Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Actieve en overige cruises > Antarctica - Off the beaten track

Antarctica - Off the beaten track


Dit cruiseprogramma van One Ocean Expeditions is een actieve Antarctica cruise waarbij er speciaal tijd is ingeruimt door activiteiten als langere wandelingen, sneeuwschoentochten, fotografie excursies, zeekajakkken (mogelijk met overnachting) en skiën. Het schip functioneert tijdens de reis als een soort mobiele "mountain lodge" van waaruit de activiteiten kunnen worden ondernomen.


DIASHOW

Pangatochtje in Paradise Bay (foto: Irene ter Heijden)

Antarctica - Off the beaten track

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

Deze reis start in de middag als u via de pier van Ushuaia aan boord gaat van de Akademik Ioffe, uw 'thuis' voor de komende 10 dagen. Vroeg in de avond verlaat de Akademik Ioffe de haven van Ushuaia en vaart de boot door het Beagle kanaal zuidwaarts richting Kaap Hoorn en de Drake Passage.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2-3 Op weg naar Antarctica

Dag 2 en dag 3 van de cruise zijn zeedagen. U heeft volop de tijd voor een verkenning van het schip en de expeditiestaf zal lezingen organiseren over verschillende onderwerpen met betrekking tot de te bezoeken reisgebieden. Ook kunt u vanaf het dek of de brug speuren naar de zeevogels, walvissen en natuurlijk de ijsbergen die steeds talrijker worden naarmate het continent dichter wordt benaderd.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4-10 Zuid-Shetland Eilanden en Antarctica

Gedurende de 7 dagen dat u bij het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetland Eilanden verblijft is alles erop gericht om u Antarctica op een zo mooi mogelijk manier te laten ervaren. U maakt wandelingen, bezoekt dierenkolonies, verkend historische plaatsen en wetenschappelijke basis. Natuurlijk worden ook zodiactochtjes door het ijs gemaakt. Daarnaast is het voor iedereen mogelijk om deel te nemen aan sneeuwschoen wandelingen en speciale fotografie excursies. Voor degenen die zich daarvoor hebben ingeschreven zijn er de mogelijkheden om toerski tochten en of kajaktochten te maken. Daarbij zal iedereen aan boord in de gelegenheid worden gesteld een nacht kamperend op het ijs door te brengen. Omdat u tijdens deze cruise maar liefst 7 dagen bij het Antarctische Schiereiland verblijft is er zeker ook de gelegenheid om ver zuidelijk door te varen. Omdat dit programma voornamelijk in het voorseizoen plaatsvindt, zijn er goede kansen de migratie van de pinguïns te zien.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 11-10 Over de Drake Passage

Na de excursies bij het Antarctische Schiereiland start de terugreis naar Ushuaia. U steekt eerst de Bransfield Strait over en start daarna met de 2 dagen durende oversteek van de Drake Passage.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 12 Aankomst in Ushuaia

Vroeg in de ochtend komt u aan in Ushuaia. Na het ontbijt gaat u van boord en eindigt deze reis naar de Zuid-Shetland Eilanden en het Antarctische Schiereiland.

Algemene informatie

Actieve expeditie-cruise met bijzondere landingsplaatsen naar het Antarctisch schiereiland.

 • code AQ0039
 • reissom op aanvraag
 • reisduur 13 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

accommodatie
Er zijn verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze cruises vinden alleen plaats in onze winterperiode


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden tijdens de cruise op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • 1 kampeernacht tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • optionele activiteiten als duiken en kajakken
 • eventuele brandstoftoeslagen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds