Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Poolcirkel expedities > Poolcirkel en Antarctisch Schiereiland

Poolcirkel en Antarctisch Schiereiland
Eigen video van Ander Licht Reizen over een Antarctica Poolcirkel expeditie met de MV Ortelius.

De Poolcirckel en het Antarctisch Schiereiland is zoals de meeste Poolcirkel programma's vergelijkbaar met een klassieke Antarctica cruise waarbij er echter een aantal extra dagen zijn uitgetrokken om verder langs de kust van het Antarctische Schiereiland naar het zuiden te varen en te trachten tot bezuiden de Poolcirkel te komen.


DIASHOW

Een topdag ten zuiden van de poolcirkel (foto: Arno Luft)

Poolcirkel en Antarctisch Schiereiland

DIASHOW

Krabeters op het zeeijs in de Crystal SSound (foto: Arno Luft)

Poolcirkel en Antarctisch Schiereiland

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise met vertrek uit Ushuia

De eerste dag van deze poolcirkel expeditie verloopt zoals eigenlijk iedere start van een Antarctische cruise. U gaat in de middag aan boord van uw expeditieschip waarna de boot koers zet richting het zuiden. Eerst vaart u door de beschutte wateren van het Beagle kanaal en de fjorden van Tierra del Fuego. Daarna volgen de vaak onstuimige zeeën van de Drake Passage.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2-3 Oversteek van de Drake Passage

De Drake Passage staat bekend als één van de meest 'wilde' zeestraten op aarde. De overtocht is dan ook voor vele reizigers aanvankelijk een bron van zorg en twijfel. Hoewel het soms flink kan spoken kan het ook deze oversteek rustig verlopen. Als u zich wapent tegen zeeziekte hoeft deze oversteek helemaal geen 'straf' te zijn. De expeditiestaf geeft talloze lezingen over de geschiedenis, het klimaat, de nederzettingen en natuurlijk de flora en fauna van Antarctica.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4-9 Zuid-Shetlands, het Schiereiland en de Poolcirkel

Gedurende de dagen dat u bij het Antarctische Schiereiland verblijft zijn er verschillende opties. Het programma voor deze dagen zal ter plekke zo optimaal mogelijk worden samengesteld op basis van de lokale condities. Een speciale attractie voor het Antarctische naseizoen zijn de grote aantallen (bultrug)walvissen die zich in deze periode tegoed doen aan de rijke krill voorraden van de zuidelijke Oceaan voordat ze weer noordwaarts migreren. Hoewel het programma afhankelijk is van de weersomstandigheden en ijscondities, zijn er wel een aantal locaties die vaak tijdens deze cruise bezocht worden. Hieronder volgt een opsomming van vaak bezochte landingsplaatsen:

Livingston Island – Grote aantallen ezels- en keelbandpinquïns bij Hannay Point en reuzenstormvogels en zeeolifanten op verschillende stranden.
Deception Island – De half verzonken vulkaankrater van Deception Island is een van de meest populaire bezoekersplaatsen binnen de South Shetlands. De krater vormt een natuurlijk haven voor schepen. Er zijn hete bronnen die worden gevoed door de vulkanische activiteit en er is een oud walvisstation. In het dramatische landschap van zwart lavazand leven verder talloze vogelsoorten zoals kaapse stormvogels, kelpmeeuwen, jagers en Antarctische sterns. Wilson’s stormvogeltjes en zwartbuikstormvogeltjes nestelen ook in de ruïnes van het walvisstation.
Cuverville Island – Cuverville is een klein eilandje met steile kusten wat is gelegen tussen de bergen van het Antarctische Schiereiland en Rongé Island. Op Cuverville leeft een grote kolonie ezelspinguïns en ook nestelen er vele paartjes grote jagers.
Neko Harbour – Deze bezoekersplaats toont u een machtig landschap met indrukwekkende gletsjers en door de wind gebeeldhouwde sneeuw. Tijdens zodiactochtjes heeft u hier prachtige uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen en ook is hier vaak mogelijk om aan land te gaan op het Antarctische continent.
Paradise Bay – Een landschappelijk fabelachtige plek! Paradise Bay voldoet voor veel reizigers precies aan het ‘droombeeld’ wat ze voor hun bezoek hadden van Antarctica met wit besneeuwde bergen, gletsjers en blauwe wateren. In de meestal rustige wateren van Paradise Bay worden vaak bultruggen en dwergvinvissen gespot.
Booth, Pléneau & Petermann Islands – Als de ijscondities het toestaan (wat in de Antarctische nazomer meestal wel het geval is) vaart de boot natuurlijk door het spectaculaire Lemaire Channel waar naast het fraaie landschap kan worden gespeurd naar adelie pinguïns en koningsaalscholvers. Ook zeeluipaarden worden in deze omgeving met enige regelmaat gespot. Crystal Sound – De Crystal Sound is een vaak met ijsschotsen bezaaide baai juist ten noorden van de Poolcirkel. Vaak wordt de ochtend na het bezoek aan de Crystal Sound de Poolcirkel overgestoken.
Detaille Island – Zoals de meeste plaatsen ten zuiden van de Poolcirkel ook weer een landschappelijk mooie plek met een verlaten Brits onderzoeksstation.
Fish Islands – Bij de Fish Islands liggen de meest zuidelijke kolonies van adelie pinguïns en koningsaalscholvers bij het Antarctische Schiereiland.
Melchior Islands – Een prachtige landschap met vaak talrijke ijsbergen. Walvissen, krabeters en zeeluipaarden worden hier ook regelmatig gespot en het is een mooie locatie om te kajakken en te duiken.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 10-11 Terugreis naar Ushuaia

Gedurende deze dagen vaart u terug over de Drake Passage naar Ushuaia. U heeft volop de tijd om na te genieten van uw belevenissen in Antarctica en met uw medepassagiers uw ervaringen te delen. Ook op de terugreis organiseert de expeditiestaf nog weer enkele lezingen.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 12 Einde van de cruise

Na het ontbijt gaat u van boord in Ushuaia en eindigt uw cruise naar Antarctica en de poolcirkel. U wordt vervolgens naar het vliegveld gebracht.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Algemene informatie

Expeditie-cruise waarbij wordt getracht om zover zuidelijk te varen dat de Poolcirkel kan worden overgestoken.

 • code AQ0016
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 12 dagen
 • niveau 2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De vermelde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste hutttype. We informeren u graag over de exacte prijs van de door u gewenste cruisedatum en huttype.

accommodatie
De verschillende schepen hebben verschillende kamertypen beschikbaar met elk een eigen mate van comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze reis vindt vindt voornamelijk plaats in de Antarctische nazomer (februari - maart)


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • hoteltransfers naar en van het cruiseschip
 • gebruik van rubberlaarzen voor landingen
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • optionele activiteiten als duiken en kayakken
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds