Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Antarctica, Falklands & South Georgia > Albatros South Georgia Classic

Albatros South Georgia Classic


Albatros South Georgia Classic is een programma met South Georgia, de Falklands en Antarctica wat wordt uitgevoerd door de schepen van Albatros Expeditions. Het is een min of meer klassieke 'Grand tour' met één groot verschil ten opzichte van de meeste Grand Tours en dat is dat het schip zich bij Antarctica focust op de Antarctic Sound en de Weddell Sea en niet op het Antactic Peninsula en de South Shetlands. Daardoor is dit een mooi complementair programma voor klanten die na een klassiek Antarctica cruise toch graag een keer terug willen om ook South Georgia en de Falklands te bezoeken. Voor het overig is het een cruise waarbij er natuurlijk volop aandacht is voor de rijke fauna van zowel South Georgia als van de Falklands.


DIASHOW

Koningspinguïn bij Gold Harbour (foto: Arno Luft)

Albatros South Georgia Classic

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise in Ushuaia

Vandaag start de cruise in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde. Het grootste deel van de dag kunt u nog naar eigen inzicht invullen. Tegen het einde van de middag kunt u aan boord gaan en vertrekt het schip zuidwaarts richting Antarctica
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2-3 Op weg naar Antarctica

Deze eerste twee volle dagen bent u op zee en vaart het schip over de beroemde / beruchte Drake Passage. Hoewel het hier flink kan spoken zijn het schip en de bemanning er volledig op toegerust om u veilig naar Antarctica te brengen. Onderweg worden lezingen gegeven ter voorbereiding van de komende excursiedagen in Antarctica. Andere momenten kunt u naar de brug van het schip voor een mooi uitzicht en kansen op het spotten van verschillende soorten zeevogels en misschien ook walvissen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 4-7 De Antarctic Sound en de Weddell Sea

Tijdens de meeste cruises die Antarctica, South Georgia en de Falklands aandoen worden de highlights van het het Antarctic Peninsula bezocht. Tijdens dit programma ligt de focus echter op het gebied van de Weddell Sea en de Antarctic Sound. Het grote voordeel daarvan is dat deze reis meer complementair is met een klassiek Antarctica programma en derhalve een ideale optie voor klante die al eens een klassieke cruise hebben gedaan en nu ook een cruise inclusief South Georgia en de Falklands willen doen. Tijdens de dagen bij Antarctica wordt getracht om zowel een continentale landing op Antarctica te maken, als op de kusten van de Antarctic Sound. Het precieze programma wordt bepaald door de kapitein en de expeditiestaf maar in ieder geval zal er gespeurd worden naar de immense tafelijsbergen die in dit gebied voorkomen en zal worden getracht één van de grote pinguïnkolonies uit dit gebied te bezoeken.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 8-13 De Drake Passage en South Georgia

Na de verkenning van de Weddell Sea zet het schip koers richting Elephant Island met als het volgende hoofddoel het faunaparadijs South Georgia. Het dierenleven op dit zeer geïsoleerd gelegen eiland is extreem uitbundig met immense aantallen koningspinguïns, zeeleeuwen, zeeolifanten en talloze andere dieren. Daarnaast heeft een bezoek aan South Georgia ook altijd een historische component, bijvoorbeeld door een bezoek aan het oude walvisstation grytviken waar de beroemde explorer Sir Ernest Shackleton ligt begraven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 14-15 Op weg naar de Falklands

Na drie dagen bij South Georgia volgen weer twee zeedagen op weg naar de Falklands. Hier heeft u heerlijk de tijd om na te genieten van de overweldigende indrukken die South Georgia ongetwijfeld heeft achtergelaten. Daarnaast worden er weer diverse lezingen georganiseerd en bent u welkom op de brug.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 16-17 Port Stanley en de Falkland Eilanden

De planning is dat het schip ergens in de ochtend binnenloopt in de beschutte baai bij Port Stanley. Hier wordt u vervolgens aan land gebracht waarna u op eigen gelegenheid de kleine hoofdstad van de Falklands met z'n onmiskenbare Engelse invloeden kunt verkennen. De volgende dag worden (afhankelijk van de weersomstandighdeden) twee landingen gemaakt op enkele van de meest bijzondere en dierenrijke bezoekersplaatsen van de Falklands.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 18 Terug naar Ushuaia

"All good things come to an end" en na het bezoek aan de Falklands wordt de terugreis naar Ushuaia ingezet.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 19 Aankomst in Ushuaia en ontscheping

Vroeg in de ochtend komt u aan in Ushuaia. Na het ontbijt gaat u van boord en kunt u desgewenst naar het vliegveld worden gebracht voor het eventuele vervolg van uw reis. Daarna eindigt dit cruiseprogramma.

Algemene informatie

Expeditie-cruise naar South Georgia, de Falklands en Antarctica (Weddell Sea en Antarctic Sound)

 • code AQ0089
 • Prijsindicatie pp vanaf: > € 10.000
 • reisduur 19 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende huttypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden ongeveer plaats van okt t/m maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • cruise op basis van het gekozen cabintype
 • maaltijden tijdens de cruise op basis van volpension
 • transfers tussen stad en schip en scchip en airport
 • zodiacexcursies volgens programma
 • expeditieparka
 • gebruik rubberlaarzen voor landingen
 • gratis koffie en thee
 • lezingen aan boord door de expeditiestar
Niet inbegrepen
 • extra excursies en activiteiten buiten de omschrijving
 • overigen maaltijden
 • drankjes (anders dan koffie en thee)
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven
 • verzekeringen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds