Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Poolcirkel expedities > Quest for the Antarctic Circle

Quest for the Antarctic Circle


Dit cruiseprogramma is bij uitstek geschikt voor degenen die de pure verblijfstijd bij Antarctica van de gewone Classic Antarctica programma's te kort vinden. Tijdens deze expeditiecruise verblijft u maar liefst 8 dagen langs de kust van het Antarctische Schiereiland en de zuidelijke Shetland Eilanden. Tijdens de tocht wordt u een divers en actief excursieprogramma aangeboden met gemiddeld 3 excursies per dag. Dat kunnen excursies of wandelingen aan land zijn maar bijvoorbeeld ook zodiactochtjes. Een andere belangrijke attractie van deze cruise is het oversteken van de poolcirkel, mits de ijscondities het toestaan. Tijdens reguliere cruises is de tijd te kort om door te varen tot aan de poolcirkel maar tijdens deze cruise is dat qua tijdsduur wel mogelijk.


DIASHOW

Sfeervol uitzicht vanaf Port Lockroy (foto: Arno Luft)

Quest for the Antarctic Circle

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Ushuaia

De Quest for the Antarctic Circle begint met de aankomst in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde en de belangrijkste uitvalsbasis voor excursies naar Antarctica. Na aankomst wordt u opgewacht en naar het hotel in de stad gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Start van de cruise

Vandaag wordt uw bagage van het hotel aan boord van de boot gebracht. Het vertrek van de cruise vindt plaats in de late namiddag en u kunt de dag in Ushuaia dan ook grotendeels op eigen gelegenheid besteden met bijvoorbeeld een bezoek aan het Tierra del Fuego N.P. of een boottocht over het Beagle kanaal.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 3-4 De Drake Passage

Op dag 2 van de cruise start u met de oversteek van de Drake Passage die in totaal zo'n 2 dagen duurt. Deze zeestraat tussen Zuid-Amerika en Antarctica is genoemd naar de 16e eeuwse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake en staat bekend om z'n 'woelige baren'. Tijdens de oversteek kunt u natuurlijk vanaf de brug speuren naar zeevogels of walvissen, maar er worden ook verschillende lezingen georganiseerd ter voorbereiding op het aanstaande bezoek aan Antarctica.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 5-6 Het Antarctisch Schiereiland en Zuid-Shetlands

Tijdens deze twee dagen wordt u ondergedompeld in de bijzondere wereld van Antarctica en de sub-Antarctische Eilanden. U bezoekt kolonies van ezels-, adelie- en keelbandpinguïns, zet (als de weersomstandigheden dit toestaan) voet aan land op Antarctica, maak zodiactochtjes door fabelachtige baaien met bizarre ijsformaties, spot met enig geluk bultrug- of Minke walvissen en orca's, brengt een bezoek aan historische locaties en …. geniet. Wat u gedurende deze dagen exact zult beleven hangt natuurlijk ook af van de omstandigheden ter plaatse, maar in principe maakt u twee landingen per dag op uiteenlopende locaties als Paradise Bay, Neko Harbour, Port Lockroy, Deception Island, etc.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 7-8 Poolcirkel oversteek

Na de eerste verkenningen bij het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetland Eilanden wordt gedurende deze dagen getracht om met de MS Expedition zuidwaarts te varen tot bezuiden de zuidpoolcirkel. Natuurlijk is deze poging afhankelijk van de lokale weersomstandigheden en ijscondities.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 9-11 Het Antarctisch Schiereiland en Zuid-Shetlands

Tijdens deze drie dagen gaat u door met de verkenning van de bijzondere wereld van Antarctica en de sub-Antarctische Eilanden. Afhankelijk van de omstandigheden en de op dagen 5 en 6 van de cruise al bezochte locaties zal een programma worden samengesteld.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 12 De Drake Passage

Op dag 11 van de cruise neemt u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 14 Einde van de cruise

Na het ontbijt gaat u aan land in Ushuaia en eindigt uw expeditiecruise naar Antarctica.


Vertrekdata en prijzen

Voor deze reis staan vooralsnog geen vertrekdata meer op de planning. De reis staat echter nog op de website omdat wij verwachten dat er nog wel weer nieuwe data zullen worden gepland.


Algemene informatie

expeditiecruise naar Antarctica waarbij zal worden getracht de poolcirkel over te steken

 • code AQ0027
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 14 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 1-3
 • startpunt Ushuaia

accommodatie
Er zijn op de MS Expedition verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden plaats alleen plaats van december tot maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditie-cruise op basis van volpension
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • hotelovernachting in Ushuaia voor de cruise
 • pre-departure informatie
 • Antarctica reisgids (Engels)
 • het gebruik van waterdichte laarzen voor landings
 • Expeditieparka voor boekingen van een Cat. 5 suite
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • evt. brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • hoteltransfers voor en na de cruise
 • verzekeringen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds