffie 24 uur beschikbaar
 • belastingen en landingsrechten
 • speciale fotoworkshops
 • welkomst- en afscheidscocktailparty's
 • gedeelde transfers naar en van het schip
Niet inbegrepen
 • optionele excursies en activiteiten
 • dranken (anders dan koffie en thee)
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven (bijv. Albatros Polar Spa-diensten, Albatros Ocean Boutique-aankopen)
 • verzekeringen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds