Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Klassieke Antarctica cruise > Het Antarctische schiereiland

Het Antarctische schiereiland

De klassieke Antarctica cruise


Deze expeditiecruise naar het Antarctisch Schiereiland kan met recht een klassieker worden genoemd. Gedurende 11 of 10 dagen verkent u per klein cruiseschip een aantal van de bekendste bezoekersplaatsen van het Antarctische Schiereiland. Deze reis is vergelijkbaar met "Classic Antarctica" maar vindt doorgaans plaats op iets kleinere schepen. De reis start in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde. Daarna steekt u de Drake Passage over en verkent vervolgens gedurende 4 of 5 dagen het Antarctische schiereiland en de zuidelijke Shetland Eilanden. Afhankelijk van de omstandigheden vaart u met kleine zodiac's tussen de ijsbergen van Paradise Bay, u staat te midden van enorme aantallen pinguïns op Orne Island en bezoekt historische plaatsen zoals Deception Island. Door de omstandigheden kan een route nooit gegarandeerd worden, maar dat de bemanning en expeditieleiders er alles aan zullen doen om u een onvergetelijke Antarctica ervaring te bezorgen staat vast.


DIASHOW

Chin strap pinguïns

Het Antarctische schiereiland

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

Deze expeditiecruise naar het Antarctische Schiereiland start in de middag als u in Ushuaia aan boord gaat. U vertrekt vervolgens en zet koers door het Beaglekanaal naar het Antarctische schiereiland.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 2-4 De Drake Passage

Dag 2 en 3 van de cruise worden gebruikt voor de oversteek van de Drake Passage. Deze oversteek wordt gekenmerkt door vaak onstuimige omstandigheden. Onderweg kunt u aan boord lezingen volgen over verschillende onderwerpen die betrekking hebben op uw aanstaande bezoek aan Antarctica. De enige wildwaarnemingen gedurende deze dagen bestaan uit pelagisch levende zeevogels zoals verschillende soorten albatrossen en stormvogels. Meestal komen gelijktijdig met de zuidelijke Shetlandeilanden ook de eerste ijsbergen in zicht.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 4-8 Antarctica !

Wanneer de boot na twee dagen varen aankomt bij de South Shetlands zet het schip gelijk koers richting "High Antarctica". De boot passeert de Melchior Eilanden en vaart door het Schollaertkanaal tussen Brabant en Anvers Island. Op Cuverville Island wordt getracht om tijdens een landing een bezoek te brengen aan een grote kolonie ezelspinguïns en jagers. Een ander veelbezochte plaats is Danco Island met z'n keelband pinguïns, Weddell zeehonden en krabeters. Bij Neko Harbour met z'n indrukkende gletsjer wordt getracht om voet aan land te zetten op het Antarctica continent en ook wordt hier vaak getracht een zodiactocht te maken tussen de ijsschotsen die zijn afgebroken van de gletsjer.

Na Neko Harbour staat een bezoek aan Paradise Bay gepland. Deze schitterende baai met z'n vele ijsbergen en fjorden is ongetwijfeld een van de landschappelijke hoogtepunten van de reis. Ook zijn de afgelegen fjorden een goede plek voor het spotten van bultrug- en minke walvissen. Na een tocht door het Neumeyer Channel staat een bezoek gepland aan het Britse onderzoeksstation van Port Lockroy en (als de tijd het toestaat) Jougla Point. Na deze excursie volgt een ander hoogtepunt en wel de tocht door het spectaculaire Lemaire Channel. Daarna staan bezoeken gepland aan Pleneau Island met z'n ijsbergenkerkhof en Petermann Island met z'n Adelie pinguïns en koningsaalscholvers. Afhankelijk van de tijd die nog beschikbaar is wordt soms nog een excursie gemaakt naar het Vernadsky Station en daarna wendt de de boot het steven weer noordwaarts voor de tocht terug over de Drake passage!
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 9-10 Drake Passage

Op dag 9 neemt u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 11 Terugkeer in Ushuaia

U komt in de ochtend weer aan in Ushuaia. Hier eindigt de cruise en vervolgens wordt u naar het vliegveld van Ushuaia gebracht.

Algemene informatie

Expeditie-cruise naar de highlights van het Antarctisch schiereiland

 • code AQ0002
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 11 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende huttypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden plaats van november t/m maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditiecruise op basis van gekozen huttype
 • maaltijden op basis van volpension
 • snacks, koffie en thee tijdens de cruise
 • excursies en lezingen tijdens de cruise
 • alle service-charges en haven-taxen tijdens de cruise
 • reisvoorbereidingsmaterialen
 • transfer van de boot naar het vliegveld op de dag van aankomst
 • gebruik van rubberlaarzen voor landingen
Niet inbegrepen
 • optionele activiteiten als duiken en kajakken
 • overige drankjes aan boord
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfonds
© Ander Licht Reizen 2005-2021 Jansbuitensingel 29 6811 AD  Arnhem.
ANVRsgrcalamiteitenfonds