Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Voor gezinnen met één kind heeft de MV Ushuaia een mooi aanbod. Bij twee volwassenen die een superior cabin of suite boeken mag een kind van onder de 16 jaar gratis meereizen.


  home > Antarctica > Actieve en overige cruises > Weddell Sea Quest

Weddell Sea Quest


De Weddell Sea Quest is een expeditiecruise waarbij een combinatie wordt gemaakt van een bezoek aan het 'ruige en onontdekte' Antarctica van de Weddell Zee met het bekendere en meer bereisde Antarctica van het westelijke schiereiland en de Zuid-Shetland Eilanden.

De grote attracties van de Weddell Zee zijn machtige tafelijsbergen die afkomstig zijn van de grote ijsplaten aan de oostkant van het Antarctische Schiereiland. Daarbij is de Weddell Zee de belangrijkste locatie voor de twee pinguïnsoorten die endemisch zijn voor Antarctica te weten de adeliepinguïn en de keizerspinguïn. Tijdens de dagen aan de westkant van het Antarctische Schiereiland bezoekt u enkele van de 'traditionele' highlights van Antarctica zoals Paradise Harbour, het Lemaire Channel, Deception Island en Cuverville Island.


DIASHOW

Adeliepinguïns gaan te water

Weddell Sea Quest

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de Weddell Sea Quest

De Weddell Sea Quest start wanneer u tegen het einde van de middag aan boord gaat van de MV Ushuaia op de pier van Ushuaia. Nadat u zich heeft geïnstalleerd in uw cabin kunt u naar het dek gaan om vanaf daar afscheid te nemen van het Zuid-Amerikaanse vasteland. Het schip verlaat de haven en zet dan koers richting het zuiden door het Beagle Kanaal en de Mackinlay Pass.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2-3 De oversteek van de Drake Passage

Dag twee en drie van de cruise worden gebruikt voor de oversteek van de Drake Passage. Deze zeestraat - genoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake die in 1578 in deze zuidelijke streken verkeerde - staat bekend om z'n vaak woeste zeeën. Tijdens de oversteek van de Drake Passage wordt ook de Antartactische convergentie gepasseerd. Dit is de scheidslijn tussen het warme water uit noordelijker zeeën en het koude water van de zuidpool. Door het mixen van wateren is er rond de convergentie altijd veel dierenleven te zien. Als de condities gunstig zijn kan op de middag van dag drie wellicht al een eerste landing gemaakt worden op de Zuid-Shetland Eilanden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4-6 Verkenningen in de Weddell Zee

De Weddell Zee is het gebied ten zuidoosten van het Antarctische Schiereiland. Vaak zijn in de Weddell Zee immense tafelijsbergen te zien die zijn afgebroken van de Larsen, de Ronne en de Filchner ijsplaten. Het is zeer de moeite waard om 's ochtends in het eerste ochtendlicht aan dek te zijn, als de lage zon de steilwanden van deze immense ijsbergen verlicht. Tijdens de drie dagen in de Weddell Zee wordt natuurlijk getracht zoveel mogelijk landingen te maken. Tot de populaire landingsplaatsen van de MV Ushuaia behoren: het Argentijnse Esperanza Station aan de westkant van de Antarctic Sound, Devil Island en Paulet Island met hun indrukwekkende kolonies van adeliepinguïns en Brown Bluff op de noordpunt van het Antarctische Schiereiland.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 7-9 Verkenningen bij het schiereiland en de Shetlands

Na het bezoek aan de Weddell Zee vaart de MV Ushuaia langs de kust van het schiereiland zuidwaarts. Onderweg vaart de MV Ushuaia door enkele van de mooiste waterwegen zoals de Gerlache Strait, het Errera Channel, het Neumayer Channel en natuurlijk het smalle en spectaculaire Lemaire Channel. Daarbij worden bezoeken gebracht aan enkele van de mooiste landingsites van het westelijk Schiereiland zoals het prachtige Paradise Bay, Cuverville Eiland met z'n grote ezelspinguïnkolonie en Port Lockroy. Daarna worden dan nog enkele excursies gemaakt op de Zuid-Shetland Eilanden (meestal Deception Island en Half Moon Island).
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 10-11 Over de Drake Passage terug naar Ushuaia

Na zes dagen van avontuur en ontdekkingen, wendt de boot vandaag z'n steven definitief noordwaarts voor de tocht terug over de Drake Passage in de richting van Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 12 Aankomst in Ushuaia en einde van de cruise

Na het laatste ontbijt gaat u aan land in Ushuaia en eindigt de Weddell Zee Quest naar Antarctica.

Algemene informatie

Expeditie-cruise naar de Weddell zee en de highlights van het Antarctisch schiereiland

 • code AQ0025
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 12 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van een standard-cabin zonder eigen sanitair. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruise vindt meestal plaats begin december


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditie-cruise op basis van volpension
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • pre-departure informatie
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • evt. brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2021 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds