Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Klassieke Antarctica cruise > Discover Antarctica

Discover Antarctica


Tijdens deze klassieke Antarctica reis met de Ocean Endeavour betreedt u de betoverende wereld van sneeuw en ijs van het witte continent. Eeuwenlang oefent Antarctica als een grote aantrekkingskracht uit op (vaak onverschrokken) ontdekkingsreizigers. Hoewel u tegenwoordig absoluut niet meer onverschrokken hoeft te zijn om naar Antarctica te reizen blijft het wel een reis voor mensen met een gevoel voor avontuur en de wens om nieuwe horizons te verkennen.

Tijdens deze cruise verkent u de ijswildernis van het Antarctische Schiereiland met hoge besneeuwde bergtoppen, imposante gletsjers en bizar gevormde ijsbergen. Daarnaast is er altijd aandacht voor de dieren van dit gebied zoals verschillende soorten pinguïns, pelsrobben, walvissen en zeevogels als albatrossen en stormvogels. De verkenning vindt plaats met als basis het comfortabele / luxe expeditiecruiseschip de Ocean Endeavour.


DIASHOW

Uitzicht vanaf Horseshoe Island (foto: Arno Luft)

Discover Antarctica

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Ushuaia, start van Discover Antarctica

De Discover Antarctica reis start bij aankomst op de het vliegveld van Ushuaia. U wordt opgewacht door medewerkers van de Ocean Endeavour die voor u de transfer naar het hotel regelen. Afhankelijk van uw tijdstip van aankomst kunt u de rest van de dag in Ushuaia naar eigen inzicht besteden. Wellicht wilt u nog wat zaken kopen voor de cruise in de winkels langs de hoofdstraat Av. San Martin en er zijn ook nog enkele kleine musea in Ushuaia
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Vertrek van de Ocean Endeavour uit Ushuaia

De ochtend kunt u nog naar eigen inzicht besteden. Wilt u wandelen dan zou u een taxi kunnen nemen naar het dal van de Martial gletsjer boven de stad. U kunt hier een mooie wandeling maken door dit hoog in de Cordillera Darwin gelegen dal. Na afloop is het heerlijk koffie drinken in de restaurantjes nabij de parkeerplaats. Tegen het einde van de middag gaat u aan boord van de Ocean Endeavour waar het expeditieteam en de bemanning u welkom zullen heten. Na een heerlijk welkomstdiner zet het schip door het Beagle kanaal koers naar het zuiden.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 3-4 Crossing the Drake Passage

Deze twee dagen vaart het schip over de beruchte Drake Passage die zijn naam dank aan de beroemde Engelse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake. Hoewel de zeeën woest kunt zijn op 'de Drake', vallen de condities ook heel vaak mee. Tijdens deze dagen kunt u lezingen volgend die het expeditieteam geeft of bijvoorbeeld yoga lessen volgen. Daarbij bent u welkom op de brug om vanaf daar te genieten van het uitzicht en te speuren naar dieren als albatrossen en walvissen. Aan het einde van de tweede dag van de Drake Crossing komt vermoedelijk voor het eerst de landmassa van Antarctica in het zicht.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 5-8 Antarctica en de Zuid-Shetland Eilanden

De komende vier dagen vormen zonder twijfel het hoogtepunt van de Discover Antarctica reis. U verkent de Zuid-Shetland Eilanden en het Antarctische Schiereiland. U vaart per zodiac tussen prachtige 'gebeeldhouwde' ijsbergen, wandelt langs pinguïnkolonies, klimt naar een uitzichtpunt voor prachtige uitzichten over de omgeving en wellicht bezoekt u een Antarctisch onderzoeksstation.

Welke locaties precies bezocht zullen worden is te allen tijde afhankelijk van de omstandigheden en valt nooit exact te voorspellen. Wat we wel durven te voorspellen is dat Antarctica zal u betoveren met z'n spectaculaire bergpanorama's, indrukwekkende gletsjer, met ijs bezaaide waterwegen en niet te vergeten het bijzondere dierenleven. Tijdens de verplaatsingen van highlight naar highlight worden door het expeditieteam nog weer lezingen gegeven en u kunt gebruik maken van de gym en wellness facilteiten aan boord.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 9-10 Terug naar Zuid-Amerika

Met een 'ijsberg' aan ervaringen en foto's verlaat u Antarctica. Tijdens de tocht terug over de Drake passage heeft u alle tijd om na te genieten van de vele bijzondere ervaringen die u tijdens de cruise heeft opgedaan.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 11 Einde van de cruise in Ushuaia

Vroeg in de ochtend komt u aan in Ushuaia. Na het ontbijt wordt de bagage verzameld en van boord gebracht en als de douane het schip heeft geklaard mag u van boord. Reist u vandaag verder dan brengt de organisatie van de Ocean Endeavour u nog naar het vliegveld. Daar eindigt uw 'Discover Antarctica' avontuur.

Algemene informatie

Klassieke expeditie-cruise naar Antarctica met de Ocean Endeavour

 • code AQ0078
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 12 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 3-4
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van de goedkoopste kamer aan boord. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data

accommodatie
Er zijn op de verschillende boten verschillende kamertypen beschikbaar die alle variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden plaats van eind oktober t/m half maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditie-cruise op basis van volpension
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • hotelovernachting in Ushuaia voor de cruise
 • hoteltransfers voor en na de cruise
 • pre-departure informatie
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • gebruik van een expeditieparka en laarzen
 • gebruik van gym, sauna, zwembad en whirlpool
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • evt. brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2021 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds