Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

Voor gezinnen met één kind heeft de MV Ushuaia een mooi aanbod. Bij twee volwassenen die een superior cabin of suite boeken mag een kind van onder de 16 jaar gratis meereizen.


  home > Antarctica > Poolcirkel expedities > Polar circle quest

Polar circle quest


De Polar Circle Quest is een enigszins verlengde versie van de "Classic Antarctica - MV Ushuaia" reis waarbij de extra dagen worden gebruikt om te trachten met het schip door te varen tot bezuiden de poolcirkel.

Na de oversteek van de Drake Passage blijft de MV Ushuaia gedurende 6 dagen varen langs de westkust van het Antarctische Schiereiland en bij de Zuid-Shetland Eilanden. U bezoekt kolonies met duizenden pinguïns, geniet van prachtige gletsjerlandschappen, wandelt over stranden met zeeleeuwen en verkent streken naar het zuiden rond Yalour en Detaille Island waar de meeste Antarctische cruises niet komen.


DIASHOW

Langs de kust van Stonington Island (foto: Arno Luft)

Polar circle quest

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de Polar Circle Quest

De Polar Circle Quest start wanneer u tegen het einde van de middag aan boord gaat van de MV Ushuaia op de pier van Ushuaia. Nadat u zich heeft geïnstalleerd in uw cabin kunt u naar het dek gaan om vanaf daar afscheid te nemen van het Zuid-Amerikaanse vasteland. Het schip verlaat de haven en zet dan koers richting het zuiden door het Beagle Kanaal en de Mackinlay Pass.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2-3 De oversteek van de Drake Passage

Dag 2 en 3 van de cruise worden gebruikt voor de oversteek van de Drake Passage. Deze zeestraat - genoemd naar de beroemde ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake die in 1578 in deze zuidelijke streken verkeerde - staat bekend om z'n vaak woeste zeeën. Tijdens de oversteek van de Drake Passage wordt ook de Antarctische convergentie gepasseerd. Dit is de scheidslijn tussen het warme water uit noordelijker zeeën en het koude water van de zuidpool. Door het mixen van wateren is er rond de convergentie altijd veel dierenleven te zien. Als de condities gunstig zijn kan op de middag van dag 3 wellicht al een eerste landing gemaakt worden op de Zuid-Shetland Eilanden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4-9 Zuid-Shetlands, Antarctica en de Poolcirkel

De verkenning van de Zuid-Shetland Eilanden en het Antarctische Schiereiland en de tocht zuidwaarts richting de poolcirkel zijn de hoofddoelen van de komende zes dagen. Na een enkele excursie op de South Shetlands wordt de Bransfield Strait overgestoken naar het schiereiland. Daar vaart de MV Ushuaia door enkele van de mooiste waterwegen zoals de Gerlache Strait, het Errera Channel, het Neumayer Channel en natuurlijk het smalle en spectaculaire Lemaire Channel. Daarbij worden bezoeken gebracht aan enkele van de mooiste landingsites van het westelijke Schiereiland zoals het prachtige Paradise Bay, Cuverville Eiland met z'n grote ezelspinguïnkolonie en Port Lockroy. Daarna tracht de MV Ushuaia zo ver mogelijk zuidwaarts te varen waarbij waarschijnlijk excursies gemaakt worden naar de Yalour Islands en het ten zuiden van de poolcirkel gelegen Detaille Island. Op de terugweg worden dan nog enkele excursies gemaakt op de Zuid-Shetland Eilanden (meestal Deception Island en Half Moon Island).
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 10-11 Drake Passage terug naar Ushuaia

Na zes dagen van avontuur en ontdekkingen wendt de boot vandaag z'n steven definitief noordwaarts voor de tocht terug over de Drake Passage in de richting van Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 12 Aankomst in Ushuaia en einde van de cruise

Na het laatste ontbijt gaat u aan land in Ushuaia en eindigt uw poolcirkel expeditie naar Antarctica.


Vertrekdata en prijzen


Hieronder vindt u een overzicht van alle programma's en geplande vertrekdata van Polar circle quest. De prijzen zijn vanaf prijzen voor het goedkoopste kamertype. Heeft u belangstelling dan controleren we voor u graag de beschikbaarheid en sturen u een vrijblijvende offerte met een exacte prijs.

Blauwe icoontjes : optioneel bij te boeken speciale excursies / activiteiten
Groene icoontjes : speciale excursies / activiteiten die zijn inbegrepen in de cruiseprijs

15-2-2526-2-2512 dagenM/V Ushuaiav.a. € 8060


Algemene informatie

Poolcirkel expeditie met de MV Ushuaia langs de Zuid-Shetlands en Antarctica waarbij zal worden getracht de poolcirkel over te steken.

 • code AQ0013
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 12 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van een c-cabin. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data

accommodatie
Er zijn op de MV Ushuaia verschillende kamertypen beschikbaar die alle variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
deze expeditiecruise vindt plaats in februari


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditie-cruise op basis van volpension
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • pre-departure informatie
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • evt. brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • verzekeringen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds