Ander Licht Reizen
Al meer dan 10 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Poolcirkel expedities > Journey below the Antarctic Circle

Journey below the Antarctic Circle


De "Journey below the Antarctic Circle" is in feite een reis die veel gelijkenissen vertoont met een klassiek Antarctica programma. U steekt tweemaal de Drake Passage over en verkent per schip de westkust van het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetland Eilanden. Het grootste verschil is dat deze cruise 2 dagen langer duurt waardoor het mogelijk is verder zuidwaarts langs het Schiereiland te varen, waarbij zal worden getracht ten zuiden van de Poolcirkel te komen. Dit betekent niet dat u dagen achter elkaar enkel varend doorbrengt. Ook tijdens de tocht naar het zuiden en de terugtocht noordwaarts worden excursies te voet en per zodiac gepland waarbij u Antarctica niet alleen ziet vanaf een boot maar ook voelt, hoort, ruikt en meemaakt. Een speciale attractie van deze tour is dat u de gelegenheid krijgt 1 nacht te kamperen tijdens de cruise.


DIASHOW

Wandeling bij Whalers Bay

Journey below the Antarctic Circle

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

Deze reis start in de middag als u via de pier van Ushuaia aan boord gaat van de Akademik Ioffe, uw 'thuis' voor de komende 10 dagen. Vroeg in de avond verlaat de Akademik Ioffe de haven van Ushuaia en vaart de boot door het Beagle kanaal zuidwaarts richting Kaap Hoorn en de Drake Passage.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2-3 Op weg naar Antarctica

Dag 2 en dag 3 van de cruise zijn zeedagen. U heeft volop de tijd voor een verkenning van het schip en de expeditiestaf zal lezingen organiseren over verschillende onderwerpen met betrekking tot de te bezoeken reisgebieden. Ook kunt u vanaf het dek of de brug speuren naar de zeevogels, walvissen en natuurlijk de ijsbergen die steeds talrijker worden naarmate het continent dichter wordt benaderd.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4-10 Antarctica en de Poolcirkel

Na het oversteken van de Drake Passage zet de Akademik Ioffe gelijk koers richting het zuiden. Het eerste doel van de cruise is om bezuiden de Poolcirkel te komen via de Martha Strait of Marguerite Bay. Als de ijs- en weerscondities gunstig zijn probeert het schip zo ver mogelijk naar het zuiden door te varen op zoek naar landingsplaatsen met een cultuurhistorische of landschappelijke waarde. Vanaf het meest zuidelijke punt van de route zet de boot koers langs de westrand van het Antartische Schiereiland waarbij iedere dag bijzondere bezoekersplaatsen zullen worden aangedaan. Daarbij vaart u door spectaculaire waterwegen als de Crystal Sound, het Lemaire Channel, het Neumeyer Channel en de Gerlache Strait. Bezoekersplaatsen die vaak deel uitmaken van dit programma zijn onder andere: Neko Harbour, Wilhelmina Bay, Petermann Island en de Yalours. Voor liefhebbers is het mogelijk om tijdens deze dagen een nacht op de vaste wal te kamperen. Deze dagen hebben hoe dan ook een intens scala aan ervaringen voor u in petto: het magische gezicht van imposante ijsbergen, de grappige activiteiten in de pinguïnkolonies, de spanning bij de benadering van zeezoogdieren in een zodiac en de verwondering bij het betreden van deze unieke witte wereld. Wat u precies tijdens deze dagen zult beleven kunnen we u niet beloven, dat het indrukwekkend zal zijn wel.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 11-12 Over de Drake Passage

Na de excursies bij het Antarctische Schiereiland start de terugreis naar Ushuaia. U steekt eerst de Bransfield Strait over en start daarna met de 2 dagen durende oversteek van de Drake Passage.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 13 Aankomst in Ushuaia

Vroeg in de ochtend komt u aan in Ushuaia. Na het ontbijt gaat u van boord en eindigt deze reis naar de Zuid-Shetland Eilanden en het Antarctische Schiereiland.

Algemene informatie

Expeditie-cruise naar het Antarctisch schiereiland waarbij zal worden getracht de Zuidpoolcirkel over te steken

 • code AQ0042
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 7.500 - € 10.000
 • reisduur 13 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van een triple cabin zonder eigen sanitair. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden plaats in januari


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden tijdens de cruise op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • 1 kampeernacht tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • optionele activiteiten als duiken en kajakken
 • eventuele brandstoftoeslagen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2019 Groenestraat 294 6531 JC  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds