Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika


  home > Antarctica > Klassieke Antarctica cruise > Classic Antarctica - MV Ushuaia

Classic Antarctica - MV Ushuaia


Deze expeditiecruise naar het Antarctische Schiereiland doet z'n naam Classic Antarctica eer aan. De cruise start in Ushuaia, daarna steekt u de Drake Passage over en vervolgens verkent u gedurende 4 of 5 dagen per klein of middelgroot cruiseschip een aantal van de bekendste bezoekersplaatsen van het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetlands. Afhankelijk van de omstandigheden vaart u met kleine zodiac's tussen de ijsbergen van Paradise Bay, staat u temidden van enorme aantallen pinguïns en aalscholvers op Paulet Island en bezoekt u historische plaatsen zoals Deception Island. Andere mogelijke landingsplaatsen zijn: Melchior Island, Cuverville Island, Portal Point, Neko Harbour, Pléneau Island en als de ijscondities het toestaan Petermann Island waar zich de meest zuidelijk gelegen kolonie ezelspinguïns bevindt. Sommige vertrekdata hebben een 11-daags, andere een 10-daags programma.


DIASHOW

De Ushuaia

Classic Antarctica - MV Ushuaia

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

De Classic Antarctica expeditiecruise begint vandaag in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde. Het vertrek van de cruise vindt plaats in de namiddag en u kunt de dag in Ushuaia dan ook grotendeels op eigen gelegenheid besteden met bijvoorbeeld een bezoek aan het Tierra del Fuego N.P. of een boottocht over het Beaglekanaal.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2-3 De Drake Passage

Dag 2 en 3 van de cruise worden gebruikt voor de oversteek van de Drake Passage. Deze oversteek wordt gekenmerkt door vaak onstuimige omstandigheden. Onderweg kunt u aan boord lezingen volgen over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op uw aanstaande bezoek aan Antarctica. De enige wildwaarnemingen gedurende deze dagen bestaan uit pelagisch levende zeevogels zoals verschillende soorten albatrossen en stormvogels. Meestal komen gelijktijdig met de Zuidelijke Shetlandeilanden ook de eerste ijsbergen in zicht.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4-8 Het Antarctisch Schiereiland en Zuid-Shetlands

Deze vier dagen vormen onbetwist het hoogtepunt van de Antarctische cruise. U start meestal met een verkenning van de Zuid-Shetlands en reist dan door naar het schiereiland.
De Zuid-Shetlands zijn een waar dierenparadijs. Immense pinguïnkolonies en stranden die worden geregeerd door Antarctische pelsrobben en zeeolifanten maken elke dag die u hier doorbrengt onvergetelijk. Getracht wordt te landen bij Pendulum Cove op Deception Island, King George Island met z’n grote vogelrijkdom en op Livingston Island.
Het Antarctische Schiereiland staat door z’n bijzondere karakter en historie garant voor een unieke ervaring. Er is tijdens de cruise volop tijd om te genieten van de verbazingwekkende landschappen; een maagdelijke wildernis van sneeuw, ijs, bergen en fjorden. Daarbij is er ook hier veel te genieten qua dierenleven. Behalve pinguïns is er een grote kans op het zien van Weddell zeehonden, zeeluipaarden, orka’s, bultruggen en minke’s walvissen. Gemiddeld worden per dag 2 landingen gemaakt.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 9-10 De Drake Passage

Op dag 9 van de cruise neemt u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 11 Einde van de cruise

Na het laatste ontbijt gaat u aan land in Ushuaia en eindigt uw expeditiecruise naar Antarctica.

Algemene informatie

Klassieke expeditiecruise op de MV Ushuaia naar het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetlands

 • code AQ0021
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 11 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van de goedkoopste kamer aan boord. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data

accommodatie
Er zijn op de MV Ushuaia verschillende kamertypen beschikbaar die alle variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden plaats van begin november t/m half maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditie-cruise op basis van volpension
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • pre-departure informatie
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • evt. brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds