Ander Licht Reizen
Al meer dan 15 jaar de mooiste maatwerkreizen naar Latijns-Amerika

  home > Antarctica > Klassieke Antarctica cruise > Zuid-Shetlands en Antarctica

Zuid-Shetlands en Antarctica

Klassiek Antarctica - Albatros Expeditions


Het grote Witte Continent lokt onverschrokken moderne ontdekkingsreizigers van over de hele wereld. Ervaar de ongelooflijke dieren in het wild en geniet van adembenemende landschappen en gigantische ijsbergen. U beleefd het allemaal tijdens de met activiteiten volgepakte dagen van deze klassieke 10-daagse reis naar het Antarctisch Schiereiland.


DIASHOW

Snowshoeing op Cuverville Island (foto: Irene ter Heijden)

Zuid-Shetlands en Antarctica

programma van dag-tot-dag


Dag 1 Start van de cruise

Deze reis start in Ushuaia, Argentinië - de meest zuidelijke stad ter wereld. U kunt vandaag deze levendige Patagonische stad, of de benen strekken in de omliggende bossen. U kunt ook een dagtocht buiten de gebaande paden overwegen naar de ruige natuur van Tierra del Fuego. Het eiland Tierra del Fuego is een paradijs voor wandelaars met ruige, met sneeuw bedekte bergen, gletsjers, bloemrijke weiden en rijke drassige wetlands. In de middag gaat u aan boord het het schip. Na de verplichte veiligheidsoefening begint de expeditie terwijl u door de kalme wateren van het beroemde Beaglekanaal vaart (genoemd naar het schip van Charles Darwin). Deze steile zeestraat verdeelt het zuiden van Tierra del Fuego tussen Chili en Argentinië en is het startpunt voor duizenden expedities naar het onbekende. Let goed op voor walvissen en dolfijnen terwijl het schip opstoomt richting de stormachtige Drake Passage.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 2-3 Onderweg naar Antartica

Deze twee dagen steekt u de Drake Passage over die bekend staat om de onstuimige omstandigheden en de sterke westenwind, ook wel de Roaring Fifties genoemd. Hoewel deze passage een uitdaging kan zijn, kunt u comfortabel uitrusten aan boord van onze expeditieschepen, die speciaal zijn gebouwd met stabilisatoren, krachtige motoren en bemand door een hooggekwalificeerde bemanning.

Onze dagen tijdens Drake Crossing zullen goed worden besteed aan de voorbereiding op uw aankomst op Antarctica – tijdens veschillende lezingen wordt u uitgebreid geïnformeerd over hoe u veilig kunt blijven, maximaal van Antarctica kunt genieten en hoe u uw impact op deze kostbare wildernis kunt minimaliseren. Ook worden lezingen geven over de geschiedenis van de Antarctische ontdekkingsreizen, dieren in het wild, geologie, glaciologie en meer! Op het einde van dag 3 komt u aan bij de Zuid-Shetland Eilanden en start de verkenning van het Witte continent.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 4-7 Excursies bij de Zuid-Shetlands en Antarctica

De komende dagen staat u een heerlijke Antarctische ervaring te wachten. Het Antarctische avontuur begint op de Zuidelijke Shetlandeilanden. Deze keten van ruige rotsen markeert het meest noordelijke punt van Antarctica. In deze faunarijke archipel vindt u grote kolonies ezels- en kinbandpinguïns, en een overvloed aan grote zeevogels zoals roofzuchtige reuzenstormvogels. Mogelijk landinsplaatsen zijn Deception Island (een actieve vulkanische krater), de bruisende pinguïnkolonies van Aitcho en Half Moon Islands, of de oude ankerplaats van zeehondenjagers in Yankee Harbour.

De Gerlache Strait, met z’n grote aantallen gletsjers- en bergachtige eilanden, is wat de meeste mensen in gedachten krijgen als ze aan Antarctica denken. Bewonder de enorme ijsbergen tijdens een Zodiac-cruise in Paradise Bay. Laat u ontroeren door pinguïns die liefdevol voor hun kostbare eieren zorgen en hun nesten op Cuverville Island fel verdedigen. Kijk hoe het ijs in de helderblauwe oceaan stort tijdens een wandeling over de actieve gletsjers van Neko Harbour. Ervaar het oude Antarctica in historische hutten zoals Damoy Point, liefdevol gerestaureerd en open voor iedereen. Voel het water van de klap van een bultrug tijdens een Zodiac-safari in de Wilhelminabaai. Bewonder het ontzagwekkende landschap tijdens een cruise door het Lemaire Channel.

Terwijl wind-, ijs- en zeeomstandigheden de precieze bestemmingen en tijden zullen bepalen, zullen de plannen aan de passagiers worden uitgelegd tijdens regelmatig geplande avondbriefings door de expeditieleider.

Op Antarctica is alle menselijke activiteit onderworpen aan de grillen van Moeder Natuur. Hoewel de cruiseorganisatie er alles aan zal doen om de mogelijkheden voor verkenning buiten het schip te maximaliseren, is de veiligheid van de gasten en bemanning topprioriteit. Het programma is derhalve altijd onder voorbehoud en een flexibele instelling is dan ook essentieel. Mocht een excursie een keer niet door kunnen gaan dan is het altijd nog mogelijk om te genieten van het superieure comfort van de schepn, of het nu gaat om wijnproeven, ontspannen in de hot tubs, of opladen met een ontspannende massage in de Spa.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 8-9 Terug naar de bewoonde wereld

Na de heerlijke dagen bij Antarctica vaart het schip weer noordwaarts terug over de Drake Passage naar de meer gastvrije oevers van het Beaglekanaal en Ushuaia, Argentinië. Tijdens de tijd op zee worden er aan boord een verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd en kunt u nagenieten van uw reis. Ontspan met een vakkundig bereide cocktail in de Nordic Bar in het gezelschap van nieuwe vrienden, geniet van de kennis en passie van ons expeditieteam tijdens lezingen in de Shackleton Lounge, of speur vanaf de brug naar zeevogels die het schip op z’n tocht noordwaarts vergezellen.

Tijdens de laatste avond aan boord kunt u samen met de kapitein en officieren proosten tijdens de Farewell Cocktail Party. Deze wordt gevolgd door een presentatie van foto's en video door onze fotograaf aan boord; een ideale gelegenheid om uw Antarctische avontuur opnieuw te beleven.
Overnachting: cabin naar keuze op basis volpension en excursies

Dag 10 Aankomst Ushuaia, einde cruise

Op de ochtend van de laatste dag komt het schip terug bij de pier van Ushuaia. Bomen, gras en een drukke stad komen je misschien vreemd voor na de witte wildernis van Antarctica! Na een stevig ontbijt is het tijd om afscheid te nemen van de bemanning en het Albatros expeditieteam. U neemt 'memories for a lifetime' mee als u via de loopplank terugkeert naar de bewoonde wereld.

Algemene informatie

Klassieke expeditiecruise naar het Antarctische Schiereiland en de Zuid-Shetland Eilanden

 • code AQ0092
 • Prijsindicatie pp vanaf: € 7.500 - € 10.000
 • reisduur 10 dagen
 • niveau 1-2
 • comfort 2-3
 • startpunt Ushuaia

prijstoelichting
De genoemde prijs is een vanaf prijs op basis van het eenvoudigste huttype. Wij informeren u graag over de prijzen voor de door u gewenste kamertypes op de door u gewenste data.

accommodatie
Er zijn verschillende huttypen beschikbaar die variëren wat betreft comfort en prijs.

reisgezelschap
internationale groep

reisperiode
Deze expeditie-cruises vinden plaats van november t/m maart


N.B. Gepubliceerde reisprogramma's van expeditiecruises naar Antarctica gelden slechts als voorbeeld en zijn te allen tijde onder voorbehoud. De kapitein en de bemanning nemen op basis van ijsgang en weersomstandigheden beslissingen over de exact te varen route en eventuele landingsplaatsen.
Ook is het mogelijk dat wanneer een boot niet genoeg passagiers heeft deze niet vaart. Wij zullen in overleg met u dan een zo goed mogelijk alternatief zoeken. De kans hierop is overigens gering!


Inbegrepen
 • 10-daagse cruise met accommodatie in een gedeelde dubbele passagiershut met eigen badkamer
 • alle Zodiac-landingen en excursies, volgens programma
 • expeditie parka
 • gebruik rubberlaarzen
 • infosessies en lezingen aan boord
 • Engelssprekend expeditieteam
 • volpension op het schip - ontbijt, lunch, diner en snacks
 • gratis huiswijn, bier en frisdrank tijdens het diner
 • gratis thee en koffie 24 uur beschikbaar
 • belastingen en landingsrechten
 • speciale fotoworkshops
 • welkomst- en afscheidscocktailparty's
 • gedeelde transfers naar en van het schip
Niet inbegrepen
 • extra excursies en activiteiten
 • dranken (anders dan koffie en thee)
 • fooien
 • persoonlijke uitgaven (bijv. Albatros Polar Spa-diensten, Albatros Ocean Boutique-aankopen)
 • verzekeringen
Vraag een offerte aan


ANVRsgrcalamiteitenfondstravellife
© Ander Licht Reizen 2005-2024 Sint Canisiussingel 26 C 6511 TJ  Nijmegen.
ANVRsgrcalamiteitenfonds