Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Klassieke Antarctica cruise > Antarctica Classic Expedition

Antarctica Classic Expedition


De Antarctica Classic Expedition is (zoals de naam al aangeeft) de klassieke Antarctica cruise vanuit Ushuaia uitgevoerd met de MS Expedition. Deze expeditiecruise naar de Zuid-Shetland Eilanden en Antarctica voert u langs de desolate en vaak prachtige landschappen van de het Witte Continent. De reis start en eindigt met de oversteek van Drake Passage. De dagen daartussen worden opgevuld met excursies naar dierenkolonies, ijsbergkerkhoven, immense gletsjer, onderzoeksstations en historische locaties.

Deze reis kent een 11- en een 13-daagse variant. Het verschil is dat de 13-daagse variant "Antarctica Classic in Depth" twee extra excursiedagen bij de Zuid-Shetlands en het Antarctische Schiereiland heeft.


DIASHOW

Zeeluipaard jaagt op een pinguïn (foto: Martin van Lokven)

Antarctica Classic Expedition

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Aankomst in Ushuaia

De Antarctica Classic Expedition begint met de aankomst in Ushuaia, de meest zuidelijke stad op aarde en de belangrijkste uitvalsbasis voor excursies naar Antarctica. Na aankomst wordt u opgewacht en naar het hotel in de stad gebracht.
Overnachting: hotel op basis van logies/ontbijt

Dag 2 Start van de cruise

Vandaag wordt uw bagage van het hotel aan boord van de boot gebracht. Het vertrek van de cruise vindt plaats in de late namiddag en u kunt de dag in Ushuaia dan ook grotendeels op eigen gelegenheid besteden met bijvoorbeeld een bezoek aan het Tierra del Fuego N.P. of een boottocht over het Beaglekanaal. Aan het einde van de middag gaat u aan boord en went het schip zijn steven richting Antarctica.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 3 De Drake Passage

Op dag twee van de cruise start u met de oversteek van de Drake Passage die in totaal zo'n 2 dagen duurt. Deze zeestraat tussen Zuid-Amerika en Antarctica is genoemd naar de 16e eeuwse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake en staat bekend om z'n 'woelige baren'. Tijdens de oversteek kunt u natuurlijk vanaf de brug speuren naar zeevogels of walvissen maar er worden ook verschillende lezingen georganiseerd ter voorbereiding op het aanstaande bezoek aan Antarctica.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 5-8 Het Antarctisch Schiereiland

Tijdens deze vier dagen wordt u ondergedompeld in de bijzondere wereld van Antarctica en de sub-Antactische Eilanden. U bezoekt kolonies van ezels-, Adelie en keelbandpinguïns, zet (als de weersomstandigheden dit toestaan) voet aan land op Antarctica, maak zodiactochtjes door fabelachtige baaien met bizarre ijsformaties, spot met enig geluk bultrug- of Minke walvissen en orka's, brengt een bezoek aan historische locaties en …. geniet. Wat u gedurende deze dagen exact zult beleven hangt natuurlijk ook af van de omstandigheden ter plaatse maar in principe maakt u twee landingen per dag op uiteenlopende locaties als Paradise Bay, Neko Harbour, Port Lockroy, Deception Island, etc. Tijdens de "In Depth" variant van deze reis heeft u nog twee extra excursiedagen bij de Zuid-Shetland Eilanden het het Antarctische Schiereiland.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 9 De Drake Passage

Op dag 9 van de cruise neemt u afscheid van het Antarctische gebied en zet u koers naar het noorden voor de oversteek van de Drake Passage terug naar Ushuaia.
Overnachting: cabin naar keuze op basis van volpension

Dag 11 Einde van de cruise

Na het laatste ontbijt gaat u aan land in Ushuaia en eindigt uw expeditiecruise naar Antarctica.


Vertrekdata en prijzen

Voor deze reis staan vooralsnog geen vertrekdata meer op de planning. De reis staat echter nog op de website omdat wij verwachten dat er nog wel weer nieuwe data zullen worden gepland.


Algemene informatie

Klassieke Antarctica expeditie cruise met de MS Expedition

 • code AQ0010
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 4.000 - € 5.000
 • reisduur 11 dagen
 • niveau 1-3
 • comfort 1-3
 • startpunt Ushuaia

accommodatie
U kunt voor deze cruise kiezen uit verschillende huttypen.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze cruises vinden plaats van begin november tot eind maart.


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • expeditie-cruise op basis van volpension
 • alle lezingen en excursies tijdens de cruise
 • hotelovernachting in Ushuaia voor de cruise
 • pre-departure informatie
 • Antarctica reisgids (Engels)
 • het gebruik van waterdichte laarzen voor landings
 • Expeditieparka voor boekingen van een Cat. 5 suite
Niet inbegrepen
 • drankjes aan boord
 • evt. brandstoftoeslagen
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • fooien
 • hoteltransfers voor en na de cruise
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds