Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Klassieke Antarctica cruise > Het Antarctische schiereiland

Het Antarctische schiereiland

De klassieke Antarctica cruise


Deze expeditiecruise naar het Antarctisch Schiereiland kan met recht een klassieker worden genoemd. Gedurende 11 of 10 dagen verkent u per klein cruiseschip een aantal van de bekendste bezoekersplaatsen van het Antarctische Schiereiland. Deze reis is vergelijkbaar met "Classic Antarctica" maar vindt doorgaans plaats op iets kleinere schepen. De reis start in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde. Daarna steekt u de Drake Passage over en verkent vervolgens gedurende 4 of 5 dagen het Antarctische schiereiland en de zuidelijke Shetland Eilanden. Afhankelijk van de omstandigheden vaart u met kleine zodiac's tussen de ijsbergen van Paradise Bay, u staat te midden van enorme aantallen pinguïns op Orne Island en bezoekt historische plaatsen zoals Deception Island. Door de omstandigheden kan een route nooit gegarandeerd worden, maar dat de bemanning en expeditieleiders er alles aan zullen doen om u een onvergetelijke Antarctica ervaring te bezorgen staat vast.


DIASHOW

Chin strap pinguïns

Het Antarctische schiereiland

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

Deze expeditiecruise naar het Antarctische Schiereiland start in de middag als u in Ushuaia aan boord gaat. U vertrekt vervolgens en zet koers door het Beaglekanaal naar het Antarctische schiereiland.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2-4 De Drake Passage

Dag 2 en 3 van de cruise worden gebruikt voor de oversteek van de Drake Passage. Deze oversteek wordt gekenmerkt door vaak onstuimige omstandigheden. Onderweg kunt u aan boord lezingen volgen over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op uw aanstaande bezoek aan Antarctica. De enige wildwaarnemingen gedurende deze dagen bestaan uit pelagisch levende zeevogels zoals verschillende soorten albatrossen en stormvogels. Meestal komen gelijktijdig met de zuidelijke Shetlandeilanden ook de eerste ijsbergen in zicht.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4-8 Antarctica !

Grijze rots pieken, bestreken met dikke lagen sneeuw, torens van gebroken blauwwit ijs en wonderlijke dieren die zijn aangepast aan deze extreme omgeving, verwelkomen ons terwijl u het Antarctische areaal binnenvaart. U verkenning start in de Gerlache Strait, een van de mooiste gebieden van Antarctica.

Een programma in Antarctica wordt heel vaak bepaald door de omstandigheden u we geven u geen dag-tot-dagprogramma maar een indicatie van de plekken die kunnen worden bezocht. Dit zijn:

Danco Island – Een bijna geheel met ijs bedekte eiland waar de focus vaak ligt zijn gefocust op de Ezelspinguïn kolonie die zich op het eiland bevindt. Weddell en Krabbeneter zeehonden worden hier ook vaak op de kust gespot.
Neko Harbour – Deze plek is voor vele Antarctica gangers dé plek en dé kans om zelf voet te zetten op het Antarctische continent – een episch landschap van reusachtige gletsjers en uitgeslepen, met sneeuw bedekte rotswanden.
Paradise Bay - Het volgende doel brengt u naar het paradijs: Paradise Bay, zo genoemd vanwege zijn ongeëvenaarde schoonheid. Hier stapt u in de Zodiacs voor een cruise in de met ijsbergen bezaaide baai, waar vaak ook zeehonden en walvissen zich laten bewonderen.
Port Lockroy - Nadat u door het Neumayer Channel bent gevaren zal worden getracht het oude Britse onderzoeksstation ‘Port Lockroy’, op Goudier Island te bezoeken wat nu een museum en postkantoor is. In de buurt van Port Lockroy ligt Jougla Point, waar Ezelspinguïns en Keizeraalscholvers broeden.

Er zijn ook mogelijkheden om te kajakken en kamperen in dit gebied, en als de omstandigheden het toelaten, kun je zelfs sneeuwschoenwandelen langs de kust en naar de oude ski-way bij het nabijgelegen Damoy Point.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 8 De Zuid-Shetland Eilanden

De vulkanische South Shetland Islands zijn erg winderig en vaak gehuld in nevel en mist maar ze bieden een aantal subtiele genoegens. Zo is er een grote variëteit aan flora (mossen, korstmossen en bloeiende grassen) en fauna, zoals ezelspinguïns, kinbandpinguïns en zuidelijke reuzenstormvogels.

Deception Island is een verzonken vulkaankrater, die via een nauwe opening met de zee verbonden is waardoor er een natuurlijke haven is gevormd voor schepen. U vaart via de spectaculaire Neptune’s Bellow de krater binnen. Hier bevindt u zich in een vulkanisch maanlandschap met een verlaten walvisvaarders station, warmwaterbronnen, duizenden Kaapse duiven, veel kelpmeeuwen, grote jagers en Zuidpoolsternen.

Wilson stormvogeltjes en zwartbuikstormvogeltjes hebben nesten in de ruïnes van het verlaten walvisvaarders station in Whalers Bay. Vaak bezoeken pinguïns en zeehonden de geothermisch verwarmde stranden.

Als alternatief wordt eventueel Half Moon Island bezocht. Hier bevindt zich een grote kinbandpinguïn kolonie en er liggen vaak Weddell zeehonden op de kust in de buurt van het meestal onbemande Argentijnse station ‘Camara’.

Dag 9-10 Drake Passage

Op dag 9 van de cruise neemt u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 11 Terugkeer in Ushuaia

U komt in de ochtend weer aan in Ushuaia. Hier eindigt de cruise en vervolgens wordt u naar het vliegveld van Ushuaia gebracht.

Algemene informatie

Expeditie-cruise naar de highlights van het Antarctisch schiereiland

 • code AQ0002
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 11 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende huttypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden plaats van november t/m maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • transfer van de boot naar het vliegveld op de dag van aankomst
 • gebruik van rubberlaarzen voor landingen
Niet inbegrepen
 • optionele activiteiten als duiken en kajakken
 • overige drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds