Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Actieve en overige cruises > Pionierreis Antarctica

Pionierreis Antarctica

Expeditiecruise naar onbekend Antarctica


Een heuse expeditie! De Pionierreis Antarctica is een echte expeditie-cruise in de ware zin des woords. Deze reis is een echte ontdekkingstocht omdat tijdens de reis verschillende plekken op het programma staan die eigenlijk zelden door klassieke Antarctica cruises worden bezocht. Na de oversteek wordt eerst de omgeving van de Antarctic Sound en de Weddell Sea verkend, en vervolgens vaart het schip zuidwaarts langs het schiereiland richting het Wright Ice Piedmont en Brabant en Anvers Island. Welke landingen er precies gemaakt zullen worden kan niet vooraf worden voorspeld maar dat u minder andere schepen zult zien in de omgeving van de plaatsen die u bezoekt dan tijdens klassieke Antarctica cruises is meer dan waarschijnlijk. Door dit bijzondere programma is deze cruise ook zeer geschikt voor reizigers die al eens naar Antarctica zijn geweest en graag terug zouden gaan maar dan wel graag andere locaties willen bezoeken.


DIASHOW

IJsberg aan 'portside', Drygalski Fjord (foto: Arno Luft)

Pionierreis Antarctica

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

Deze expeditiecruise naar het Antarctische Schiereiland start in de middag als u in Ushuaia aan boord gaat. U vertrekt vervolgens en zet koers door het Beagle Kanaal naar het Antarctische schiereiland.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2-3 De Drake Passage

De eerste dagen van de cruise worden gebruikt voor de oversteek van de Drake Passage. Deze oversteek wordt gekenmerkt door vaak onstuimige omstandigheden. Onderweg kunt u aan boord lezingen volgen over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op uw aanstaande bezoek aan Antarctica. De enige wildwaarnemingen gedurende deze dagen bestaan uit pelagisch levende zeevogels zoals verschillende soorten albatrossen en stormvogels. Meestal komen gelijktijdig met de zuidelijke Shetlandeilanden ook de eerste ijsbergen in zicht.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4 De ijslandschappen van de Arctic Sound

Na de oversteek van de Drake Passage vaart de boot naar de Weddell Sea, via de vaak met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound. Aan de noordzijde van de Antarctic Sound bevindt zich Dundee Island, waar een landing gepland staat in Petrel Cove. Hier bevindt zich het verlaten Argentijnse ‘Base Petrel’ station, met zijn enorme vliegtuig hangaar. Het was op deze plek dat de Amerikaan Lincoln Elsworth, samen met Herbert Hollick-Kenyon, in 1935 de eerste vlucht over het Antarctisch continent voltooide.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 5 Naar de Wright Ice Piedmont

Het volgende reisdoel is de Wright Ice Piedmont bij Graham Land, die gekarteerd werd aan de hand van foto’s, genomen tussen 1955 en 1957. Een Piedmont is een type gletsjer die zich over een vlak terrein verspreid, deze is vernoemd naar de broers Wilbur en Orville Wright, die in 1903 de eerste waren die in een vliegtuig vlogen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 6 Valdivia uitzichten

Varend langs de westkust van Graham Land, verkent u Valdivia Point, genoemd naar het Duitse onderzoeksschip Valdivia tijdens de ‘Swedish Antarctic Expedition’ van Otto Nordenskjöld. Verder naar het westen ziet u mogelijk ook Challenger Island en Bluff Island.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 7 De baaien van Brabant Island

De boot vervolgt z'n route aan de westzijde van Brabant Island. Waar precies landingen uitgevoerd gaan worden is nog niet bekend maar in ieder geval staan verkenningen van Avicenna Bay, Buls Bay en als voer voor psychologen, de Freud Passage op het programma.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 8 Anvers Island avontuur

Aan de noordoost kust van Anvers Island ligt, Fournier Bay waarzal worden getracht een landing te maken. Vermoedelijk werd de baai voor het eerst gezien tijdens de Duitse Dallmann expeditie van 1873 – 74 en werd hij gekarteerd tijdens de Antarctic Expedition van Jean-Baptiste Charcot (1903 - 05).

De baai werd vernoemd naar de Franse Admiraal Ernest Fournier. Een andere plek die op de nominatie staat voor een bezoek is Inverleith Harbour, ook in het noordoosten van Anvers Island. Hier bevindt zich zich een enorme kolonie zuidpoolsternen bevindt. Ook zijn Weddell zeehonden hier vaak in groten getale te vinden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 9-10 Drake Passage

Vandaag neemt u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia.

N.B. De weerverwachting op de Drake passage bepaald het uiteindelijke tijdstip van vertrek uit Antarctica.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 11 Terugkeer in Ushuaia

U komt in de ochtend weer aan in Ushuaia. Hier eindigt de cruise en vervolgens wordt u naar het vliegveld van Ushuaia gebracht.

Algemene informatie

Expeditie-cruise naar zelden bezochte gebieden langs het Antarctisch schiereiland

 • code AQ0076
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 11 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende huttypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden plaats van november t/m maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • transfer van de boot naar het vliegveld op de dag van aankomst
 • gebruik van rubberlaarzen voor landingen
Niet inbegrepen
 • optionele activiteiten als duiken en kajakken
 • overige drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds