Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Klassieke Antarctica cruise > Classic Antarctica Explorer

Classic Antarctica Explorer


De Classic Antarctica Explorer is het klassieke Antarctica programma van de luxe expeditiecruiseschepen de Hebridean Sky en de Island Sky. Het programma lijkt in grote lijnen op dat van de andere klassieke Antarctica cruises en het onderscheid zit hem vooral in het comfort van de twee 'zusterschepen'. Alle cabins aan boord van deze boot zijn ruime suites met een minimale oppervlakte van 20 vierkante meter. Hoewel beide schepen garant staat voor een comfortabel verblijf, wordt wel een echt expeditiecruise-achtig programma aangeboden met dagelijkse zodiactochtjes en excursies. Daarbij kan de cruise ook worden uitgebreid met optionele activiteiten als kajakken en kamperen.


DIASHOW

Paradise Bay (foto: Polar Latitudes)

Classic Antarctica Explorer

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Ushuaia

Dit programma start met uw aankomt in Ushuaia. Gelegen in Tierra del Fuego in het uiterste zuiden van Argentinië wordt Ushuaia ook wel de meest zuidelijke stad op aarde genoemd. Tijdens een optionele informatiebijeenkomst in de avond kunt u alvast kennismaken met een deel van uw medereizigers en vragen stellen over het aanstaande reisavontuur.
Overnachting: hotel op basis van halfpension

Dag 2 Vertrek van de boot naar Antarctica

De ochtend heeft u nog vrij en Ushuaia en kunt u gebruiken om op eigen gelegenheid de stad en de omgeving te verkennen. Ongeveer halverwege de middag wordt u bij het hotel opgehaald voor de transfer naar de pier van Ushuaia. Nadat u uw intrek heeft genomen in uw suite volgt een bijeenkomst over veiligheid en orientatie aan boord die wordt gevolgd door het welkomsdiner. Daarna zet de boot koers richting het zuiden waarbij u bij mooi weer kunt genieten van de prachtige berglandschappen rondom het Beaglekanaal.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 3-4 Oversteek van de Drake Passage

Deze twee dagen bent u bezig met de oversteek van de Drake Passage. Op zee kunt u de tijd gebruiken om aan dek te speuren naar zeevogels als stormvogels, albatrossen en wellicht zijn ook zeezoogdieren als walvissen en dolfijnen te zien. Daarbij worden onderweg lezingen gegeven over verschillende aan Antarctica gerelateerde onderwerpen zoals fauna, geschiedenis en geologie. Doorgaans komen tegen het einde van dag 4 de Zuid-Shetlandeilanden in zicht.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 5-9 Excursiedagen Antarctica en South Shetlands

Deze vier dagen vormen zonder twijfel het hoogtepunt van deze expeditiecruise. Het programma voor deze dagen is altijd afhankelijk van ijs- en weersomstandighden maar de expeditiestaf zal in overleg met de agent zorgen voor een zo boeiend mogelijk programma met bezoeken aan dierenkolonies, beschutten baaien, zeeengtes, locaties van historische belang, onderzoeksstations en gebieden waar walvissen fourageren.

Locaties die vaak deel uitmaken van de route zijn Neko Harbour, Paradise Harbour, Wilhelmina Bay, Lemaire Channel, Penola Channel en het Neumeyer Channel. Onderzoekstations die deel uit zouden kunnen maken van de route zijn het Poolse Arctowski Station, het Oekrainse Vernadsky Station of het Engelse Port Lockroy. Dieren die u tijdens de route naar alle waarschijnlijkheid wel te zien zult krijgen zijn adelie, ezels en keelbandpinguïns, weddell seals, krabeters, zeeolifanten, zeeluipaarden, bultrugwalvissen en kleine vinvissen. Wat u precies te zien zult krijgen is nooit te voorspellen maar dat u zult kunnen genieten van de fraaie landschappen en rijke natuur staat vast.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 10-11 Drake Passage terug naar Ushuaia

Tijdens deze twee dagen kunt u nagenieten van uw belevenissen bij het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetland Eilanden. Ook worden door de expeditiestaf nog weer verschillende presentaties gegeven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 12 Terugkeer in Ushuaia en einde van de cruise

Na het ontbijt gaat u van boord en eindigt deze expeditiecruise naar Antarctica.

Algemene informatie

Klassieke Antarctica cruise met de Hebridean Sky en de Island Sky

 • code AQ0032
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 5.000 - € 7.500
 • reisduur 12 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 1-3
 • startpunt Ushuaia

accommodatie
Er zijn verschillende kamertypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
Internationale groep

reisperiode
Deze expeditiecruises vinden plaats tussen oktober en maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden tijdens de cruise op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • gebruik van rubberlaarzen voor de excursies
 • waterdicht expeditiejacket
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • optionele activiteiten als kajakken, skieen en bergbeklimmen
 • eventuele brandstoftoeslagen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2023 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds